עבור לתוכן

שאלה עקרונית - דרישות חשמל של כרטיס מסך מול ספק הכוח של המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עומד לרכוש מחשב מותג מקו העסקי של היצרן, עם ספק של 305 וואט.

אני רוצה להוסיף לו כרטיס מסך איכותי וחזק, אבל הבעיה היא שמרבית כרטיסי המסך הטובים דורשים בדרישות המערכת שלהם הספקים של 400 וואט ומעלה.

שאלתי היא האם למרות ההבדל אני יכול להתקין כרטיס כזה במחשב הנ"ל או שזה יעשה בעיות - מבעיות אספקת חשמל למחשב ועד עומס יתר על הספק עד לקריסתו?

ואם לדעתכם לא אמורה להיות בעיה - מה המרווח המקסימלי שאני יכול "למתוח" בין הספק הספק (כאמור, 305) לבין ההספק הנדרש לכרטיס? (100 וואט הפרש? יותר?).

המון תודה על העזרה.

איתן

פורסם

כמו שאתה בטח יודע, או לא יודע, בין הרכיבים הפשוטים שדוחפים ב"מחשבי המותג" דוחפים גם ספקים בסיסיים מאוד. אם אתה רוצהה כרטיס גיימינג שדרוג ספק זה בגדר החייב, גם אם הספק הזה היה מאוד איכותי פשוט צריך יותר כח, היום את מרבית כרטיסי הגיימינג לשוק הביצועים אפשר להפעיל בקלות על ספקי 400W איכותיים (גם אם הדרישה באתר היא 450W כסת''ח).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

ונניח שאני עושה משהו מאוד טפשי וקונה למחשב הזה כרטיס שדורש 400 או אפילו 450 וואט אבל הוא לא יישמש רק כמכונת משחק בלתי-פוסקת עם משחקי קצה עליון, אלא למשחקים כאלו רק מדי יום (במקסימום) למשך כמה שעות. אני יכול לעשות בכך נזק למי מרכיבי המחשב?

תודה!

פורסם

אם אתה תעמס ייתר על הספק במקרה הטוב המחשב ייכבה...

במקרה הבינוני הלך הספק,

במקרה הגרוע הולכים רכיבים יחד איתו.

המחשב הזה שאתה קונה הוא במימון חלקי של החברה? והאם זה חייב להיות מחשב מותג? אני מנסה קצת להבין מה המצב כי קיימות אלטרנטיבות טובות יותר לגיימינג מאשר מחשבי מותג בסיסיים

פורסם
  • מחבר

מימון מלא שלי... :-\

אין לי זמן למצוא את הרכיבים ולהרכיב את המחשב בעצמי ולא מצאתי מישהו שאני יכול לסמוך עליו שיעשה את זה במקומי ולכן אני נאלץ להתפשר על מחשב מותג. בעיקר בעיה של זמן.

בכל מקרה, ליאור, ענית לי היטב ואני אעשה את השיקולים שלי...

שוב תודה, ושנה טובה!

פורסם

חבל... חמש דקות לפתוח ת'רד כאן באתר עם התקציב+דרישות שלך ואנשי הפורום

הנחמדים כבר ירכיבו לך מפרט שכל מה שאתה צריך לעשות זה להזמין אותו מחנות כלשהי וזהו.

בסוף תקבל יותר תמורה עבור הכסף שלך וסיכוי יותר גבוה שתהיה מרוצה מהמחשב החדש שלך.

בנוגע להרכבה וכד' - כל חנות מחשבים מציעה הרכבה בחינם או מחיר נמוך יחסית (עד 100 ש"ח)

כאשר אתה קונה את הרכיבים מהם אז אין צורך להתעסק עם זה.

פורסם

דבר אחרון, אין לך זמן לבצע סקר שוק? לבחור רכיבים? לקנות רכיבים?

פנה לפורום מפרטי המחשב שלנו, אני מבטיח לך שתמורת הכסף שלך תקבל את מחשב המשחקים הטוב ביותר והמתאים ביותר לצרכים שלך!

http://hwzone.co.il/community/index.php?board=24.0

פורסם

אכן.

מר איתן, מחשב מותג זה אחד הדברים המטומטמים ביותר שאתה יכול לרכוש כמשתמש ביתי. אתה משלם פי 2, ומסיים עם מחשב בסיסי יחסית למה שאפשר להרכיב בחנות. יותר מזה, אפשרויות ההרחבה של מחשבים כאלה לרוב מאוד מוגבלות, כפי שראית בעצמך בעניין הספק.

אה, וזה ממש לא משנה באילו משחקים אתה משחק וכמה שעות ביום. ברגע שתפעיל משחק אחד שאינו "קליל" ושאינו כולל מגביל פריימים (כלומר, שידרוש מהמחשב להפיק כמה פריימים בשנייה שהוא יכול, אפילו אם זה הרבה מעבר למה שצריך לתצוגה חלקה), 10 שניות והמחשב קורס. עם נזק או בלי, זה כבר תלוי באיכות הרכיבים.

בקיצור איתן, תעשה לעצמך טובה ואל תשקיע בשטות הזו שנקראת "מחשב מותג". נשמח לעזור לך עם הרכבת מפרט טוב בהרבה...

פורסם

גם הפטנט הזה של מפרט אונליין מפשט את הדברים, כל מה שאתה צריך לעשות זה לפתוח דיון עם דרישות כמו צריך,

החנות מקבלת את המפרט, משגרת את ההזמנה, ושלום על ישראל מחשב חדש בהכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים