עבור לתוכן

עייפות כרונית ברגליים

Featured Replies

פורסם

מאז שהתגייסתי (ב3.8 לתותחנים) נהייתה לי עייפות כרונית ברגליים. בלי קשר לעייפות כללית, הרגליים שלי כל הזמן עייפות. חזרתי ביום רביעי הביתה וישנתי הרבה מאז, ולמרות שישנתי הרבה אני עדיין מרגיש עייפות ברגליים. לא כאב, פשוט עייפות דיי חזקה.

זה נהיה ממש מציק. נניח אני רוצה לרוץ, יש תחושה שהרגליים פשוט לא סוחבות. זה לא הופך את זה לבלתי אפשרי, פשוט להרבה יותר קשה.

למה זה יכול להיות קשור? מה אפשר לעשות?

יש לציין שעד התקופה הנוכחית בחיים לא היה לי דבר כזה. כל שאר הגוף (כולל הידיים) מרגיש כרגיל.

פורסם

תקשיב. הייתה לי בעיה בדיוק כמו שלך בצבא. לקח לי דיי הרבה זמן לפתור אותה בגלל הבירוקרטיה המטופשת של הצבא.

כמה דברים:

1. הנעליים, הם בדיוק במידה של הרגל שלך? זאת אומרת, שהרגל לא חופשייה/ מרחפת בתוך הנעל?

- אם הרגל חופשייה בפנים, יכול מאוד להיות שזה הגורם לבעיה.

2. יכול מאוד להיות שאתה לא רגיל לכאלה מאמצים (עמידה לאורך זמן, נשיאת משקלים וכד'). תאלץ להתרגל לנעל. ותוך מס' שבועות עד חודשים תתרגל לשאת את המשקל של הנעל "הקלה".

3. נסה להוציא מדרסים לנעליים דרך הצבא, עדיף שהם יהיו בהתאמה אישית למדרך הרגל שלך.

4. תקשור את השרוכים כמו שצריך, ותשתדל שהנעל תהיה מהודקת כמו שצריך.

זה סיוט להחליף נעל בצבא. לרוב יעשו לך בעיות עם זה מכאן ועד הודעה חדשה. אני במזל גדול, מצאתי נעל קלה זרוקה איפשהו בבסיס. זה סידר לי את החיים.

הלכתי כל הטירונות +האימון מתקדם עם נעל שגדולה עליי ב- 2 מידות. (43 במקום 41) והם שמו עליי זין ולא היו מוכנים להחליף לי את הנעליים.

פורסם
  • מחבר

הנעליים מרגישות לי נוחות. לקחתי 41 ואין תחושה שהרגליים "מטיילות" בתוך הנעליים. אני גם קושר חזק והדוק תמיד את השרוכים.

יש לי פלטפוס בדרגה דיי קשה ועד עכשיו אני עם מדרסים של SUPERFEET כחולים (מדרסים לא אישיים - עלו 200 ש"ח). אבל אני יכול להגיד שכשאני הולך כמה מאות מטרים עם כפכפים לדוגמא (שאין להם בכלל אורטופדיה - משטח שטוח ללא צורה כלשהי) אני מרגיש כאב בכפות הרגליים - עם הנעליים הצבאיות יחד עם המדרסים שציינתי אין לי את זה. אבל אולי בכל זאת עדיף מדרסים אישיים? איך מחליטים?

פורסם

המדרסים הקנויים מכל מיני חנויות מטיילים למיניהם, הם בד"כ זבל וגם מתבלים ממש מהר. אני חושב שעדיף מדרסים אישיים במקום איכותי ולא דרך הצבא. אבל זה יעלה לך המון כסף. תלך לרופא היחידה ותבקש הפנייה לאורטופד, תגיד לו שאתה צריך הפניה למדרסים. הוא לא ימהר לתת לך. תתלונן כמה שיותר.

את המדרסים, עושים במרכז אורטופדי כלשהו בהרצליה. אם זה לא יעזור לך, נסה לבקש פטור מנעליים צבאות. יש גם נעליים צבאיות בהתאמה אישית. לפי מה שאני יודע, הרבה יותר קשה לקבל אותן. תהליך מאוד ארוך ובירוקרטי.

פורסם

יכול להיות שיש לך שברי מאמץ כמו להרבה לוחמים שמגיעים לרמות אימונים גבוהות מהמקובל אצלהם.

דווח לקצין הרפואי ותזרום עם הבדיקות.

פורסם

סליחה על השפה אבל הרפואה הצבאית שווה לתחת.

קח את עצמך לאורטופד אזרחי שיטפל בך גם אם זה יעלה כסף.

פורסם

תלוי איפה אתה נמצא. ביחידות קרביות, הרפואה באמת זבל בד"כ. בגלל שלוקח הרבה זמן, עד שאתה מקבל הפנייה לרופא מסויים.

ביחידות עורפיות/ג'ובניקיות בד"כ המצב טוב יותר.

פורסם

תלוי איפה אתה נמצא. ביחידות קרביות, הרפואה באמת זבל בד"כ. בגלל שלוקח הרבה זמן, עד שאתה מקבל הפנייה לרופא מסויים.

ביחידות עורפיות/ג'ובניקיות בד"כ המצב טוב יותר.

מאוד מאוד לא נכון. ככלל הרופאים הטובים מהעתודה הולכים לשרת בבסיס קרבי,והרופאים הכי טובים נמצאים ביחידות ככה שזה ממש לא נכון.

לגבי המערכת הרפואית הצבאית אז זה תמיד בעיה. תמיד הד"ר לא ישמח לתת לך הפניות ופטורים והמפקדים יעשו לך פרצופים עקומים. אני יודע שזה בירוקרטיה מגעילה אבל אפשר לנווט דרכה ביעילות אם תהיה תקיף ותדע מה אתה רוצה וצריך. לא מסכים שצריך להגיע לרפואה פרטית,כי זה יקר מאוד ומיותר.

אני ממש לא רוצה לשחק אותה רופא צעצוע אבל לך לרופא הצבאי,תסביר את הבעיה. תור לאורתופד אין בעיה להשיג בד"כ,ומדרסים פשוטים גם כן אין. אם הבעיה היא אכן מדרסים הצבא מוציא במקרים של פלטפוס גם מדרסי גבס (שחבל שלא לחצת עליהם לפני,יש אפילו הנפקה מיוחדת של נעליים לבעלי פלטפוס קשה) שהם מאוד טובים ומאוד יקרים (כמה אלפי שקלים) וזה אמור לסדר אותך יופי. רק תדע את מה שאתה רוצה ותפעל בנמרצות להשיג אותו. בהצלחה.

פורסם

אני לא הסברתי את עצמי בצורה טובה, ולכן לא הבנת אותי נכון.

אין לי תלונות על האיכות של הרופאים עצמם. אלא על זמן ההמתנה הארוך, ועל התדירות של הטיפולים.

זה באמת מאוד יכול להשתנות מבסיס לבסיס. זה גם תלוי איזה תפקיד אתה מבצע.

אני אתן לך מס' דוגמאות:

גדוד יחידת שדה קרבי:

אם אתה רוצה לראות רופא, יש מסדר חולים בד"כ רק פעם אחת בשבוע. אתה לא יכול לקבוע לעצמך את ההפניות. החובש של הפלוגה עושה את זה בהתאם ללו"ז של הפלוגה. אם יש איזה אימון, או מחסור בסד"כ. אכלת אותה. אתה יכול לחכות הרבה מאוד זמן, עד שתראה רופא מתאים.

וגם אם יש לך הפנייה, פתאום יכולים להגיד לך שאתה לא יכול לצאת ובלה בלה... זה כבר קרה לאנשים שהיו איתי בפלוגה.

בסיס עורפי שיצא לי לשרת בו:

אתה קובע תור למרפאה באמצעות הטלפון. מתי שאתה רוצה. אתה יכול לראות רופא במשך 5 ימים בשבוע ואף אחד לא מגביל אותך. (אלא אם כן התפוסה של התורים מלאה. או יש איזה מפקד שפתאום עלה לו השתן לראש)

אתה מתקשר לחר"פ בעצמך וקובע את התור להפניות. מבלי להתחנן לכל מיני חובשי פלוגה/מרפאה.

הייתי זקוק להרבה הפניות בשל מצב רפואי מסוים. בבסיס העורפי, קבלתי הפניות בצורה מהירה יחסית. הרבה יותר מהיחידה הקרבית. שבה הייתי תלוי בלו"ז של הפלוגה, במצב רוח של המפקדים וברצון הטוב של חובש הפלוגה.

פורסם

לא לקחת שום תרופה שום כדור ?

תנסה להיזכר

פורסם

אני ו Or שנינו היינו בתותחנים גם כן.

אני אישית לא מכיר את הבעיה הזאת כפי שאתה מתאר. גם לא שמעתי על דבר כזה מחברים שלי בשירות.

כבר התחלת אימון מתקדם? או שרק סיימת טירונות?

מניסיון שלי עם הרפואה הזעוותית בצה"ל, תוותר. לך לרופא משפחה של ההורים שלך או משהו, דרך קשרים או כל דבר ותעשה את זה בעצמך.

גם יכול מאוד להיות שיש לך שברי מאמץ, שוב שהרופא שאתה פוגש באזרחות יבדוק גם את זה.

פורסם

בסיס עורפי שיצא לי לשרת בו:

אתה קובע תור למרפאה באמצעות הטלפון. מתי שאתה רוצה. אתה יכול לראות רופא במשך 5 ימים בשבוע ואף אחד לא מגביל אותך. (אלא אם כן התפוסה של התורים מלאה. או יש איזה מפקד שפתאום עלה לו השתן לראש)

אתה מתקשר לחר"פ בעצמך וקובע את התור להפניות. מבלי להתחנן לכל מיני חובשי פלוגה/מרפאה.

הייתי זקוק להרבה הפניות בשל מצב רפואי מסוים. בבסיס העורפי, קבלתי הפניות בצורה מהירה יחסית. הרבה יותר מהיחידה הקרבית. שבה הייתי תלוי בלו"ז של הפלוגה, במצב רוח של המפקדים וברצון הטוב של חובש הפלוגה.

הכל תלוי במקום ומרפאה הספציפית שיש באותו בסיס.

בבסיס (העורפי) שאני שירתתי בו היו בין 2 ל-3 רופאים לבסיס של בערך 3000 איש.

אני משער שאין צורך להסביר למה להזמין תור ולראות רופא (מלבד מקרים דחופים) היה לוקח כ-3 שבועות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים