עבור לתוכן

מדוע לרכוש מחשב משחקים, כאשר אפשר לרכוש קונסולה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

מתוך סקרנות, אני מאוד מעוניין לשאול: מדוע לבחור לקנות מחשב אשר מיועד למשחקים (ומחשב כזה עולה המון כסף), כאשר אפשר לרכוש קונסולת משחקים (Sony Playstation, Nintendo Wii, Xbox) במחיר הרבה יותר זול?

מחשב לגיימר רציני יכול להגיע ל 6, 7, 8, 9 ואפילו 10 אלף שקל, כאשר PSP למשל עולה 300 דולר. מה ההיגיון?

אני שואל מתוך סקרנות גרידא.

[השאלה התעוררה בראשי כאשר יצא לי לשחק לאחרונה - לאחר שנים רבות שבהם לא ראיתי אפילו משחק - ב sony PS, והייתי ה-מ-ו-ם מהגרפיקה, המהירות. לכן אני שואל את עצמי - איזה מחשב יכול להתמודד עם גרפיקה כזאת, עם מהירות עבודה כזאת, ואם ישנו - המחיר שלו בטח יהיה מ-ט-ו-ר-ף. לא?]

:)

• תגובות 70
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למחשב יש יותר שימושים.

קונסולה לבד עולה אולי פחות, אבל ביחד עם המשחקים היא עולה יותר.

אם כסף משחק בשבלך תפקיד, אז אתה לא צריך מחשב למשחקים ב10K, אתה יכול לקנות מחשב ב5K וברוב המשחקים אני לא רואה הבדל עצום בין איכות הכי גבהוה לאיכות בינונית.

בכל מקרה, מצורת הכתיבה המגמתית שלך, נוצרת הרגשה שאתה בא להחזיר PC GAMERS בתשובה כדי שישחקו בקונסולות.

פורסם

קודם כל, אין מה להשוות קונסולת משחקים ניידת (כמו PSP) למחשב נייח כי אין ביניהם שום קשר כי כל אחד מיועד למטרה אחרת.

שנית, מחשב למשחקים לא יעלה לך כזה הרבה. בהנחה ויש לך מסך (כמו ההנחה שיש לך טלוויזיה למשל)

אפשר באיזה 4000-4500 לקנות מחשב טוב מאוד.

חוץ מזה שמשחקים למחשב נוטים להיות זולים יותר מאשר לקונסולות, שזה גם שיקול.

ישנם משחקים שונים למחשב ולקונסולות, כאשר גם אמצעי השליטה שונה. מישהו שאוהב משחקי אסטרטגיה

למשל לא יזנח את המקלדת ועכבר של המחשב בשביל שלט של קונסולה, והאמת שגם FPS בקונסולה זה לא נוח לדעתי.

וכמובן, מחשב יכול לשמש להרבה מאוד דברים מעבר למשחקים, בעוד שקונסולה לא.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, מצורת הכתיבה המגמתית שלך, נוצרת הרגשה שאתה בא להחזיר PC GAMERS בתשובה כדי שישחקו בקונסולות.

:) אין לי כל אינטרס כזה

תודה על התשובות

פורסם

קודם כל, אין מה להשוות קונסולת משחקים ניידת (כמו PSP) למחשב נייח כי אין ביניהם שום קשר כי כל אחד מיועד למטרה אחרת.

שנית, מחשב למשחקים לא יעלה לך כזה הרבה. בהנחה ויש לך מסך (כמו ההנחה שיש לך טלוויזיה למשל)

אפשר באיזה 4000-4500 לקנות מחשב טוב מאוד.

חוץ מזה שמשחקים למחשב נוטים להיות זולים יותר מאשר לקונסולות, שזה גם שיקול.

ישנם משחקים שונים למחשב ולקונסולות, כאשר גם אמצעי השליטה שונה. מישהו שאוהב משחקי אסטרטגיה

למשל לא יזנח את המקלדת ועכבר של המחשב בשביל שלט של קונסולה, והאמת שגם FPS בקונסולה זה לא נוח לדעתי.

וכמובן, מחשב יכול לשמש להרבה מאוד דברים מעבר למשחקים, בעוד שקונסולה לא.

זה לא לדעתך, זה אפילו הוכח על ידי מיקרוסופט.

פורסם

[השאלה התעוררה בראשי כאשר יצא לי לשחק לאחרונה - לאחר שנים רבות שבהם לא ראיתי אפילו משחק - ב sony PS, והייתי ה-מ-ו-ם מהגרפיקה, המהירות. לכן אני שואל את עצמי - איזה מחשב יכול להתמודד עם גרפיקה כזאת, עם מהירות עבודה כזאת, ואם ישנו - המחיר שלו בטח יהיה מ-ט-ו-ר-ף. לא?]

היום כל כרטיס מסך ב-300 ש"ח למחשב, מציג גרפיקה מרשימה יותר מ-XBOX360, PS3.

ככה שאין מה להשוות בכלל בסוגיה הזאת.

הבחירה היא לפי הצרכים שלך, וסגנון המשחק המעודף שלך.

פורסם

שלום.

מתוך סקרנות, אני מאוד מעוניין לשאול: מדוע לבחור לקנות מחשב אשר מיועד למשחקים (ומחשב כזה עולה המון כסף), כאשר אפשר לרכוש קונסולת משחקים (Sony Playstation, Nintendo Wii, Xbox) במחיר הרבה יותר זול?

מחשב לגיימר רציני יכול להגיע ל 6, 7, 8, 9 ואפילו 10 אלף שקל, כאשר PSP למשל עולה 300 דולר. מה ההיגיון?

אני שואל מתוך סקרנות גרידא.

קודם כל הPSP כבודו במקומו מונח -לא מדגדג אפילו מחשב תקציבי היום מבחינת גרפיקה

ואתה יכול לקנות מחשב גאנק ב1000 שקל שיתן גרפיקה הרבה יותר טובה

נו טוב אבל מחשב גאנק כזה לא ניד

אבל הרבה נאטבוקים נותנים גרפיקה טובה יותר ונותנים הרבה יותר דברים אחרים

העלות שלהם אולי גדולה יותר בהתחלה והם פחות נוחים לנידות מPSP -אבל עם כבר להשוות PC לPSP זה הדבר הקרוב ביותר

דרך אגב לנטבוק אתה יכול לחבר עכבר ומקלדת נורמלים או לחלופין גימפאד USB ולקבל שליטה הרבה יותר נוחה מהPSP

בעניין הקונסולות הגדולות יותר

קודם כל פלטפורמות של נינטנדו -

לנינטנדו יש כמה זיכיונות שעדין אין להם מקבילים חזקים במתחרות

בדור הזה גם הציגו שליטה חדשנית אבל בקרוב למתחרות יהיה משהו דומה

בכללי פלטפורמות של נינטנדו בדרך כלל מאוד טובות עלות תועלת -ומאוד נחמדות כקונסולה נוספת

כרגע הWII והDS כבר מרגישות מיושנות מידי ולDS בקרוב יצא יורש

אבל נינטנדו לא מנסה לילחם מול PC בגרפיקה -וגם לא צריכה

בגלל זה כרגע בחול הWII נימכר במחיר זנות ובטח ליקראת החגים ישפרו את הבאנדל או יעשו מבצעים מיוחדים

בארץ אין נציגות רישמית והמחירים הרבה יותר גבוהים

עכשיו סוני וMS

לסוני בPS1 וPS2 היה מוצר מצוין היו הרבה משחקים שלא היו להם מקבילים במחשב וזה הגיע בפורמט שבזמנו היה לו הרבה ביקוש

הPS1 היה נגן דיסקים (של מוזיקה) חוץ מקונסולת משחקים

והPS2 היה גם נגן DVD

מחירי ההשקה היו אטרקטיבים וזה היה מוצר מאוד משתלם עלות תועלת

לאומת זאת הPS3 יותר מידי קרוב למחשב ולהרבה מהמשחקים שלו יש מקבילים טובים במחשב והרבה מהם בפועל אותם משחקים

שהגרפיקה בPC יותר טובה

חוץ מזה מחיר ההשקה שלו היה גרוע ופורמט הבלו רי לא היה מבוקש כמו הDVD

כמו כן היה ויש סיכוי סביר שהמכשיר יתקלקל בדגמים הישנים או מעינית מקולקלת או מהתחממות והתיקון יקר

מהניסיון הקצר שלי עם הPS3 -עדיף כבר מחשב משחקים -עם אתה קונה משחקים מסטים ומחפש מבצעים לאורך זמן יצא לך זול יותר ואיכות טובה יותר

בעניין MS-ה360 כמו הPS3 יותר מידי קרוב לPC

במקרה שלו אפילו הגימפאדים תואמים לPC

מעבר לזה MS לוקחת 60$ בשנה רק על האפשרות לשחק מולטי מכוון

ובגרסאות הישנות היה אחוז תקלות גבוה

עכשיו אני אישית מחכה בכלל לדור הבא של הקונסולות

עם היתי קונה היום בכלל היתי זורק יותר כסף אבל קונה מחשב ניד עם כרטיס מסך סביר למשחקים

ניד מודרני איכותי לא בעיה לחבר למסך הגדול בHDMI ואין בעיה לחבר למערכת אודיו

אתה יכול לחבר אליו גימפאד איכותי -או כמה עם אתה רוצה מולטי

וגם עכבר ומקלדת -הוא מגיע הכל מהקופסה והמשחקים לרוב זולים יותר שלא לדבר על כל הדברים שאתה יכול לעשות איתו

אז נכון שניד כזה לא יריץ את כל המשחקים ומבחינת משחקים יתישן יחסית מהר

אבל לטעמי הPS3 וה360 כבר מיושנות אחרי כמה שנים טובות בשוק

נכון שיוצאים עוד משחקים טובים -אבל זה לא זה מבחינתי

פורסם

מחשב איכותי למשחקים עולה 5000-6000 שקל (לא כולל מסך וציוד היקפי) ואם מקזזים עלויות של חלקים שניתן להעביר מהמחשב הישן (לרוב PSU, מארז, צורב) המחיר יורד במעל 1000 ש"ח.

לא יקר משמעותית מקונסולה.

כמו שצינו לפני - היתרון של המחשב הוא במחיר הזול של המשחקים. אני מצרף רשימה של המשחקים שקניתי מSTEAM ב2009

APM - ממוצע לחודש

APG - מחיר ממוצע למשחק

בצד ימין למעלה כתוב כמה סך הכל הוצאתי על משחקים ב2009

משמעותית יותר זול מקונסולות - ויותר משתלם לפי דעתי :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם

crowbar כבר ב3000 המחשב עם ניבנה טוב יציג גרפיקה יותר טובה מקונסולות

עם אתה רוצה חללית אז זה עולה ל4000-6000

נידים מספיק טובים למשחקים מתחילים מבערך 4500 ואז זה להנות מכל העולמות

חלק מפנטזים שהPS3 יחיה עד 2014 -גם עם זה יהיה נכון אני שואל את עצמי באיזה מחיר ? ואיזה משחקים הוא יקבל ב2012-2013 ?

עם זה יהיה כמו הPS2 בשנותיו האחרונות אני אומר לא תודה

מבחינתי אורך חיים אידיאלי של קונסולה טובה זה 5-6 שנים

מחשב משחקים בלי שדרוג 3 שנים +הרבה שנים כמחשב שני או לחלופין מחשב שלוקחים מימנו חלקים טובים למחשב הבא

פורסם
  • מחבר

מבחינתי אורך חיים אידיאלי של קונסולה טובה זה 5-6 שנים

מחשב משחקים בלי שדרוג 3 שנים +הרבה שנים כמחשב שני או לחלופין מחשב שלוקחים מימנו חלקים טובים למחשב הבא

אולי זאת הנקודה החזקה ביותר - הפרקטיות שבמחשב, היא היא היתרון.

פורסם

כבר עכשיו יש תלונות על הגרפיקה ב-PS3, למשל במאפיה 2 שיצא זה עתה, שהגרפיקה ב-PS3 נחותה מהגרפיקה מהגירסא במחשב למשל.

פורסם

מאפיה 2 זה דוגמה קיצונית בגלל הפורט המסריח לPS3

אבל באופן כללי רוב משחקי הPS3\360 רצים ב720P שזה יחסית נמוך למחשב משחקים מודרני

חלק מהמשחקים אף ירדו מתחת ל720P והרבה מהם רק ב30 פרימים לשניה

והאבדלים מתחילים ליות מורגשים

פה ושם יוצא משחק כמו אנצארטד 2 שמראה מה קונסולות יכולות לעשות עם מפתחים באמת מנצלים את החומרה

אבל במולטיפלטפורם לרוב הPC לוקח בקלילות

פורסם

אם היה steam לקונסולות יש מצב שהייתי קונה

יש משחקים אקסלוסיבים

כמו

red dead redemption

demon soul

god of war

פורסם

red dead redemption זה עניין של זמן, זה משחק שחייב לצאת בגרסת PC.

פורסם

אני גם מאמין שred dead redemption יצא בסוף לPC

זה אותו תרגיל של GTA4 ויותר מזה אפילו התוכן להורדה של GTA4 יצא בסוף לPC

god of war3 לא יצא כי זה זיכיון של סוני -אבל DMC4 כן יצא

נכון שזה לא אותה הרמה אבל עדין

חוץ מזה תזכור שלPC יש אמולטורים מה שפותח המון אפשרויות למשחקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים