עבור לתוכן

מחשב נתקע לאחר זמן מה כשלא בשימוש?

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב!

אז ככה, המחשב שלי נתקע לאחר כשעה-שעה וחצי שלא בשימוש. אני יכול להיות עליו 6 שעות ברצף והכל ירוץ - גלישה באינטרנט או משחק, אבל אם אני לא נוגע בו והוא רק נשאר דולק, הוא פשוט נתקע... ומה שמוזר, שגם הכפתור של הריסטארט לא עובד פשוט ואני חייב לכבות אותו בלחיצה של כמה שניות על כפתור ההפעלה ואז להדליקו מחדש - מה שגורם לי לחשוב שאולי זו תקלת חומרה?

רעיונות? אשמח לשמוע, המפרט בצד אם זה משנה.

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

Help MEH?

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין רעיון? גם לא לכל המומחים הרציניים? זה ממש אבל ממש מציק כבר :\

תודה מראש...

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין רעיון? גם לא לכל המומחים הרציניים? זה ממש אבל ממש מציק כבר :\

תודה מראש...

:|

פורסם
  • מחבר

:|

פורסם

זאת לא חייבת להיות בעיה ברמת החומרה, יש סיכוי מאוד גבוה שזאת בכלל בעיה של תוכנה כמו מערכת הפעלה, תוכנות שרצות ברקע ופשוט מאבדות שליטה על המשאבים "ודופקות" לך את כל המערכת.

תוודא שהתוכנות שעובדות אצלך ברקע מעודכנות לגרסתם האחרונה (יש מצב שזה באג באחת מהן שהספיקו לתקן), כמו כן תוודא מנהלי-התקנים (דרייברים) מעודכנים (כרטיס מסך, לוח אם) ואל תשכח גם לעדכן את מערכת ההפעלה שלך.

תחזור לדווח.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הדרייברים מהדיסק של הלוח אם, דרייבר כרטיס המסך מעודכן גם כן, וגם מע' ההפעלה שלי. זה משהו ממש מוזר... יש תוכנות לבדיקת עדכניותם של הדרייברים שהיא בטוחה לשימוש?

פורסם

יש תוכנה בשם DriverMax אך אני אישית מעדיף את השיטה "הישנה" - בדוק את גרסת "הדרייבר" שברשותך אל מול הגרסה באתר החברה.

וכמו שכבר אמרתי, וודא את עדכניות התוכנות הרצות אצלך ברקע (תוכנות הורדה כמו אימיול ביטורנט, דפדפנים, נגן מוזיקה/סרטים, אנטי וירוס, אנטי רוגלה, חומת אש אם יש אחת אחרת מהמובנת וכל מיני תוכנות אחרות שרצות אצלך בשוטף)

פורסם
ומה שמוזר, שגם הכפתור של הריסטארט לא עובד פשוט ואני חייב לכבות אותו בלחיצה של כמה שניות על כפתור ההפעלה

זה אכן מוזר, כי הכפתור של הריסטארט צריך לעבוד ללא כל קשר למה שרץ על המחשב, זאת כבר פעולה פיזית בלוח האם שמבוצעת כדי לאתחל את המחשב. האם הכפתור עובד בד"כ, כלומר כשהמחשב לא נתקע?

פורסם
  • מחבר

וואי! בלאט... הכפתור לא עובד בכלל. זה ממש אבל ממש מוזר. אני זוכר שהוא עבד לי, ובערך כשזה קרה הוא הפסיק... אני אבדוק את זה בתוך המארז...

בכל מקרה, מה שרץ לי ברקע בסטארט אפ זה התוכניות הללו (מצורפת תמונה), וככל הידוע לי כולן מעודכנות... 90% מהזמן שום דבר אחר לא פועל לי, מכיוון שאני בעיקר משחק - דרך Steam - אולי פיירפוקס או משהו כזה. אבל זה בד"כ קורה כששום דבר לא פועל/ממוזער בשורת המשימות, רק התוכניות שבסטארטאפ.

[attachment deleted by admin]

פורסם

שמתי לב שיש לך תוכנה בשם AMD DUAL CORE OPTIMIZER שרצה לך ברקע. אולי היא עושה משהו למעבד לאחר פרק זמן מסוים כשהמחשב לא עובד, והמשהו הזה תוקע לך את המחשב? אולי זה משהו שקשור להגדרות צריכת אנרגיה של המחשב? איך זה מוגדר אצלך? האם הגדרת שהמחשב יכנס ל-STANDBY לאחר פרק זמן מסוים?

אני הייתי מתחיל קודם מה- AMD DUAL CORE OPTIMIZER. משנה את ההגדרות או מבטל אותו לגמרי ורואה אם יש שינוי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבטל אותו, למרות שהוא רץ אצלי כבר הרבה זמן ושום דבר לא קרה עד לפני שבועיים~. אעדכן בקרוב.

פורסם
  • מחבר

טוב, זה עדיין קורה! וזה משגע אותי!

פורסם
אולי זה משהו שקשור להגדרות צריכת אנרגיה של המחשב? איך זה מוגדר אצלך? האם הגדרת שהמחשב יכנס ל-STANDBY לאחר פרק זמן מסוים?
פורסם

אני עם POD בעניין הזה.

הדבר הראשון שעלה לי לראש גם מנסיון אישי וגם מהכרות ההיסטוריה של הבעיה כאן בפורום זה הגדרות ניהול חשמל.

יש שני מקומות שצריך לשחק עם ההגדרות, אחד בביוס ואחד בניהול חשמל בוינדוס.

דבר ראשון שהייתי עושה זה מעדכן דריוורים ללוח או לצ'יפסט או לכל דבר שיכול להיות קשור לACPI וכו..

דבר שני שהייתי עושה זה מפעיל או מכבה את אחת האופציות בביוס שמאפשרת ניהול חשמל מתקדם (שקיים בנוסף לבסיסי).

ודבר אחרון שנשאר לעשות במידה ושני הראשונים לא פתרו את הבעיה זה לבטל כיבוי הרדיסקים ו/או מצב שינה, ולשים HIBERNATE במקום.

כדאי גם לבטל את שאר האופציות המיותרות של חיסכון החשמל בוינדוס, כמו USB למשל (ממש אין צורך בזה במחשב נייח, זה כל כך מיותר ולא חוסך כלום).

חבל שלא ראיתי את הדיון הזה קודם, ישר הייתי אומר לך את זה.

ואני מהמר על סיכוי טוב שזה מקור הבעיה ושם הפתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים