עבור לתוכן

שאלה עקרונית - מחשב לאדריכלים - מה יותר חשוב - מעבד או כ. מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי חבר שהוא סטודנט לאדריכלות.

הוא הולך להשתמש במחשב בעיקר לתכנות כמו AUTOCAD ו SKETCH UP. מכיוון שההבנה שלו במחשבים שואפת לאפס, הוא מבולבל מכל הצעות המחיר שהוא קיבל מאנשים שונים.

אני נחשב טיפה מבין, אבל אני לא כל כך מעודכן. השאלה שלי היא שאלה עקרונית - מה יותר חשוב במחשב שמשמש אדריכל - מעבד או כרטיס מסך.

אשמח גם לעזרה בבניית מפרט למחשב נייח יכותי - שיאפשר עבודה מהירה על התכנות הנ"ל במחיר סביר - של כ 4K ש"ח. נייח!!!! לא נייד.

תודה מראש כולם!

ואני מתנצל שפתחתי נושא חדש אבל מהנושאים שקראתי בעיקר היה המלצות על מפרטים, ואני מחפש תשובה עקרונית בכדי לעבוד עם ספק מחשבים שאנחנו אישית מכירים וסומכים על האיכות, למרות שהוא בעצמו לא ידע לענות לנו איפה כדאי להתרכז.

ישי

פורסם

רוב התוכנות ההנדסיות עושות שימוש בכרטיס המסך, אם בכלל, לשם rendering בלבד (כלומר, כאשר מבקשים תמונה עם טקסטורות, הצללה וכו) - המידול עצמו נופל על המעבד. בתוכנות יותר "גראפיות" עשוי להיות יותר שימוש בכרטיס המסך, אבל גם שם הוא יהיה די מוגבל שכן כרטיסי מסך משמשים לרוב לחישוב מהיר של המוני אלמנטים פשוטים יחסית (כל אחד לכשעצמו) המשתנים כל רגע, ולא חישוב "סטאטי" של אפקטים מסובכים.

בשורה התוחתונה אינני מכיר את אופן העבודה עם התוכנות הללו ספציפית, ואילו דברים חברך מתכוון לעשות עמן. שווה להציץ בדרישות המערכת של התוכות - לרוב תמצא שם אזכורים לתצורת המחשב המומלצת. בגדול ובלי לדעת את הפרטים הנ"ל, בתקציב הזה הייתי ממליץ על מרובע ליבות עם כמות נכבדה של זכרון (4GB), בעוד שבתחום כרטיס המסך אפשר להתפשר על כרטיס בסיסי יחסית עם זכרון איטי וזול - אבל הרבה ממנו, למשל גרסאות ה1GB של GT220.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים