עבור לתוכן

משחקי pc- הסוף?

Featured Replies

פורסם

אה באמת משחק עם מורשת ופוטנצאל

• תגובות 74
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פותח האשכול אתה לא צודק בכלל .

המשחקים לא נעשו גרועים יותר אלה עברו "אבולוציה" , הם שונים לא גרועים ...

אני משחק מ2002 וגם אז היו משחקים טובים ומשחקים שאתה לא תיגע בהם עם מקל באורך 20 מטר , אני נהנתי מMAFIA 2 כמו שנהנתי מ HITMAN 2 , ומDIRT 2 כמו מ NFS UNDERGROUND , ושלא לדבר בכלל על STARCRAFT שנשאר זהה לחלוטין

מה שאני בא להגיד זה שאם אתה לא אוהב תשינוי שעברו המשחקים אתה תמיד יכול למצוא משחקי "OLD STYLE '' חדשים , אבל תמיד תמיד אפשר למצוא משחקים מהנים =]

פורסם

^^

נקודה טובה, אמנם למצוא OLD SCHOOL זה דורש קצת מאמץ אבל הם בהחלט קיימים, במיוחד בז'אנרים מסוימים כמו BEAT'EM UP

DMC4 לא בדיוק קלסי (למרות שהוא מעולה בתחומו) כי הוא קצת עמוק מדיי מבחינת קומבואים וגם חסר רחמים מבחינת רמת קושי.

משחקים יותר קלילים בסגנון אין הרבה כמו פעם, עולות לי רק שתי דוגמות יחסית עדכניות

Xmen legends 2

Lord of ring - return of the king

עוד בעיה שגורמת לסלידה ממשחקי מחשב זה ה-DRM שמתסכל במיוחד אנשים כמוני שנהנים באמת לקנות משחקים ולא להוריד אותם כי זה אוסף לכל דבר וכיף להשקיע באוספים שאוהבים. בגלל זה נמנעתי מ-AA המרשים אפילו שהוא בול מה שאני אוהב.

פורסם

חכה בסבלנות לחג המולד וקנה ב400 ש"ח איזה 100 משחקים.

לא תאמין כמה משחקים אפשר לקנות ב50$...

פורסם

^

כן אבל זה בסטים שהוא גם DRM ככה שזה די מבאס לקנות. לכן יש היום עוד פרמטר לפני הקנייה - האם המשחק יישאר בבעלותי אחרי שארכוש אותו? למרבה הצער התשובה היא לא. חייב חיבור תמידי לרשת\מספר התקנות מוגבל\המשחק יימחק את עצמו אחרי חודש סתם כי בא לו...

אז פתאום האופציות עם משחקי המחשב הפכו למצוצמות מאוד.

פורסם

מה הבעיה עם STEAM? יש אפשרות לשחק בלי להתחבר לאינטרנט (כמובן שזה מוגבל אבל אפשרי), המשחקים לא נמחקים, אתה יכול להוריד ולהתקין כמה פעמים שאתה רוצה, יש לך גישה לתכנים שלך מכל מקום כי הם מקושרים למשתמש ולא למחשב מסויים (כמו ב 360/PS3 שאם נדפק לך הקונסולה אתה צריך לקנות את כל המשחקים מחדש).

פורסם

^

כן אבל זה בסטים שהוא גם DRM ככה שזה די מבאס לקנות. לכן יש היום עוד פרמטר לפני הקנייה - האם המשחק יישאר בבעלותי אחרי שארכוש אותו? למרבה הצער התשובה היא לא. חייב חיבור תמידי לרשת\מספר התקנות מוגבל\המשחק יימחק את עצמו אחרי חודש סתם כי בא לו...

אז פתאום האופציות עם משחקי המחשב הפכו למצוצמות מאוד.

נראה שאתה לא כותב מנסיון וחבל

א. המשחק נשאר בבעלותך

ב. אין צורך בחיבור תמידי לרשת

ג. ל99% מהמשחקים אין מספר התקנות מוגבל. לאלו שיש הגבלה בגרסאת STEAM יש גם הגבלה בגרסאת CD

ד. בSTEAM אף משחק לא מוחק את עצמו - מלבד משחקים שנפתחים לתקופה מוגבלת במסגרת סופ"ש חינם. גם אז הם אל בדיוק נמחקים אלה נחסמים.

פורסם

^

כמובן שיש לי ניסיון (לרוב חיובי) עם STEAM והוא הרע במיעוטו מבחינת DRM (כל הקטע שגם כותבים לך מראש בדף המשחק אם יש DRM זה כבר נוח מאוד וחוסך כאב ראש) בדיוק בגלל מה שציינתם, אבל עדיין צריך חיבור לאינטרנט לפחות בשביל התחברות ראשונית. שוב, זה פחות נורא מפתרונות האחרים שיש בנוגע להגנה על משחקים אבל זה עדיין מציק.

הטענה שלי עדיין תקפה, משחקים בלי הגבלות (נוראיות יותר ופחות) הם כבר מצרך ממש נדיר, וחבל. הלוואי שיותר חברות היו הוגנות כמו STARDOCK שקניתי מהם את SINS עם ההרחבות גם בקופסה וגם דיגיטלי, פשוט גאונות הוגנת לשמה.

עריכה: העובדה שישר קופצים להגן על סטים לדעתי היא די עצובה כי זה מראה שהרבה פה שכחו שפעם לקנות משחק אולי היה תופס יותר מקום פיזי אבל לא היו בו כל מיני כאבי ראש שמגבילים בו את השימוש בצורה כזו נוראית (היו הגנות אחרות כמו מילת קוד בחוברת ההפעלה או דברים בסגנון).

נ.ב.

הקטע של המחיקה עצמית הייתה סתם בצחוק. פאק! אני מקווה שלא יעלו רעיונות עכשיו לחברות המשחקים.

פורסם

זה בסדר EA ו MS מחקו לאנשים משחקים מ EADM ו XBLA בלי לשאול אותם, אף אחד לא יאשים אותך אם הם יעשו את זה שוב ;)

פורסם

^

יאשימו? זין! אדרוש תמלוגים! P:

עריכה: במקרים הנ"ל זה היה בגלל שהוכח כי המכשיר פרוץ, לא? זה מה שאני יודע בכל הקשור ל-MS. איזה מקרים של מחיקה היו עם EA? לא זכור לי משהו ואשמח להפנייה.

בדיוק על זה אני מדבר - שאפשר לאבד את מה שרכשנו דיגיטלי או אפילו אם זה קנוי כמו פעם (קופסה, אחחחח הימים שזה היה מלא בתוכן מדליק מעבר למשחק. היום בשביל חוברת מושקעת זה כבר גרסת אספנים) אז ההגבלות האלו גורמות לך לתחושה שאתה שוכר משחק יותר מאשר קונה אותו :-\

שמוקים שפורצים ודופקים את כולנו תמיד קיימים, הבעיה שבמקום לאמץ יותר הגישה של סטארדאק מאמצים יותר ת'גישה של יוביסופט.

U B SOFT?

NOP

U B STIFF

זונות.

לדעתי זו הסיבה העיקרית (וממש לא היחידה) שמשחקי המחשב בדעיכה כרגע, יש הרבה כמוני שהדרישה לא לירוק להם בפרצוף עם הגנות מיותרות משחקת תפקיד מכריע בנוגע לרכישת משחק חדש. התעשיה עצמה בנתיים שורדת יפה ממחזור\חליבת מותגים משמימים או WOW...

עוד גורם לדעתי זו גם הבררנות ככל שמתבגרים, פתאום לא קונים כל משחק ובטח שלא מיד ביום ההשקה. זה תלוי גם בסגנון שאוהבים... אם אתה בקטע של משחקי פעולה מהירה אז יותר קשה לספק אותך לאורך זמן כי זו חוויה שנגמרת ותצא לקנות כותר חדש\הרחבה.

אם אתה בקטע של אסטרגיה\תפקידים אז אלה משחקים שדורשים יותר השקעה עם אורך חיים גבוה הרבה יותר (במיוחד משחקי תפקידים) ככה שייקח זמן עד שתמצה לחלוטין כותר מסוים ותרצה לעבור הלאה.

פורסם

^

קופסה, אחחחח הימים שזה היה מלא בתוכן מדליק מעבר למשחק. היום בשביל חוברת מושקעת זה כבר גרסת אספנים

:hizuk: זה אחד הדברים המעצבנים.מה גם שפעם הסאונדטרק היה על הדיסק של המשחק.היום לך חפש

פורסם

דווקא לפי מה שראיתי המכירות של החנויות הדיגיטליות כמו steam בעלייה מתמדת

ואני בעד, אני גם מחכה שהדיסקים יכחדו סוף סוף מהעולם לטובת ההורדות הדיגטליות כי חבל על הזיהום והבזבוז

וחוץ מזה, קניתי את prince of persia החדש לפני כמה זמן והבנתי שיש לו את הDRM החדש הזה של UBISOFT שכולם מתלוננים לגביו ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות, נכון שזה קצת מעצבן שצריך להיות מחובר כל הזמן כדי לשחק, אבל מצד שני זה נורא נוח שהשמירות נשמרות על השרת ולא מקומית

פורסם

ב EADM אתה מקבל את המשחק לזמן מוגבל (שנה ניראה לי), ב XBLA הם יכולים למחוק מה שהם רוצים, אם יש להם בעיה עם אחת מהחברות וקנית משחק של החברה הזו אתה יכול יום אחד לקום בבוקר והמשחק ימחק לך מהקונסולה (וכן הם עשו את זה).

פורסם

^

למיטב ידעתי EADM אמנם מוחק את המשחק אחרי שנה אבל אפשר להאריך את השירות. עקרונית זה על אחריותך לגבות את מה שהורדת (לא יודע אם קיימות מגבלות של חיבור תמידי או תלות בשרת כלשהו אחרי הגיבוי), מצד שני אם מישהו קונה משהו מ-EA אולי מגיע לו להדפק ;)

בהמשך לנושא המקורי - שמתי לב שכל פעם שמתחולל איזשהו שינוי (אם מדובר בעלייה הזמנית של דור קונסולות חדשות או שינוי בשיטת הצריכה של משחקים) ישר מגיעים נביאים של חורבן... צורך אנושי לשבור את כל הכלים ברגע שיש שינוי. במקום להסתגל אז יותר קל לדבר על הסוף...

פורסם

הבעיה היא מעבר למחשב, לא רק במחשב יש חוסר של משחקים איכותיים.

תביטו מה קורה בעולם הקונסולות, רוב המשחקים הם המשכים של גרסאות דור קודם.

בקושי יש אקסלוסיבים, למעשה... ב-X360 רוב האקסלוסיבים היו מיועדים למחשב בתחילת הפיתוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים