עבור לתוכן

עזרה | נשאר עם מעבד E8200, תוהה האם לשדרג את ה GA-p35-DS3L + זכרונות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

המפרט הנוכחי שלי הוא המעבד והלוח שבכותרת + 2GB DDR2 של MUSHKIN העובדים בקצב 1066MHZ.

לפני מספר ימים הלך לעולמו אחד הסטיקים. :(

כעת אני ניצב בפני דילמה - האם לקנות זכרון חדש (זכרונות 1066 יחסית יקרים, בעיקר אם אני רוצה ללכת על 4GB. האם ההבדל בין 1066 ל-800 מורגש באופן ניכר, או ששווה לי לרכוש 4GB עם CL טוב בקצב 800 על פני 1066?) ולהשאר עם הלוח הנוכחי, או לרכוש לוח טיפה יותר טוב התומך בDDR3 ולשדרג גם את הזכרונות (עד כמה מורגש יהיה השיפור בביצועים?)

אני מעט לחוץ בכסף (700 ש"ח גג), אך גם רוצה לראות שיפור ניכר בביצועים.

אשמח מאוד לשמוע תגובות,

תודה רבה מראש!

פורסם

לוח וזיכרונות DDR3 לא יתנו לך שום שיפור ביצועים. אולי שיפור שתמצא במבחנים סינתטיים אבל לא שיפור חשוב שתרגיש ותהנה ממנו.

כנ"ל לגבי התדרים והתזמונים של הזיכרונות ולכן אתה יכול בראש שקט לקנות זיכרונות 800MHz עם תזמונים סטנדרטיים.

אישית הייתי בודק פעם שנייה שהזיכרון תקול כי זה תחום קצת בעייתי מבחינת אמינות זיהוי התקלות, לא מצד התוכנה אלא מצד המשתמש, בלי להעליב כמובן. תריץ Memtest במהלך כשעה לאחר שוידאת כי הזיכרונות פועלים בהגדרות נכונות (תדר, תזמונים ומתח), לא מזיק גם להחליף חריצים כדי לפסול תקלה בהם או להריץ את הבדיקה על כל מודול בנפרד.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק בעניין האמינות, כמעט זרקתי את כל לוח האם.

ניסיתי לבצע שדרוג לביוס (מכיוון שהיו לי קפיצות וגמגומים באאודיו, והDPC LATENCY שלי היה מטורף - אפילו פרמוט לא עזר. באחד הפורומים באינטרנט מצאתי מאמר שאומר כי שנמוך הביוס אמור לפתור את בעיית הLATENCY) מתוך מערכת ההפעלה בעזרת BIOS@ והמחשב לא עלה יותר.

לבסוף הצלחתי לגרום ללוח אם לקרוא את עדכון הביוס מההארדיסק (בעזרת QFLASH) אך המחשב פשוט נתקע במסך SPLASH בתחילת הPOST.

הצלחתי לבודד את הבעיה בזיכרון כשהתחלתי לשלוף אותם אחד-אחד, ושמתי לב שלא משנה באיזה חריץ אני מכניס את אחד מהם (התקול) - המחשב לא עולה, בזמן שהסטיק השני עבר לבדו את הPOST בהצלחה בכל אחד מהחריצים.

אולי אני טועה - אשמח אם תתקן אותי. האם שווה לרכוש לוח אם מעט יותר אמין עם הזכרונות חדשים? כל הערה אחרת?

פורסם

בסופו של יום זו החלטה שלך אם הבעיה שווה עלות של לוח חדש, אני רק יכול לומר לך שלוח חדש לא יתן לך הרבה ולכן זה יהיה בזבוז של כסף.

גם ברשותי כרגע מודול זיכרון דפוק מתוך ערכה של שניים, פניתי ל-Crucial בשביל RMA ובאחד הימים הקרובים אני אשלח אליהם את הערכה. אז למה אתה לא עושה את זה? האחריות אינה בתוקף?

כנ"ל לגבי הלוח, אם יש בעיות אז אתה יכול להתייעץ עם גיגהבייט -- כמובן בלי קשר לזה שאתה יכול להרגיש חופשי לשאול כאן כל העולה על רוחך. :)

פורסם
  • מחבר

במצב הנוכחי יש לי ג'יגה RAM אחד בלבד, אני עובד מהנייד וזה מקשה עליי - כל המידע שלי נמצא ע"ג המחשב הביתי.

בנוסף הרגשתי שאני יכול לנצל את ההזדמנות ולהוסיף מעט זכרון למערכת.

את הזכרון התקול תכננתי לשלוח ליצרן בכל מקרה, אך אני צריך לעבוד בינתיים. פניתי לפורומים בשביל להתייעץ על הכדאיות של שדרוג זכרון ו\או לוח אם :)

תודה רבה על ההכוונה!

פורסם

1. מה חסר לך בלוח האם הקיים בגללו אתה רוצה להחליף אותו? אם תענה על זה ניתן יהיה לקבוע האם בכלל שווה לחשוב בכיוון הזה.

2. כמו שנאמר, החלפת זיכרון לזיכרון בתדר גבוה יותר לא תתן לך כלום בפועל, בטח שאין שום צורך להחליף לוח רק בשביל תמיכה בזיכרון DDR3, ולכן כפי שהמליץ !_Nike_! אתה יכול להסתפק בהחלפת (מבחינת אחריות) המודול הקיים, ו/או קניית מודול(ים) נוסף(ים) בתדר 800Mhz ותזמונים שגרתיים אם אתה מעוניין בהרחבת נפח הזיכרון הכולל במערכת.

לדעתי ממה שנאמר עד כה, אין שום סיבה נראית לעין שמחייבת שדרוג והוצאה כספית ניכרת עבור הפלטפורמה הזאת, כמובן כל עוד שהיא מספיקה לשימושים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים