עבור לתוכן

קנסות יציאה בסלולר

Featured Replies

פורסם

למעשה היבואן (ניופאן) התחיל לשווק אותו, אבל הבנת את העקרון

מכשיר בשיווק רשמי עולה יותר ממכשיר בשיווק אפור

מימון של 36 תשלומים גם עולה כסף (אפילו דרך החנויות הקיקיוניות בזאפ אם תעשה 36 תשלומים תעבור את ה3,000 ש"ח)

גם החזקה של חלפים ומכשירים חלופיים עולה כסף

פורסם

אני מבין שמכשיר בשיווק רשמי עולה יותר, אבל לדעתי לא אמור לעלות מחיר כזה.

פורסם

אז אתה יכול לפתוח חנות ולמכור מכשירים במחירים זולים יותר...

אם זה ישתלם לך, ואתה מוכר במחירים זולים, אז כנראה שתרוויח לא מעט.

אם זה לא ישתלם לך... ובכן, כנראה שתפסיד לא מעט.

פורסם

אז רק כדי שאני אדע אם הבנתי כמו שצריך - אם החשבונית שלי 50 ש"ח ויש לי עוד 10 חודשים אשלם 50 ש"ח קנס יציאה אך במידה ורכשתי גם מכשיר ב-100 ש"ח לחודש אמשיך לשלם עליו רגיל את מלוא הסכום? ז"א 50 ש"ח קנס יציאה ועוד 100 ש"ח כפול עשרה חודשים שנשארו?

פורסם

עד כמה שאני מבין,

אם החשבונית שלך בממוצע היא 100 ש"ח, ונשארו לך שבעה חודשים אתה תשלם:

100 * 10% * 7 = 70

ובלי קשר, אם עדיין ישנם תשלומים על המכשיר, אתה תמשיך לשלם אותם כרגיל, כאשר ניתן יהיה להמשיך

לשלם אותם בתשלומים ולא יהיה צורך לפרוע הכל בתשלום אחד.

כמובן שכל זה בתאוריה בנתיים, והרבה מים מזוהמים יזרמו בקישון עד שזה יעבור (אם בכלל) אז קצת מוקדם

מכדי להתחיל לשער את המשמעויות האמיתיות של זה

פורסם

אבל אני מן הסתם אשלם את המחיר המלא על המכשיר ללא החזרים כלשהם. יכול להיות שפה יהיה הקאטץ' שלא יהיה לך כדאי לעזוב.

אם אתה רכשת חבילה עם מכשיר שאתה מקבל עליו זיכוי מלא והוא באופן רגיל עולה כ-100 ש"ח לחודש. בהנחה ויש לך עוד 10 חודשים - זה כבר 1000 ש"ח למכשיר. אם היית צריך לדבר 150 ש"ח בישביל לקבל עליו זיכוי מלא והיית נשאר במסלול היית משלם 1500 ש"ח (10 חודשים כפול 150 ש"ח) אבל לפחות היית משלם גם על המכשיר וגם על דקות שיחה. במקרה כאמור ותרצה לצאת - תאלץ לשלם 1000 כל המכשיר (כי אין החזרים) ועוד 10% -150 שזה כאמור 15 כפול עוד 10 חודשים. סה"כ 1150 ש"ח קנס+תשלום מכשיר. אפשרי כי עדיף לשלם 1500 ולפחות לדבר גם בכסף הזה. בכל מקרה אין ספק כי זה עדיף משמעותית על המצב כיום

פורסם

טוב, בכל זאת אין היגיון בכך שתפסיק לשלם על המכשיר...

אבל אין ספק שזה עדיף לאין ערוך על המצב הקיים.

פורסם

כן, לרגע אני לא אומר שיש הגיון שאפסיק לשלם על המכשיר - זה משהו שרכשתי והשתמשתי בו. מה שכן באתי להגיד, שמבחינת הלקוח שווה במקרים מסוימים לעשות חושבים ולראות אם בכלל כדאי לעשות את המהלך הזה, ולו רק בגלל השיטה של ההחזרים על המכשירים (ביחוד היקרים) שכאשר יפסקו יערערו את כל הכדאיות של העניין.

בדיוק יש לי מקרה כזה אצל חברה שלי, שלפני שנתיים וחצי רכשה W660 מסלקום + חבילת גלישה. כרגע במסלול חיילים. יש לה עוד 18 חודש אם אני לא טועה, עכשיו מאחר והיא מדברת מעל 50 ש"ח בחודש היא לא משלמת כלל על המכשיר. מאחר והיא רוצה להתנתק היא צריכה לשלם 18 חודש * 24 על חבילת גלישה, עוד 19 על הדמי מנוי במסלול והכי מרגיז - 49 ש"ח על המכשיר. זה מבאס כי המכשיר הזה שווה היום ל*** ופתאום לשלם עליו 50 ש"ח בחודש?!

פורסם

בגלל זה לא קונים מכשירים יקרים בהתחייבות.

אני לקחתי מכשיר שאני מקבל עליו החזר מלא = לא משלם שקל, כל עוד אני מדבר לפחות דקה אחת בחודש.

במידה ואני אחליט להתנתק בתום ההתחייבות ישאר לי תשלום של 250 שקל על המכשיר.

ולא סכום אסטרונומי של 1000 שקל ויותר.

פורסם

שמע, לפני שנתיים וחצי זה באמת היה המסלול הכי טוב - בטח ובטח לחיילים. הלוואי והיה אפשרות לקבל החזר החל מדקה בחודש. האמת זה נשמע קצת לא הגיוני. בהנחה והמכשיר עולה 50 ש"ח בחודש ואתה מדבר 10 דק' בחודש - נניח שזה 5 ש"ח, אתה מגיע למינוס (אפילו אם מכניסים חבילת גלישה לחשבונית).

פורסם
  • מחבר

הבנת בדיוק את הקטע של חברות הסלולאר , הן "מוכרות" לך מכשיר בצמוד לחבילה שהוא ליכאורה ב"חינם" כל עוד אתה לא מפסיק את ההיתחיבות , אכן המכשיר הינו "עוגן" של המכירה המתמשכת קרי ההיתחיבות .

לאחר שזה נאמר , בפועל מה שיקרה זה שתקופת ההיתחיבות תתקצר , כבר היום חברות הסלולאר נותנת לך זיכוי על כ 18 חודשים של היתחיבות לחברה הקודמת ( מתוך 36 חודשי התחיבות ) כלומר אם אתה מחוייב לחברה X על חוזה של 36 חודשים ( עיסקי ) ועברו 18 חודשים מיום תחילת ההיתחיבות שלך לחברה X , חברה Y תהיה מוכנה לקחת את ההיתחיבות על עצמה ( עד לגובה של 2700 שח' ) כדי שתעבור אליהם . ( ידע אישי ) .

המכשיר שנקנה בחברה הינו "עוגן" מכירה .

פורסם

^^^

היום גם אסור לחברות סלולר לחייב אותך ליותר מ-18 חודשים לחבילה.

הבעיה זה שעדיין אפשר "לחייב" אותך ל-36 חודשים על מכשיר.

פורסם
  • מחבר

36 זה ללקוח עיסקי ( לקוח פרטי אכן אי אפשר יותר מ 18 חודש )

פורסם

אז אתה יכול לפתוח חנות ולמכור מכשירים במחירים זולים יותר...

אם זה ישתלם לך, ואתה מוכר במחירים זולים, אז כנראה שתרוויח לא מעט.

אם זה לא ישתלם לך... ובכן, כנראה שתפסיד לא מעט.

אז אני אעשה מה שבראש שלי, מעולם לא אמרתי שאני הולך לצאת בתחרות איתם, אמרתי רק שזה מחיר לא מוצדק ביחס לחו"ל.

פורסם

אחרי ההצבעה בבקשה לעדכן אם החוק עבר או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים