עבור לתוכן

עזרה עם שילוש לוח, מעבד וזכרונות לגיימינג

Featured Replies

פורסם

א. ביצועי המשחקים של משושי ליבות לא מרשימים במיוחד אבל בעתיד ירשימו יותר

ב.הלוח GA-MA78LMT-US2H מבוסס 760G וזה לא צ'יפסט הכי טוב לOC

אתה יכול להביא MA-770TA-UD3P בבערך אותו מחיר שמגיע עם תמיכה בSATA\USB 3 ויכולות OC נהדרות.

ג. כשיש משושה ליבות AMD ב250 יותר מה955 זה אומר שה955 פחות משתלם. אני לא הייתי לוקח היום 955

האופציות שלך לדעתי הן ATHLON II X4 או I5

• תגובות 59
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מה רע ב945/955 שגורם לך להוציא אותו מהמשוואה?

נשמע לי חבל לוותר על הL3 CACHE של הPHENOM, אני אישית ממש לא מעריץ של מעבדים עם CACHE מצומצם של 2-4MB... בניגוד לכך לPHENOM יש 8MB של CACHE...

ומה לגבי צריכת החשמל וההבדלים בצירכת החשמל בין הפנום, את'לון וI5?

דבר נוסף במשוואה, דרך אגב, הוא העובדה ש1156 היא תושבת מתה, בעוד שAM3 תשאר איתנו לזמן-מה.

פורסם

כשיש מעבד 6 ליבות בעוד 250 הפנומים לא משתלמים בכלל.

ולפנום יש 6MB בעוד שלATHLON II אין L3 בכלל. ובמשחקים ברזולוציות גבוהות המעבד לא משחק תפקיד רציני.

ברור שיש אופציה של לקנות 945 בשילוב עם MA770TA-UD3P וקירור כמו ה TX3

אבל אני חושב שבעוד 250-300 ש''ח שאתה יכול להשיג 6 ליבות שכרגע אולי לא משפיעות אבל בעתיד ישפיעו זוהי השקעה חכמה ובנוסף לכך כמעט כל מעבדי ה6 ליבות של AMD מגיעים ל4GHZ בלי מתח גבוה מידי.

שים לביצועי המשחקים של המשושה ליבה של AMD בתדר של 3.2 (200MHZ פחות מה965BE להזכירך)

http://techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X6_1090T/10.html

פורסם

משום Turbo Core התדר אינו בדיוק 3.2GHz כך שזו לא השוואה נכונה מול ה-965BE. מה גם שמשווים שם את ה-1090T ולא את ה-1055T שהתדר שלו הוא 2.8GHz.

עם התעלמות מוחלטת מהמבחנים ברזולוציה 1024x768, ברוב המבחנים ה-i5-750 וה-965BE מציגים ביצועים עדיפים או שווים ערך ל-1090T, על אחת פי כמה וכמה מול ה-1055T שעליו אתה ממליץ.

אין שום סיבה כיום לקנות משושה ליבות בשביל משחקים, זה פשוט הפסד ביצועים ביחס למרובעי ליבות זולים יותר.

http://www.techspot.com/review/269-amd-phenom2-x6-1090T-and-1055T/page8.html

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2010/test-intel-core-i5-760/29/#abschnitt_performancerating

נ.ב. ישנם לא מעט משחקים שבהם המעבד דווקא נוטל את התפקיד החשוב ביותר ולא משנה מה הרזולוציה, אי אפשר אוטומטית להתעלם מהם ולבחור ב-Athlon II. אלו בהחלט מעבדים משתלמים אבל כדאי לדעת מה "רמת" הגיימינג של המערכת או לכל הפחות להעריך על בסיס סוג המשחקים המועדף על המשתמש.

נ.ב. #2

דבר נוסף במשוואה, דרך אגב, הוא העובדה ש1156 היא תושבת מתה, בעוד שAM3 תשאר איתנו לזמן-מה.

זה עוד לא בטוח.

פורסם

פותח הת'רד רוצה לעשות OC

ואם עושים OC לדעתי עדיף לקחת משושה.

פורסם
  • מחבר

שוב, אני רוצה לעשות OC ברגע שאני אצטרך בוסט ביצועים במשחקים רעבי מעבד, אני לא מתכוון לשבור שיאים ובטח שלא להגיע מעל 4-4.2GHZ.

כמו כן, לא התחשבתם בצריכת החשמל במיוחד אחרי OC, אמנם הGTX460 שלי לא רעב מדי, אבל המעבדים אכן יכולים להיות. הרי שמדובר בPCP&COOLING SILENCER 500W.

אחרי כמה וכמה בנצ'ים שראיתי אין ויכוח על כך שיש הבדל משמעותי (10-20FPS) בביצועים בין הPHENOM 955 ל ATHLON 640, והבנצ'ים הללו נעשו ב1920*1080.

נדמה לי שהשילוב המשתלם ביותר כרגע יהיה:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪749

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-US3 ₪372

זיכרון:

[..] G.SKILL "RL" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS - זמין במלאי ₪527

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1648

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

וכמובן ברגע שארצה לבצע OC ארכוש לי MUGEN2.

ה1055T מציג ביצועים נחותים בהרבה מה955/I5 750 במשחקים, לא חושב שמשחקים שיזללו 6 ליבות יצאו בקרוב, וגם אם המרובעים בטח יסתדרו איתם יפה.

מה דעתכם?

פורסם

לוח האם (אם אין טעות בדגם שרשמת) הוא לוח +AM2, די מיותר לבחור בלוח כזה היום אם אתה שואל אותי ועדיף לקחת את אחד הלוחות האחרים (מבוססי ערכות השבבים 785G או 770) שהוזכרו במהלך הדיון.

בקשר להבדלים בין סדרת ה-Athlon II וה-Phenom II ההבדלים הם לא כאלה גדולים, ה-L3 לא ממש משפיע בשימושים האלה ואת הפרש הביצועים ניתן לייחס להבדל בתדר בין המעבדים, עליו ניתן לפצות ב-OC. כמו כן כשבודקים Benchmarks חשוב להסתכל מה המשמעות של ההפרש בפועל. במקרה הזה האם ה-10-20FPS בכלל מורגשים בעין? התשובה היא ככל הנראה שלא.

בלי קשר, הבחירה ב-Phenom II היא טובה, ומכיוון של-Cache מרמה שלישית מתחילה להיות השפעה מובחנת יותר כאשר מגיעים לתדרי שעון גבוהים יותר, יתכן שהיא אף העדיפה מבחינתך. כרגע זה כמובן לא רלוונטי, בעתיד עם OC ייתכן שזה יבוא במידת מה לידי ביטוי.

ספק 500W אמור להתמודד עם המערכת ללא בעיה מיוחדת, כנראה גם תחת OC. אבל בשביל לוודא זאת צריך לבדוק מה דירוג מסילות המתח שלו ואני ממליץ להתייעץ בנקודה זו בפורום ספקים ומארזים.

פורסם

לוח תיקח MA770TA-UD3

פורסם
  • מחבר

הלוח שציינתי הוא בתושבת AM3, ומבוסס על שבב 770 של AMD, פשוט אין לי צורך בכל הפיצ'רים של ה-MA770TA-UD3 ולכן אין צורך לבזבז עוד כסף.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3303#ov

פורסם

הלוח הזה הוא לוח בתושבת +AM2 לפי הגדרה, זה שהוא תומך במעבדים לתושבת AM3 לא אומר שהוא לוח AM3 "טבעי". לדוגמה, הוא מגביל אותך להשתמש אך ורק בזיכרון DDR2. בנוסף, אתה מתכנן OC וזה לדעתי לא לוח מתאים לכך, במיוחד מבחינת איכות הבנייה של מערכת החשמל.

פורסם
  • מחבר

צודק, פספסתי את זה.

אם ככה נלך על GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H

פורסם

אם אתה לוקח את ה955 הלוח לא כל כך משנה לOC בגלל שהמכפלה פתוחה

760G היא בחירה נחמדה

פורסם
  • מחבר

חבר'ס, חשבתי על רעיון נוסף -

מה אם אני אשאר עם 4G של DDR2 שכבר יש לי, ואחליף רק לוח אם לAM2+ בסגנון GA-MA770-US3 וPHENOM II X4 955?

קשה לי להאמין שאחרי השדרוג הזה אני אשדרג את המעבד בשנה וחצי-שנתיים הקרובות לפחות, כך שלא נראה לי הכרחי לוח AM3 וזכרונות DDR3, בעוד שנתיים+ כשאשדרג שוב בטח כבר יהיו לוחות משתלמים יותר ואולי אפילו זכרונות DDR4...

מה דעתכם?

פורסם

אם יש לך 4GB DDR2 זה קצת חבל להשקיע עוד 500 ש''ח בזיכרונות חדשים.

הרעיון שלך טוב.

פורסם
  • מחבר

אם ככה אני סגור על השילוב הבא:

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪749

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-US3 ₪372

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1346

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

יש למישהו משהו לתיקון? שבב ה770 של AMD נחשב לשבב איכותי לOC עד כמה שידוע לי מכמה סיבובים באינטרנט, והMUGEN 2 יתן גם הוא אחלה ביצועים ושקט בOC.

יש משהו לשנות לדעתכם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים