עבור לתוכן

בחירת מעבד לפי Chipset

Featured Replies

פורסם

שלום....

ברצוני לרכוש מעבד I3 540 וניסיתי למצוא לוח אם מתאים ואז ראיתי במדריך של הפורום שמסביר שהמעבד צריך להתאים ללוח לא רק בסוקט אלא גם ב-Chipset

הבנתי שיש H55, P55 , H57 ו-Q57 ואני מבובל

אני לא רוצה לקנות ואז להבין שאין בכלל תאימות.. אנא עיזרו לי

פורסם

כולם מתאימים ,אבל אתה תוכל לא תוכל לנצל את המעבד הגרפי המובנה בלוח p55 ,אגב ,תקנה את ה 530 ותחסוך לעצמך כמה שקלים .

פורסם

באופן כללי לא כל מעבד יצליח לעבוד עם כל לוח שהוא מתאים לו פיזית (סוקט זהה), נכון, אבל זה בא לידי ביטוי בעיקר בסוקטים ש"שרדו" הרבה זמן והתחלפו כמה סדרות מעבדים בדרך - למשל הLGA775. במקרה של הסדרות היותר חדשות, כמו I3, I5 וI7, כל לוח בעל סוקט מתאים יתאים.

פורסם

המעבד יתאים לכל לוח אם בתושבת 1156. אולם, כדי לנצל את הליבה הגראפית המובנית אתה צריך לוח אם מבוסס ערכת שבבים H55 או H57.

אם אין לך דרישות מיוחדות מלוח האם, אחד הלוחות המשתלמים ביותר היום בעל ערכת שבבים H55 הוא ה-H55M-USB3.

כמו כן, למה דווקא Core i3? אני שואל לא כהעברת ביקורת או משהו, אלא כי אולי אפשר להמליץ כתלות בשימושים ובתקציב שלך על מערכת משתלמת יותר.

פורסם

בדיוק בשאלה הזו התלבטתי לפני מספר ימים

אתה מוזמן לקרוא בשירשור שלי

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=472489.0

לכל הקלחת הזו צריך להוסיף גם את הלוח בפורמט Mini-ITX שמאפשר לבנות מערכת ממשששששששש חמודה

(אם כי, אם אין דרישות מיוחדות, בטוח במיקרה כזה עדיף ללכת כל ATOM)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

חבר'ה תודה רבה לכם על העזרה וההדדיות :hi:

בעקרון אני פשוט רוצה מחשב מספיק חזק להרציץ משחקים של עד לפני שנה וגם של השנה.. כמו מאפיה2 למשל

אני מבין שמשחק כמו MEDAL OF HONOR שעתיד לצאת בקרוב דורש הרבה יותר מכך.. אבל לפחות משחקים שיצאו עד השנה הזו שאוכל לשחק בעדפות גובהה-בינונית התקציה הוא עד 4000 ש''ח לגבי שאר הרכיבים כגון זיכרונות כרטיס מסך וכדו' יש לי ידע כללי

רק לגבי בחירת לוח אם למעבד אני מתקשה... לכן אני שוקל כמו שאמרתם את ה-H55 או H57 גם הפייבוריט שלי זו GYGABYTE

מה עדיף מביניהם? או אלו הבדלים? והאם משתלם?

שנה טובה אחיי היקרים. ;)

פורסם

על פניו יהיה לך הרבה יותר משתלם לקנות מערכת המבוססת על מעבד Athlon IIx3/4. בתקציב של 4,000 ש"ח למערכת כולה הייתי שוקל אפילו מעבד Core i5-750 או Phenom IIx4. אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות, אז הייתי בוחר בשילוב מעבד+לוח אם הזול ביותר שעונה על הדרישות שלי ומשקיע את ההפרש בכרטיס מסך. בכל מקרה לא עושה רושם שמעבד Core i3 הוא משתלם לך.

אם אתה מחפש לבנות מערכת שלמה אני ממליץ לך לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב.

בקשר לערכות השבבים, אם אין לך דרישות מיוחדות מהלוח תבחר בערכת שבבים H55 או P55 (אתה מתכוון להשתמש בכרטיס מסך ייעודי אז אתה גם ככה לא מתכוון לנצל כנראה את הליבה הגרפית המובנית). ההבדלים הם בכמות וסוג החיבורים שמציע כל לוח. תעבור על מפרטי הלוחות באתר היצרן ותקנה את הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים