עבור לתוכן

הגדרת זיכרון מסוג ddr3-2000 ב- bios

Featured Replies

פורסם

קניתי את הזכרונות הבאים של gskill:

2x2G ddr3-2000 pc-16000

דגם F3-16000CL8D-4GBPIS

יש לי לוח אם ga-890fxa-ud5.

אני מנסה לבדוק את הזכרונות ב- memtest86+ אך הזכרונות מזוהים כ- ddr3-1333.

ערכתי את ההגדרות הבאות ב- bios כך שהם יתאימו למפרט הטכני של הזכרונות:

בתפריט mb intelligent tweaker (m.i.t.) ערכתי 2 שינויים:

שינוי 1: הגדרת התזמונים של הזכרונות תחת תת התפריט dram configuration.

הגדרתי את ddr3 timing items ל- manual (כדי שאוכל להגדיר תזמונים) והגדרתי את התזמונים הבאים:

cas#l latency - 8t

ras to cas r/w delay - 9t

row precharge time - 8t

minimum ras active time - 24t

1t/2t command timing - 2t

שינוי 2: הגדרת המתח שמוקצה לזכרונות

הגדרתי את system voltage control ל- manual והגדתי את המתח 1.65v.

למרות ההגדה הידנית memtest86+ לא זיהה נכון את הזכרונות שלי, או שהוא זיהה נכון וחסרה לי הגדרה ב- bios. כמו כן ייתכן שישנה מגבלה שאיני מודע לה, וזאת למרות שוידיתי שהזכרונות מתאימים ללוח שלי.

אוסיף ואציין שלפני הגדרת התזמונים באופן ידני גם התזמונים ש- memtest86+ (ובעצם גם ה- bios) זיהה היו מעט יותר גבוהים.

כלומר ההגדרה הידנית עזרה לתזמונים אך לא לסוג הזכרונות.

האם יש למישהו רעיון או עצה?

תודה מראש.

פורסם

i'm blind ! בשביל מה הצבע הזה? בתור משתמש בפורום אשמח אם תחזיר לצבע כתב רגיל, זה מאוד לא נעים בעת קריאה.

לנושא-

אל תשתמש ב-memtest לזיהוי הזיכרונות. תשתמש ב-CPU-Z.

במידה ולפי CPU-Z הכל מוגדר כהלכה אז תריץ מבחן יציבות של memtest.

פורסם

1+ בנושא צבע הכתב, זה באמת לא עוזר.

1+ גם לשאר, וכדי לשנות את תדר הזכרונות אתה צריך לשנות גם את מחלק הזיכרון, אם אני לא טועה שם ההגדרה ב-BIOS הוא Memory Clock (תעביר ל-Manual ואז יפתח פריט נוסף שיאפשר לשנות את הערך), עכשיו ההגדרה מוגדרת לערך מסוים (x6.66 לדוגמה) ואתה צריך לשנותה בהתאם.

אני לא חושב שערכת השבבים בלוח שלך תומכת באופן טבעי בזיכרון בתדר 2000, ואם אכן כך, כדי להגיע לתדר כזה תצטרך לבצע OC ולהעלות את תדר הבסיס (מה שגורר עליה בתדר המעבד).

אם אתה לא רוצה להתחיל להתעסק עם OC למערכת כולה פשוט תקבע את מחלק הזיכרון לערך הגבוה ביותר האפשרי. אפשרות נוספת היא להשאר בתדר 1333 ולהדק את התזמונים.

כמובן שאחרי כל שינוי כזה תריץ Memtest (גרסת Bootable) כדי לוודא שאין שגיאות.

באופן כללי ולמעט ניסיון לקבל ניקוד גבוה יותר ב-Benchmarks סינטתיים, המשמעות של הבדלי התדר היא די זניחה עד לא קיימת ברוב השימושים השגרתיים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על התגובה המהירה, וסליחה על הצבע.

!_Nike_! - טרם התקנתי מערכת הפעלה. זהו מחשב חדש וברצוני להריץ בדיקות טרם התחלת העבודה עימו על מנת להחליף חלקים תקולים, במידה ויש, בהקדם.

About:blank - אני יכול לשנות ל- x8 ואז התדר יהיה 1600. זה המקסימום. נראה לי שלפי מה שאתה מציין אשאר שם.

איך ניתן לבדוק אם ערכת השבבים שלי תומכת באופן טבעי בתדר 2000?

בדקתי את רשימת הזכרונות הנתמכים ע"י הלוח שלי ונראה שהזיכרון שלי נתמך, וללא oc.

פורסם

מממ.. לא, זה לא מה שרשום.

DDR3 2200 (downgrade to DDR3 1866 Only support DIMM3,DIMM4)

Support for DDR3 1866(OC)(Note 2)/1333/1066 MHz memory modules (Note 2)

(Note 2) To reach DDR3 1866MHz or above, you must install two memory modules and install them in the DDR3_3 and DDR3_4 memory sockets.

פורסם
  • מחבר

מממ... כן, זה כן מה שרשום.

בתיאור הכללי של הלוח שלי מופיע:

Dual Channel DDR3 1866+ MHz

Delivering native support for DDR3 memory up to 1866MHz, GIGABYTE Ultra Durable 3 series motherboards allow users to easily reach higher memory frequencies at lower voltages

כמו כן הסתכלתי בקובץ הזכרונות הנתמכים ע"י הלוח שלי, לפיו זכרונות 2000 יופחתו ל- 1866 (downgrade to 1866). מכאן הסקתי שהם נתמכים ללא oc.

אגב, בציטוט הראשון התייחסת לתדר 2200.

לגבי הציטוט השני אכן ניתן להסיק שעליי לבצע oc.

3.Support for DDR3 1866(OC)(Note 2)/1333/1066 MHz memory modules

בשורה התחתונה, שיניתי את מכפלת השעון ל- x8 וכעת אני על 1600. לצערי זו המכפלה המקסימלית להגדרה זו.

במקביל בדקתי על ערכת השבבים שלי באתר amd ומצאתי תחת Memory Support את שתי השורות הבאות:

AM2+ socket motherboards support DDR2

AM3 socket motherboards support DDR3

כך שזה לא ממש עזר לי.

אני אחפש מפרט טכני של ערכת השבבים ואנסה לבדוק באילו זכרונות היא תומכת.

בכל אופן תודה רבה על הבדיקה שלך ועל תגובתך המהירה.

עצות נוספות?

פורסם

אמרת בהתחלה 890FXA-UD5 ועכשיו נשמע כאילו שאתה מדבר על לוח אחר.

אז תחליט איזה לוח אם יש לך כי כל מה שאמרתי נכון לגבי הלוח שאת הדגם שלו רשמת בהודעה הפותחת.

פורסם
  • מחבר

הלוח שכתבתי הוא בדיוק הלוח שלי.

עליו אני מדבר ומהאתר הבא אני מצטט:

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3417#ov

קובץ התמיכה בזכרונות שאני מדבר עליו נמצא בקטגוריה downloads בעמוד זה.

למען הסר ספק, מדובר ב- ga-890fxa-ud5 rev2.0.

עם זאת אתה צודק ב- 100%.

התבלבלתי והסתכלתי על rev2.1.

תיקנתי את כל מה שכתבתי בנושא כך שיתאים לגרסה שלי (2.0).

כעת מסתבר שאני יכול להגיע ל- 1866, אך אין לי מושג איך (המכפלה המקסימלית היא x8 והיא מביאה אותי ל- 1600).

פורסם

גם במהדורה 2.0 של הלוח, מופיעה השורה (ציטוט מאתר היצרן):

Support for DDR3 1866(OC)(Note 2)/1333/1066 MHz memory modules (Note 2)

(Note 2) To reach DDR3 1866MHz or above, you must install two memory modules and install them in the DDR3_3 and DDR3_4 memory sockets.

אני גם חושב שאין טעם להתעקש יותר מדי על תדר זיכרון שמעל 1600 מכיוון שבפועל גם ככה לא תהנה משום תוספת ביצועים מורגשת (או בכלל).

אם כבר משהו הייתי מנסה להוריד מתח לזיכרון (לאזור ה-1.5) או מהדק תזמונים.

אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת גם כדי לתקן את עצמי. עברתי על ההודעה שלי מאתמול ושמתי לב שכתבתי שערכת השבבים לא תומכת בזיכרון בתדר של 2000 ומה שלמעשה התכוונתי להגיד הוא שבקר הזיכרון המובנה במעבד (אני מניח שמדובר במעבד מסדרת Athlon II או Phenom II) אינו תומך באופן טבעי בזיכרון DDR3 בתדר הגבוה מ-1333, והאפשרויות בהן תומך הלוח עצמו הן בעיקר כדי לאפשר גמישות מסוימת ב-OC ואפילו בעזרתן לא ניתן להגיע לתדר הגבוה מ-1600 ללא העלאת תדר הבסיס.

אתמול משום מה בלבלתי את המונחים (ערכת שבבים ובקר זיכרון) ואני מתנצל על כך.

פורסם
  • מחבר

אני מעריך מאוד את העזרה והתגובה המהירה!.

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים