עבור לתוכן

מדוע לרכוש מחשב משחקים, כאשר אפשר לרכוש קונסולה?

Featured Replies

פורסם

חוץ מזה תזכור שלPC יש אמולטורים מה שפותח המון אפשרויות למשחקים

מה אתה מנסה להגיד? :s05:

• תגובות 70
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שימוש באמולטור הוא חוקי לחלוטין ואין עימו שום בעיה.

הבעיה מתעוררת כשאתה מוריד משחק בצורה לא חוקית מהאינטרנט (או משהו בסגנון), וזה לא משנה

אם בשביל לצרוב ולשחק על הקונסולה שלך או על המחשב באמצעות אמולטור.

אין שום דבר לא חוקי באמולטורים

אם כי, צריך לציין שאמולטורים זה לא פתרון קסם, ולמחשבים מודרנים עדיין קשה להריץ משחקים

ישנם יחסית, כמו משחקי PS2 למשל.

לקונסולת WII ו-Gamecube למשל יש אמולטור מצויין לעומת זאת, שאפילו אמור לעבוד עם השלט של ה-WII, אם יש ברשותך כזה.

פורסם

כל ההשוואות שעשיתם פה דפוקות מיסודן.

"מחשב למשחקים" לא עולה 5000 שקל. הוא עולה גג 2000 שקל.

למה? כי מחשב כבר יש. אני לא מכיר הרבה אנשים (למעשה אני לא מכיר אף אחד כזה) שיש לא קונסולה ואין לו מחשב בכלל בבית. זה אבסורד ומצב כזה לא קיים. המצחיק הוא שבהכרח מי שנמצא בפורומים בשביל לתמוך בקונסולות לעומת מחשב, עושה זאת דרך מחשב :)

אז ברגע שיצאנו מנקודת הנחה שמחשב יש בבית בכל מקרה - השוואת העלות צריכה להיות בין קונסולה ובין שדרוג המחשב ה"רגיל" למחשב "למשחקים". כלומר, שדרוג כרטיס המסך. כרטיס מסך "למשחקים" מהסוג הטוב ביותר עולה בערך כמו קונסולה, ונותן יכולות גרפיות טובות יותר.

כך שלהגיד שהקונסולה זולה יותר (לא נכון) או טובה יותר (לא נכון) - זה פשוט לא נכון...

אפשר לדבר על זה שיש משחקים שמיוצרים בלעדית לקונסולות.

אפשר גם לתת טיעון נגדי לכך שיש משחקים (אסטרטגיה? סגנון red alert וכו') שפשוט לא מעשי לשחק כל קונסולה.

אפשר לדבר על זה שיש משחקים שיותר "נוח" לשחק עם הג'ויסטיק של הקונסולות.

אפשר גם לתת טיעון נגדי לכך שאפשר פשוט לקנות ג'ויסטיק זהה ולחבר אותו למחשב ::)

יש כל מיני טענות בעד/נגד. אבל המחיר - ממש לא משחק לטובת הקונסולה, וכל מי שטוען את זה סתם מעוות את המציאות.

פורסם

^^^

צודק, אם כי זה לא רק הכרטיס מסך שצריך לשדרג במחשב למשחקים.

אם הדרישות שלך הן גלישה באינטרנט, קצת אופיס פה ושם אז אפשר להסתפק

באיזה לוח אם עם כרטיס מסך מובנה ואיזה כפול ליבה וזהו.

עבור משחקים, אתה תשדרג גם את המעבד, גם את הכרטיס מסך ואולי תוסיף עוד זכרון ולכן זה יותר מאשר ההוצאה על כרטיס מסך בלבד.

עם זאת,

אני עדיין מסכים עם רוב הדברים, בין השאר כי משחקים לקונסולות גם מתומחרים בצורה ממש לא סבירה,

וגם כי קונסולות איכשהו נוטות לעשות מלא בעיות (עינית דפוקה, דיסקים שרוטים שלא נקראים, מכשיר שמתחמם ומפסיק לעבוד)

מה שבהרבה מקרים מעלה את המחיר והופך את הקונסולה למאוד לא כדאית כלכלית.

פורסם
עבור משחקים, אתה תשדרג גם את המעבד, גם את הכרטיס מסך ואולי תוסיף עוד זכרון ולכן זה יותר מאשר ההוצאה על כרטיס מסך בלבד

כבר לא

כמה מחשבים סטנדרטים אתה מכיר היום שנימכרים בלי מעבד כפול ליבה חזק ומינימום 2 גיגה זיכרון ראשי ?

אפילו בנידים זה כבר ככה -(לא מדבר על נטבוקים ומקבילים שולחנים)

עם כבר תשדרג רק ספק וכרטיס מסך -וגם אז מי אמר שצריך להכי יקר ?

מחשב שולחני רגיל עם כרטיס מסך דרג בינים יריץ את רוב המשחקים בצורה סבירה ביותר (לא מדבר על הכי גבוה כי גם קונסולות רחוקות מהכי גבוה )

פה ושם איזה מפתחת מטומטמת תוציא משחק דוגמת קריסס שרק מחשב על יריץ בהשקה

ואז בעלי הקונסולות שיריצו את אותו המשחק ברזולוציה של גימבוי והגדרות של מגה דריבר יצחקו על בעלי הPC שהקונסולה שלהם מריצה את המשחק חלק ויתחיל גל נוסף של "מלחמות רשת"

אבל בגדול עלות תועלת עדיף להתעלם מאותם "קריססים" ולשחק אותם במחשב או הקונסולה העתידית עם עד אז הם יהיו טובים

בכלל

בכל מקרה אני לא נגד קונסולות -בכלל לא

אני אוהב גיוון ויש לי פינה חמה לקונסולות -ואני חושב שיש להם מקום בשוק

אבל כן יש בעיה של תמכור ותמיכה בישראל

סתם לדוגמה בארצות הברית ה360 עולה 300$ ויש 3 שנים אחריות על RROD

עם מס מקומי יצא בערך 1300 שקל אולי אפילו פחות ואתה מקבל אחריות נורמלית

בארץ זה בערך 1700 ואחריות חנות ותחלום על 3 שנים לRROD

במחירים ותמיכה כזאת חוץ ממי שבאמת רוצה משחקים מסוימים עדיף בארץ PC

האחריות לPC בארץ לרוב טובה יותר והמחירים בדרך כלל אטרקטיבים מספיק עלות תועלת

אם כי, צריך לציין שאמולטורים זה לא פתרון קסם, ולמחשבים מודרנים עדיין קשה להריץ משחקים

ישנם יחסית, כמו משחקי PS2 למשל.

לקונסולת WII ו-Gamecube למשל יש אמולטור מצויין לעומת זאת, שאפילו אמור לעבוד עם השלט של ה-WII, אם יש ברשותך כזה.

הגימקיוב והWII יותר חזקים חומרתית מהPS2

הבעיה באמולטורים זה שהם לא רישמים וכל משחק לגופו -יש גם משחקי PS2 שרצים טוב מאוד

אבל במקרה כזה אני אומר למי שלא היה PS2 או WII (הWII תומך אחורנית לגימקיוב) יכול ללכת לקנות משומש לאותם משחקים שפיספס

אחרי זה אפשר לנסות למכור משומש למישהו אחר לצמצם את החור בכיס

אמולטורים מבחינתי מצוינים למכשירים שכבר 5 שנים או יותר לא בשוק או במקרים חריגים לDS כי החומרה שלו גם ככה חלשה

ולא היה בעיה גדולה למפתחים לעשות לו אמולטור

פורסם

אין שום חובה לשדרג מעבד וזיכרון, הממוצע שהולך היום במחשבים ביתיים לחלוטין - מספק בהחלט.

כבר לא

כמה מחשבים סטנדרטים אתה מכיר היום שנימכרים בלי מעבד כפול ליבה חזק ומינימום 2 גיגה זיכרון ראשי ?

בדיוק.

פורסם

^^^

שוב, תלוי מה רוצים לשחק ועל איזה הגדרות.

וכמו כן, לרוב האנשים כבר יש מחשב בבית ואין להם בהכרח סיבה לשדרג אותו, מלבד משחקים.

ולכן קניית מחשב שמיועד למשחקים אינה בהכרח כל כך זולה כי אחרת לא היו קונים כלום.

בכל מקרה,

אני מסכים שקונסולות זה לא משתלם כלכלית, בעיקר כי הן טובות לדבר אחד בלבד וגם כי המשחקים

שלהם יקרים ביחס למחיר של משחקי המחשב. בעצם, אני אף פעם לא החזקתי קונסולה בבית ואני לא מתחרט על כך בכלל.

לדעתי, אין שום ספק שעדיף מחשב על פני קונסולה.

פורסם

וכמו כן, לרוב האנשים כבר יש מחשב בבית ואין להם בהכרח סיבה לשדרג אותו, מלבד משחקים.

ולכן קניית מחשב שמיועד למשחקים אינה בהכרח כל כך זולה כי אחרת לא היו קונים כלום.

מה :s05:

שוב - מחשב יש בכל מקרה בבית. אין מצב שלא. יש כבר מחשב. הוא משמש לאינטרנט, מיילים, עיבוד תמלילים וכו'.

אם הוא נקנה בשנתיים-שלוש האחרונות, הוא מספיק חזק לכל שימוש מבחינת המעבד והזיכרון. גם למשחקים.

עכשיו, רוצים לשחק משחקים.

יש 2 אפשרויות:

1. לקנות כרטיס מסך שמיועד למשחקים

2. לקנות קונסולה

2 האפשרויות, מבחינה כלכלית, זהות.

פורסם

קונסולה היא אידאלית לדוגמא בשביל הורים שאין להם ידע רב בחומרה ולא רוצים להתעסק עם זה כל כך הרבה.

להורה בעל ילדים שרוצה לילדים שלו מכונת משחקים אין ספק שעדיף לו קונסולה,הבן שלו לא צריך להתעסק עם הגדרות המשחק כן יפעל חלק לא יפעל .

הוא יודע שהוא קונה קונסולה בX סכום וזהו,מה שכן בנוסף לזה הקונסולה לפי דעתי יותר "משפחתית" ויש לא מעט משחקים שאפשר לשחק עם המשפחה או ביחד שלמחשב זה פחות נפוץ.

בנוסף לזה אין שום ניגוד שמישהו יחזיק גם קונסולה וגם מחשב .

ובוא נהיה קצת ריאלים מחשב יכול להיות C2D E5200 גם .

בכל מקרה אישית שלי יהיה ילדים אעדיף לרכוש להם קונסולה ולא להתחיל להתעסק עם התקנות של משחקים/"אבא המשחק מקרטע" וכו' וכו' .

פורסם

Los הקונסולות בדור הזה כבר לא כאלו פשוטות כמו בעבר

אני לא אומר שהם מורכבות כמו PC אבל עדין לא פשוטות כמו פעם

פעם ברוב הקונסולות המשחק עצמו היה גם המערכת ההפעלה -מקסימום בחלק מהקונסולות

היתה איזה מערכת קטנטנה שפועלת שאין דיסק\קלטת בקונסולה

לא היה גם שטח אכסון נורמלי ברוב הקונסולות

ובאמת הייתה מכניס דיסק\קלטת ומשחק

הכל טוב ויפה

אבל היום לקונסולות יש מערכת הפעלה מסוימת

יש כל מיני הגדרות ופיצרים

בPS3\360 יש התקנות משחקים (לרוב אופציונלי)

יש מאווררים ככה שהקירור לא פסיבי לגמרי מה שעלול לגרום לבעיות

יש רשת ועדכוני תוכנה מה שעלול לגרום לבעיות

ככה שלא זה לא פשוט וידידותי כמו פעם-נכון בתמורה אתה מקבל הרבה יותר פיצרים מפעם

אבל תאמין לי בכיף הייתי מוותר אליהם לטובת קונסולה של הכנס שחק וזהו בלי מאווררים ובלי פיצרים מיוחדים ועם מחיר אטרקטיבי

היום הPS3 וה360 מאוד קרובות לPC מבחינת התכנון

פורסם

טוב אולי אני עדין תקוע עם הPS1 שלי שהאמת שיוצא לי מדי פעם לשחק בו .

למרות גילו הקשיש [יש לו אותו משנת 1997],ולמרות שיש לי מחשב לא רע למשחקים [GTX285..].

פורסם

השיקול בין קונסולה למחשב אינו מסתכם רק בשדרוג כרטיס מסך, לי למשל היתה חשובה איכות הסאונד לא פחות מאיכות הגרפיקה. מאחר והסלון שלי כבר מצוייד ברסיבר וחמישה רמקולים איכותיים כל מה שהייתי צריך לעשות זה לחבר קונסולה למערכת הקולנוע הביתית ולהנות מסאונד מעולה על מסך LCD איכותי וגדול. מבחינת מחשב, יש לי אותו מחשב פנטיום 4 כבר 6 שנים שאני לא רואה שום סיבה להחליף או לשדרג מאחר והוא משמש אותי רק לאינטרנט ולימודים. זאת אם הייתי מחליט להשתמש במחשב למשחקין אז הייתי צריך גם להשקיע המערכת סאונד נורמאלית וגם לשדרג את המחשב פעמיים שלוש במשך 6 שנים (שמתוכם פעם אחת החלפת מחשב מלאה מאחר ומדובר בלוח אם מיושן שלא תומך בכרטיסי המסך החדשים).

פורסם

bio_stdnt בניגוד לפעם היום כימאת כל כרטיס אודיו OB שנימכר מתאים לרוב המוחץ של האנשים

וספק גדול עם נותנים לך משהו יותר איכותי בקונסולות

היום קשה לימצוא כרטיס OB למחשב שתומך בפחות מ5.1 -המון מהם תומכים גם ב7.1

מבחינת פורמטי אודיו גם פה בPC מודרני אין בעיה להכניס תמיכת תוכנה לכרטיס OB

גם אין בעיה לחבר אותו לכל מערכת אודיו סטנדרטית -רק צריך חיוט מתאים

בקיצור אין פה יתרון לקונסולות בתחום הזה

למעשה לאדיופילים יש אפשרות לקנות כרטיס איכותי יותר מה שבקונסולות לא אפשרי

פורסם

אתם טוחנים פה מים.

הדיון הוא על שימושים ספציפיים של כל אדם ואדם.

אתם לא יכולים להשוות שני מוצרים שלא נועדו מלחתחילה לעשות את אותו הדבר.

קונסולות נועדו למשחקים וגם לדברים אחרים.

מחשב נועד ל"דברים אחרים" וגם למשחקים.

אלה מוצרים שונים שנותנים פתרונות שונים לצרכים שונים.

יש מישהו שרוצה לשחק Empire Total War, אז הוא יקנה מחשב חזק.

אם מישהו רוצה לשחק Pro Evo עם חברים שלו בסלון בזמן שהוא שותה בירות - הוא יקנה אקס בוקס.

לא כי הוא לא יכול לעשות את אותו הדבר עם מחשב, אלא כי הצורך העיקרי שלו שונה.

פורסם

^^^

מה הבעיה להתקין Fifa על המחשב ולחבר זוג שלטים ב-USB ולחבר את המחשב לטלוויזיה בסלון?

נכון, מחשב דורש כביכול קצת יותר "ידע טכני" ופחות עובד "ישירות מהקופסא",

אבל אני לא חושב שיש משהו שקונסולות יכולות לעשות שמחשב לא יכול לעשות.

(מלבד משחקים שיוצאים רק לקונסולות כמובן, אבל זה כבר משהו אחר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים