עבור לתוכן

האם ווינדוס XP"מותאם "\ ומופחת דרייברים וכו' &#

Featured Replies

פורסם

האם ווינדוס XP"מותאם "\ ומופחת דרייברים וכו' יותר קל למחשב?

לא מבחינת מקום על ההארד דיסק...

האם זה באמת משמעותי למחשבים ישנים (CELERON 600 128MEGA) מקל על המעבד וכו'?....או שזה רק עניין של מקום על ההארד דיסק?

ראיתי שיש אפשרות לעשות את זה וראיתי גרסאות כאלה שקיימות.

פורסם

יותר קל

אתה מוזמן לקחת את תוכנת NLITE ולהכין לך גרסת LITE מה WINDOWS החוקי שלך

פורסם
  • מחבר

השאלה כמה זה באמת קל..משמעותי מאוד?

פורסם

רמת האופטימיזציה יכולה להיות מאוד רצינית, אבל עד גבול מסויים כמובן.

תראה למשל כמה תופס BartPE כאשר הוא מופעל בלי כלום מבחינת משאבים. לדעתי זאת דוגמא ממש לא רעה למערכת שהיא רק ליבה בלי התוספות.

פורסם

זה יותר קל כי אפשר להגיע למצב שזה מנטרל הרבה SERVICES מיותרים שאתה בחיים לא תשתמש בהם. כל SERVICE כזה שרץ תופס מקום בזכרון בזמן העבודה. וכמה שפחות זכרון בשימוש כך המחשב יותר חופשי להשתמש בזכרון למטלות אחרות. לגבי מהירות המעבד, אני לא יודע עד כמה זה מקל, אבל אותו עיקרון: המעבד לא צריך להתעסק במשימות של SERVICES שאתה לא משתמש בהם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה....אם נניח הייתי רוצה את המחשב רק לאינטרנט אופיס מוזיקה ודרייברים מסויימים ,אז אפשרי להוריד הכל חוץ מרשת ורשת אלחוטית?

אני רק מזכיר שמדובר בXP

פורסם

momi2010, גם התקנת ונילה של XP לא משתמשת בהרבה שיתורים וגם מה שבשימוש זה לא הרבה במיוחד.

למטרות כמו של פותח הדיון אפשר פשוט באמת להשתמש ב nLite כמו שiakovl הציע.

פורסם
  • מחבר

עשיתי דיסק כמו שנאמר פה...אבל היו לי בעיות רשת ואינטרנט....התקנתי דיירברים והכל..ומן הסתם השארתי רשת והכל...כנראה שאני יחזור לווינדוס הרגיל

השאלה אם יש מישהו שיש לו ניסיון והוא יכול לתת לי דברים ספציפים שצריך להשאיר..(כדאי יותר נכון)...????

פורסם

אין צורך להכין דיסק חדש...

פשוט תתקין Windows XP כרגיל ואח"כ תבטל Services שאינם נחוצים.

ההבדל היחיד הוא שאם תכין דיסק בלי ה-Services הנחוצים אז גם תחסוך מקום בכונן הקשיח,

אבל בהנחה וזאת לא הבעיה, ניתן פשוט לבטל את ה-Services שאין בהם צורך.

באתר הזה:

http://www.blackviper.com/

ישנה רשימה של כל ה-Services של Windows XP (ואולי גם של גירסאות אחרות) כאשר

גם כתוב מה ניתן לבטל ומתי (כלומר מה התפקיד שלהם) ואפשר לעבור על ה-Services שרצים

ולבדוק אם ניתן לבטלם לפי מה שכתוב באתר שם.

פורסם

גם ב NLITE אפשר לקבוע איזה שירותים ירוצו עם מערכת ההפעלה, וגם הדרך שהציא infer73 מצויינת. יש דברים ב XP כמו Secondary Logo שאולי ביל גייטס ואשתו משתמשים בהם, אבל רוב העולם לא.

פורסם
  • מחבר

תודה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים