עבור לתוכן

dual ddr3 מה הכוונה?

Featured Replies

פורסם

מה זאת אומרת שכתוב בזכרונות dual ddr3 ?

נ.ב-ו- triple?

תודה!

פורסם

אתה מתכוון כנראה ל-Dual Channel (להלן DC) ו-Triple Channel (להלן TC).

הכוונה היא לארכיטקטורות בהן בקר הזיכרון משתמש בשניים או שלושה ערוצים, בהתאמה, כדי לתקשר עם שבבי הזיכרון. במערך Dual Channel בו מותקנים שני שבבי זיכרון, בקר הזיכרון יכול לגשת במקביל לשני שבבי הזיכרון וכך למעשה להגדיל את רוחב הפס בהשוואה לעבודה מול שבב זיכרון בודד בערוץ יחיד.

לדוגמה, באופן תיאורטי מערך Dual Channel המורכב מ-2 שבבי זיכרון של 2GB כל אחד אמור להיות בעל רוחב פס גדול יותר (במקרה הזה כפול) בהשוואה למערכת המכילה שבב זיכרון אחד של 4GB. למה אמרתי תיאורטי? כי בפועל בשימושים של משתמש ממוצע ההבדלים לא מורגשים.

עקרון הפעולה של תצורת Triple Channel הוא זהה למעט העובדה שמדובר ב-3 ערוצי תקשורת, וכמו ב-DC גם פה אין שום תוספת ביצועים מורגשת בשימושים ממוצעים ולכן, לדוגמה, לא שווה לקנות דווקא לוח אם שתומך ב-TC לעומת לוח מקביל שתומך "רק" ב-DC.

כמה הערות:

1. כדי לנצל מערך DC יש צורך במספר זוגי של שבבי זיכרון. בחלק מהלוחות אפשר לעבוד עם 3 שבבים כאשר שניים יעבדו במערך DC והשלישי במערך Single Channel (ערוץ יחיד), באחרים כל המערכת תעבוד פשוט בתצורת ערוץ יחיד.

2. כדי לנצל מערך TC יש צורך בכמות שבבי זיכרון שהיא כפולה של 3.

3. היכולת לנצל DC/TC היא לא של מודולי הזיכרון אלא של לוח האם ובקר הזיכרון -- שבמעבדים החדשים מובנה במעבד ובעבר היה חלק מערכת השבבים של לוח האם. כלומר, לא צריך לקנות מודולי זיכרון מיוחדים לשם כך.

אם לא התכוונת לזה אלא לערכות הזיכרונות שנמכרות בחנויות, אז ב-Dual ו-Triple הכוונה שהערכה מכילה שניים ושלושה מודולי זיכרון זהים, בהתאמה, המיועדים לכאורה לעבוד בתצורת DC ו-TC בצורה מטבית. כאמור מכיוון שהתמיכה בארכיטקורות האלה היא של לוח האם ובקר הזיכרון, ניתן באותה מידה לקנות שתיים או שלוש יחידות של אותו מודול זיכרון שנמכר כיחידה בודדת, ולבנות בעצמך "ערכה" שכזאת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אם אני קונה שתי כרטיסים נפרדים שכל אחד פועל בנפרד כמה זה יורגש אם יהיה לי dual?

פורסם

לא הבנתי את השאלה.

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה שתי כרטיסים נפרדים באותה מהירות ואותו נפח אבל ללא dual הם יהיו פחות מהירים/טובים מכרטיסים שהם dual?

פורסם

ה DUAL לא תלוי בכרטיסים

אם המחשב שלך תומך ב DUAL CHANNEL ואתה שם לו 2 כרטיסי זכרון זה יעבוד ב DUAL

פורסם

ה dual/tripple channel הולך לפי סלוטים שבהם אתה מכניס את הDIMMים ולא הDIMMים עצמם.

פורסם

כל עוד אתה מחבר אותם בסלוטים שהם באותו צבע.

פורסם
  • מחבר

אחלה!!! תודה!!!

דבר אחרון ואני מפסיק לחפור לכם :) ,

איך הזיכרון של kingston שהצגתי מקודם? עדיף להשקיע בשתי כרטיסים של G.Skill ECO Edition Dual Channel לדוגמא ולהוסיף עוד כסף בשביל זה?

בעצם שני דברים,

האם ההבדל משמעותי בין 6g זיכרוו ל4g ? אני מתכוון לעבוד קצת עם photoshop וקצת עריכת סרטים?

זאת אומרת האם משתלם לי להוסיף עוד כסף בשביל עוד כרטיס של 2G זיכרון?

פורסם

הזיכרון בסדר גמור.

כמות המשאבים שהמערכת שלך תצרוך תלויה לגמרי בגודל הפרוייקטים שתעבוד עליהם כך שאין פה תשובה חד משמעית.

פורסם
  • מחבר

טוב..

תודה רבה על העזרה! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים