עבור לתוכן

זקוק לעזרה עם מפרט למחשב - 4-5K תקציב - עם צרכים ספציפיים

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, אני כרגע עם מעבד 8500, כרטיס מסך 9600GT, אפשר לראות מפרט מלא בצד.

כמה תנאים בסיסיים: המחשב החדש חייב להיות מ- KSP וחייב להיות כמה שיותר שקט וקריר (נמצא בחדר שינה).

בעקרון אני רוצה מחשב שקט יותר, קריר יותר ומהיר יותר. אין לי בעיה להוציא גם 1000 ש"ח על מארז ורק 500 ש"ח על מעבד, העיקר שיהיה מוצדק לצרכים שאני מתאר ויעמוד בדרישות. בגלל זה המארז פה חשוב, כי בתכלס המאווררים שלו עושים 90% מהרעש (חוץ ממנו יש גם את כרטיס המסך שיכול להרעיש תלוי, בקירור שלו, כנ"ל ספק), ואני גם רוצה את מגוון החיבורים נגישים לי בצורה נוחה ובכלל שיהיה נוח לשדרוגים, פתיחה והצצה וכו'.

אם כן הדגש הוא על צרכים משרדיים, אופיס, גלישה. אבל, וזה אבל גדול, יש עומס על המחשב (הרבה חלונות ותוכנות פתוחות בבת אחת), גיימינג אחת ל, פוטושופ וכו'.

1. לגבי המעבד - אני מחפש משהו שייתן לי שדרוג שאני ארגיש. לא רואה טעם לקנות מעבד חדש שייתן לי את אותה מהירות, הבעיה היא שאני לא יודע למה המעבד שלי משתווה כיום. לאיי3, איי5, איי7... בקיצור ולעניין פה אני צריך אתכם.

2. לוח אם - מכיוון שזה מ- KSP ויש להם תכלס רק ASUS ו- GA, אני אלך כנראה על השני כי יש לי ניסיון איתם, הם זולים יותר ומספקים את הסחורה. ייבחר בהתאם למעבד אני מניח, אני לא צריך שום דבר מיוחד ממנו אבל חיבורים מודרניים כמו ESATA או SATA מהיר, כל מה שדרוש. לא סתם 8 סלוטים של זכרון שאני לא אצטרך וייגרמו לי להוציא יותר מדי כסף, אבל נגיד 4 במקום 2 זה כן יכול להיות שימושי להמשך אז אני לא פוסל.

3. זכרון - לא עקבתי כבר הרבה זמן, אין לי מושג לגבי DDR2 מול 3, אין לי מושג האם מהירות של 2000 באמת מועילה לצרכים שלי לעומת מהירות של 800 וכן הלאה. אני מכוון לאזור ה- 4GB, לא רואה טעם ביותר מזה.

4. דיסק קשיח - לא צריך, אבל למטרות שלי אני רוצה SSD, שקט, חסכוני, קר ומאוד מאוד מהיר. אינטל 80 גיגה ב- 990 ש"ח אני מניח (C כרגע תופס אצלי 45 גיגה וזה בלי משחקים, אז אני מניח ש- 40-60 לא מספיק). אם יש איזשהם אזהרות בימינו לגבי SSD למשל שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה או משהו אני אשמח לשמוע, כי אני מבין שזה בסדר וכדאי ואמין, פשוט יקר (מחיר שאני מוכן לשלם, שוב בגלל הצרכים).

5. ספק - שקט, קריר, חסכוני ומתאים לצרכים שלי. אני מניח שזה אומר בחירה בין SEASONIC, ENERMAX ו- CORSAIR. פה אני צריך אתכם.

6. מארז - דיברתי עליו כבר בהתחלה, שקט, קריר, שיהיו נוח לסידור, לפתיחה, לשינויים. המראה ממש לא חשוב, הפונקציונליות מאוד חשובה. אם יבוא עם זה גם מראה אז אחלה. יש את ה- P193 ואני יודע ש- ANTEC אמורים להיות מצוינים עם סידרת המארזים הזו. זה מתקרב ל- 1000 ש"ח אני פשוט לא בטוח אם זו לא הוצאה מיותרת ואם אי אפשר להשיג את כל מה שאני רוצה בפחות.

7. כרטיס מסך - משהו שווה ערך ל- 9600GT במובנים של היום. כלומר בהשוואה ישירה ברור שזה משהו מהיר בהרבה, אבל זה משהו יחסית זול שייתן לי לשחק בכל המשחקים העכשוויים על הגדרות בינוניות אם הם תובעניים ועל גבוהות אם הם לא, בדיוק כמו ה- 9600 בזמנו.

בקיצור, יש לי איזשהם קווים כלליים שאני רוצה שתלכו אחריהם כשאתם בונים מפרט ב- KSP, אבל ממש אין לי שום בעיה שתשכנעו אותי לגבי פריט כזה או אחר, העקרונות שלי הם אך ורק מחשב מהיר, קריר, שקט ונוח. התקציב גם גמיש כפי שאתם רואים, הייתי מעדיף לא לעלות על 4K, אבל אם ב- 5K המחשב יהיה שקט ומהיר משמעותית אז אלך על זה. גם מספר אופציות שונות יתקבלו בברכה. תודה על הסבלנות...

נ.ב. - אין צורך בציוד היקפי

פורסם
1. לגבי המעבד - אני מחפש משהו שייתן לי שדרוג שאני ארגיש. לא רואה טעם לקנות מעבד חדש שייתן לי את אותה מהירות, הבעיה היא שאני לא יודע למה המעבד שלי משתווה כיום. לאיי3, איי5, איי7... בקיצור ולעניין פה אני צריך אתכם.

המעבד שלך שווה-ערך למעבדי i3 פלוס מינוס, ניתן לראות בנצ'מרק לדוגמא פה- http://www.anandtech.com/bench/Product/118?vs=55

המעבד שלך מעולה ולא חלש בכלל- במה הוא מגביל אותך?

4. דיסק קשיח - לא צריך, אבל למטרות שלי אני רוצה SSD, שקט, חסכוני, קר ומאוד מאוד מהיר. אינטל 80 גיגה ב- 990 ש"ח אני מניח (C כרגע תופס אצלי 45 גיגה וזה בלי משחקים, אז אני מניח ש- 40-60 לא מספיק). אם יש איזשהם אזהרות בימינו לגבי SSD למשל שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה או משהו אני אשמח לשמוע, כי אני מבין שזה בסדר וכדאי ואמין, פשוט יקר (מחיר שאני מוכן לשלם, שוב בגלל הצרכים).

SSD מהיר, חסכוני וחרישי אבל לא משתלם, נפח קטן מאוד ויקר. המחירים לאט לאט יורדים לכן אני בספק אם זה אכן הזמן המתאים לרכוש אחד כזה.

אמליץ לך לבדוק את המומנטוס של סיגייט- הוא גם הארד-דיסק וגם סוג של SSD- אומנם הוא אינו מהיר כמו SSD אך הוא מהיר יותר מהארד-דיסק ואתה משתלם פחות כסף פר ג'יגה, הנה ביקורת קטנה- http://www.anandtech.com/show/3734/seagates-momentus-xt-review-finally-a-good-hybrid-hdd יש אותו ברוב החנויות במחיר של סביב ה650-700 שקלים (500 ג'יגה).

6. מארז - דיברתי עליו כבר בהתחלה, שקט, קריר, שיהיו נוח לסידור, לפתיחה, לשינויים. המראה ממש לא חשוב, הפונקציונליות מאוד חשובה. אם יבוא עם זה גם מראה אז אחלה. יש את ה- P193 ואני יודע ש- ANTEC אמורים להיות מצוינים עם סידרת המארזים הזו. זה מתקרב ל- 1000 ש"ח אני פשוט לא בטוח אם זו לא הוצאה מיותרת ואם אי אפשר להשיג את כל מה שאני רוצה בפחות.

שמע- זה לא רק תלוי עד כמה הרעש קריטי לך, זה תלוי עד כמה אתה רגיש לרעש. זה משתנה מאדם לאדם כאשר אחד יכול להגיד שמחשב ללא מבודדים ושרועש מעט זה שקט בשבילו, ויש אחד שיגיד שגם מחשב שכמעט כולו מורכב מרכיבים פסיביים זה רועש יחסית בשבילו. אם אתה חושב שזה מוצדק ללכת על מארז כמו P182/193 אז לך עליו. אם לא- יש לך עוד מארזים שכוללים בידוד או הגנות מפני חיכוך כמו האנטק סולו וקולרמסטר סילאו שעולים סביב ה450 שקלים אם אינני טועה.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלך שווה-ערך למעבדי i3 פלוס מינוס, ניתן לראות בנצ'מרק לדוגמא פה- http://www.anandtech.com/bench/Product/118?vs=55

המעבד שלך מעולה ולא חלש בכלל- במה הוא מגביל אותך?

SSD מהיר, חסכוני וחרישי אבל לא משתלם, נפח קטן מאוד ויקר. המחירים לאט לאט יורדים לכן אני בספק אם זה אכן הזמן המתאים לרכוש אחד כזה.

אמליץ לך לבדוק את המומנטוס של סיגייט- הוא גם הארד-דיסק וגם סוג של SSD- אומנם הוא אינו מהיר כמו SSD אך הוא מהיר יותר מהארד-דיסק ואתה משתלם פחות כסף פר ג'יגה, הנה ביקורת קטנה- http://www.anandtech.com/show/3734/seagates-momentus-xt-review-finally-a-good-hybrid-hdd יש אותו ברוב החנויות במחיר של סביב ה650-700 שקלים (500 ג'יגה).

שמע- זה לא רק תלוי עד כמה הרעש קריטי לך, זה תלוי עד כמה אתה רגיש לרעש. זה משתנה מאדם לאדם כאשר אחד יכול להגיד שמחשב ללא מבודדים ושרועש מעט זה שקט בשבילו, ויש אחד שיגיד שגם מחשב שכמעט כולו מורכב מרכיבים פסיביים זה רועש יחסית בשבילו. אם אתה חושב שזה מוצדק ללכת על מארז כמו P182/193 אז לך עליו. אם לא- יש לך עוד מארזים שכוללים בידוד או הגנות מפני חיכוך כמו האנטק סולו וקולרמסטר סילאו שעולים סביב ה450 שקלים אם אינני טועה.

לא יכול לומר שאני מרגיש שהמעבד מגביל אותי (לעומת ההארדיסק, שהמהירויות שלו כן מגבילות אותי), החלפת המחשב היא יותר כמו הזדמנות מאשר הכרח. אבל עכשיו אני יודע שהנוכחי שווה ערך פלוס מינוס ל- i3.

כן, אבל המהירות... אני לא חוויתי אותה אישית, אבל זה אמור להיות משהו אחר לגמרי. ידוע לך עד כמה בפועל, בעולם האמיתי ולא בגרפים ותיאוריות של בנצ'מרקים, SSD מהיר יותר? אם הוא מהיר פי 10 אז יכול להיות שהוא שווה את הכסף. אם הוא מהיר פי 1.5 אז אולי לא...

(ואולי בכלל לקנות SSD באתר מחו"ל?)

תשמע, כמה שיותר שקט, יותר טוב. אני אוהב לישון בשקט מוחלט. כבר שנים שאני ישן עם רעש לא קטן, הוא פשוט רציף ומונוטוני אז לא קשה להתרגל אליו ואין בעיה להרדם. כרגע יש לי V9 של תרמלטייק עם 12 ס"מ מקדימה ו- 12 ס"מ מאחורה + מאוורר של הספק + מאוורר על המעבד (כרטיס מסך עם קירור פאסיבי), ויחד הם עושים את הרעש המדובר. ברור שאם יש המולה לא ממש שמים אליו לב, אבל כשמכבים טלוויזיה והכל סביב שקט, הוא בהחלט נשמע, וזה הכי ברור כשמכבים את המחשב - אתה בשוק מהשקט. אז זה מביא אותי לשאלה, האם לשלם כפול עבור P183 או לא. אם יש הבדל קטנטן ביותר, וגם P183 יקר עדיין עושה רעש "ווווווו" (מאווררים נו) משמעותי ומונוטוני כשהכל שקט אז אולי עדיף כבר לקחת משהו בחצי מחיר שיעשה רק טיפ טיפונת יותר רעש שמשוגעים אמיתיים יכולים להבחין בו. אם מדובר בתשלום כפול עבור פי שניים פחות רעש או חיסול הרעש כמעט לגמרי אז זה נראה לי מוצדק למי שרעש משנה לו. השאלה אם מישהו פה התנסה וידוע לו בוודאות על האבחנות הללו? מה גם שלא ידוע לי ההבדל בין 183 ל- 193, זה רק המסנן של המאוורר על הדלת?

פורסם
כן, אבל המהירות... אני לא חוויתי אותה אישית, אבל זה אמור להיות משהו אחר לגמרי. ידוע לך עד כמה בפועל, בעולם האמיתי ולא בגרפים ותיאוריות של בנצ'מרקים, SSD מהיר יותר? אם הוא מהיר פי 10 אז יכול להיות שהוא שווה את הכסף. אם הוא מהיר פי 1.5 אז אולי לא...

(ואולי בכלל לקנות SSD באתר מחו"ל?)

גם אני לא חוויתי אותה אישית ודווקא כן צריך לראות את הבנצ'מרקים של הארד-דיסקים כי זה פשוט נותן לך מדד על המהירות שלהם. לא היה לי נסיון עם המומנטוס, אבל תחליט מה עדיף עבורך- SSD בנפח של סביב ה40 ג'יגה שיספיק רק למערכת ההפעלה (מה שיאיץ את עליית המערכת) ותמריץ את הפתיחה של כמה תוכנות פה ושם כאשר שאר המערכת שלך תישב על הארד-דיסק סטנדרטי שלא תרגיש שום שינוי בין המחשב הנוכחי שלך לחדש, או שאתה מעדיף לשים כבר HDD מעט איטי יותר מSSD אבל בהחלט מהיר יותר מHDD סטנדרטי כבר לכל המערכת? החלטה שלך בלבד. עצה שלי- תתיעץ בנוגע לזה בפורום אחסון או תחפש שם דיונים על הנושא אם יש.

אם הבעיות היחידות שלך במחשב הנוכחי שלך הם רק איטיות הHDD ורעש- למה שלא פשוט תחליף?

תחליף את המארז לP193/192, קנה את המומנטוס/SSD ותחסוך את אלפי השקלים הנוספים שיבוזבזו בקניית מחשב חדש.

אתה גם יכול לעשות כמה שינויים על ה-V3 שלך. נסה לנקות ולשמן את המאווררים. במידה והם עדיין מרעישים- קנה חדשים (יש המון שקטים שעולים סביב ה40-50 שקלים סה"כ- שניים כאלו יספיקו מעל ומעבר). בדוק בוודאות האם הקירור של המעבד, כרטיס המסך וספק הכח לא מרעישים גם כן- ניתן להחליף קירור גם להם. במידה ורק דברים האלה מפריעים לך ולא ביצועי המחשב (שלפי דעתי, לפי שימושיך, בספק אם תרגיש הבדל כלשהו) קניה של מחשב חדש זה ממש לא הפיתרון, לדעתי.

פורסם
  • מחבר

זה לא עניין של פתרון, כמו שאמרתי זו סוג של הזדמנות. אני יכול "למכור" את המחשב הנוכחי ולהתקדם. אני ממש לא חושב שמעבד חדש יעשה פלאים (אם כי בכל זאת יהיה מהיר יותר במידת מה), אבל ה- SSD אמור. מכיוון שלא יהיה לי מחשב אחרי שאמסור אותו אני בכל זאת אצטרך אחד חדש.

SSD של 80 גיגה יספיק לי לכל המערכת, זה בדיוק הקטע. בשאר הדיסקים יישבו אך ורק קבצים. אז תחשוב על SSD שטס ומריץ לך הכל (מלבד סרטים, סדרות, תמונות, מוזיקה), זה אמור להיות הבדל עצום. בכל מקרה אשאל בפורום אחסון לגבי SSD.

אין לי כל כך מה לשמן פה, כי שום דבר לא חורק. הכל רץ "חלק", אבל מאווררים עושים רעש בגלל שהם לא נמצאים בוואקום, מה לעשות. השאלה אם מארז אחר מטפל בהם בצורה אחרת / טובה יותר, או שאולי יש לו שליטה על ה- RPM מה שעוזר לווסת את הרעש וכו'. מי שהיה לו P183 ומארז רגיל אחר בטוח יודע.

פורסם

הבנתי אותך.

ברוב (אם לא בכל) מארזי אנטק החברה כוללת מאווררי TriCool שבאים עם סויץ' חיצוני ששולט על המהירות (גבוהה/בינונית/נמוכה). בתור אחד שיש לו אנטק 1200 (שבתכלס חלק גדול ממנו פתוח אך עם פילטרים)- כאשר המאווררים על low אתה פשוט לא שומע אותם בכלל אך עדיין מספקים דחיפת אויר סבירה.

תשקול אולי ללכת על הP183- הוא זול יותר ומבחינת שקט הוא אותו הדבר (אם כי אפילו שקט יותר כי הוא כולל פחות מאווררים) והוא זול יותר אך מעט קצר יותר אם איני טועה.

הנה סקירה על המארזים.

בנוגע להארד-דיסק ולSSD בהחלט תתייעץ בפורום איחסון.

בינתיים, מה שניתן לשים זה את הרכיבים הבאים-

מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray

מאווררים וגופי קירור Scythe Ninja II Rev. B 6 Heat Pipes CPU Cooler

לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield

זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield

מעבד אינטל חזק ומשתלם ביחד עם קירור מעולה ונחשב לשקט. לוח האם פשוט יחסית אך איכותי וכ-4GB זיכרונות סטנדרטיים.

ספק הכח המשתלם ביותר הוא הסיסוניק 620W S12II שעולה כמו ספקים חלשים יותר של קורסאייר ואנרמקס. הבעיה היחידה היא, שבעבר הייתה בעיה בפס היצור והרבה אנשים החזירו את הספק הנ"ל כי הוא נדפק/דפק חלק מהמערכת. מבין הספקים של קורסאייר, למערכת שלך יתאימו ה450VX או 550VX אם מתוכנן שדרוג מסיבי כלשהו, של קורסאייר. או 400W/500W מסדרת ECO+ של אנרמקס שנחשבת לגם כן מאוד שקטה ולא יקרה במיוחד כמו הקורסאיירים.

פורסם
  • מחבר

בסרטונים רואים שיש שליטה רק על המאוורר האחורי והעליון :-\. סוויצ'ים זה בהחלט נשמע כמו משהו שיכול להשפיע דרסטית על הרעש. כנ"ל הנינג'ה ששמעתי את השם הרבה פעמים - לא הבנתי, זה בא בברירת מחדל עם המאוורר או רק ההיטסינק והמאוורר תוספת בתשלום? זה משהו שחשבתי עליו בלי קשר, לקחת פשוט היטסינק ממש יעיל ולשים על מעבד מודרני שממילא לא מתחמם יותר מדי, יחד עם כרטיס מסך קירור פאסיבי ומאוורר אחד או שניים איטיים במארז - יכול להיות שקט משמעותית.

למה דווקא את הזכרונות האלה? מה תכלס ההבדל בין DDR2 ל- DDR3? בין 800 ל- 1333? למה לא לשים כבר 2200?

לוח האם הזה לא קיים ב- KSP.

יש את:

P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

P55-UD6 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 3xPCI-E‎

P55A-UD6 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2600+, 3xPCI-E

לגבי הספקים - אלה בדיוק האופציות עליהן חשבתי.

אגב, לא התייחסת לכרטיס מסך (חשוב שאוכל לחבר 2-3 מסכים).

פורסם

אני לא מבין את ההתעקשות הספציפית לקנות ב KSP , בכל מקרה הנה עוד אופציה לסבר את האוזן ...

AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX , יחידות 1

₪780

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927

Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1

₪341

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588

Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪433

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921

SeaGate Momentos XT 2.5" 500GB Sata2 ST95005620AS, יחידות 1

₪682

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1964

XFX ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1

₪668

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1236

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪109

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

ANTEC Sonata Plus 550Watt, יחידות 1

₪935

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=68

הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1

₪141

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4139

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

מעבד מאוד חזק , מתקרב / שווה רמה ל I5 , בכלל AMD נותנים כיום תמורה טובה יותר מאשר של אניטל , כרטיס מסך חזק מאוד ומשתלם למחירו , מארז חרישי(גירסת PLUS) עם ציפוי נגד רעש על הדלתות צד , ובלימת זעזועים לקשיחים ,קירור שקט למעבד בעל פרופיל נמוך , הקשיח שרצית (שאפשר לשנות ל SSD באותה עלות) , וספק 550W מודולרי ושקט ...

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין את אלה שמתעקשים לא להבין את ההתעקשות. אם מעניין אותך לדעת אני יכול להסביר - KSP קרובים אליי, נמצאים בדרך אל/מהעבודה, זולים, מרכיבים יחסית מהר, אני קונה שם עשר שנים ואף פעם לא מאכזבים אותי, לא במעמד הקנייה, לא במימוש האחריות ולא בהרכבות. אני מדבר על הסניף הספציפי הזה, אני לא בא להלל את הרשת, אני שומע דברים בדיוק כמו כולם.

עכשיו יכול להיות שזה נשמע לך אבסורדי, אבל לי אין לא כוח ולא זמן להתרוצץ לכפר סבא או להתעסק במשלוחים, ובטח ובטח שאין לי כוח ולא זמן להתעסק עם מימוש אחריות מרחוק אם וכאשר. בטוח שגם אין לי סבלנות או זמן להתעסק עם פריט מחנות אחת ופריט מחנות אחרת, לא בקטע של הרכבה ולא בקטע של מימוש אחריות. אז אם הם זולים, קרובים ואני יודע להסתדר איתם, זה מתאים לי.זה כמו מחסן מבחינתי, אני יודע מה אני בא לקנות, אני פשוט משלם מחיר זול והולך עם הסחורה, ויש לי אחריות שאני יודע שתמומש. ככה שלא ממש אכפת לי שאין שם איזשהו זכרון כפול של ג'י סקיל גולד אדישן עם סינקים מצופים זהב של קורסר. יש להם מספיק מבחר כדי למצוא משהו שווה ערך לפריט שנמצא בחנות אחרת.

ולא שהם כל כך יקרים לי, אם הייתי גר ליד מושיקו מחשבים שהיה זול ומספק לי את האמינות שהם סיפקו לי, הייתי מתנהג עם מושיקו באותה צורה.

פורסם

קנה מהיכן שבא לך, זה לא דיון על חנות.

בכל מקרה,

בסרטונים רואים שיש שליטה רק על המאוורר האחורי והעליון Undecided.

עדיין משהו, וכן זה משפיע ממש על הרעש.

כנ"ל הנינג'ה ששמעתי את השם הרבה פעמים - לא הבנתי, זה בא בברירת מחדל עם המאוורר או רק ההיטסינק והמאוורר תוספת בתשלום?

הוא אמור להגיע עם מאוורר (כי רשום באתר הבית את כמות הרעש שהוא עושה). אגב, למרות שהנינג'ה מאוד שקט דווקא רציתי להמליץ על המיוגן 2 שגם כן נחשב לשקט מאוד (עד 22 דציבלים) או AC פריזר אקסטרים שנחשב לשקט יותר מהפריזר 7 פרו וTX3 של קולמרסטר שממילא נחשבים לשקטים. תבחר אחד מהם, זה לא ממש משנה.

זה משהו שחשבתי עליו בלי קשר, לקחת פשוט היטסינק ממש יעיל ולשים על מעבד מודרני שממילא לא מתחמם יותר מדי

זה לא יעבוד. גם קירור כמו טרמלרייט אולטרה 120 אקסטרים (שבחלק מגרסאותיו מגיע ככה, כקירור פסיבי) עדיין לאחר משך הפעלה ממושך של המחשב הוא מתחמם עוד מאוד עד שהוא לא הכי אפקטיבי ומחמם גם את המארז (שלא נדבר על מאמץ מומשך של המעבד)- לא מומלץ בכלל.

יחד עם כרטיס מסך קירור פאסיבי

כרטיס מסך עם קירור פאסיבי יקרים בהרבה מאשר כרטיסים עם קירור אקטיבי ועם טמפ' גבוהות יחסית. בלי קשר, בKSP יש רק כרטיסים חלשים מאוד עם קירור שכזה וכנראה שגם בחנויות אחרות.

לוח האם הזה לא קיים ב- KSP.

הוא כן קיים (בדוק שוב, עולה סביב ה535 ש"ח נכון לעכשיו).

למה דווקא את הזכרונות האלה? מה תכלס ההבדל בין DDR2 ל- DDR3? בין 800 ל- 1333? למה לא לשים כבר 2200?

מבחינת ביצועים ההבדלים בין DDR2 לDDR3 הוא באחוזים בודדים. אני ממליץ לקחת DDR3 משום שלוחות לi3/i5/i7 תומכים רק בDDR3 וגם זה יעזור לך בעתיד אם תרצה לשדרג- המחירים יורדים אך מחירי DDR2 עולים כי הוא נעשה פחות ופחות נפוץ. אין טעם לשים 2000 כי אתה לא ממש תרגיש בהבדל. 1333 זה בערך התדר האידיאלי של DDR3 ואפילו ה1600 שעולים כמה עשרות שקלים יותר לא הכי שוים את המחיר.

פורסם
  • מחבר

קנה מהיכן שבא לך, זה לא דיון על חנות.

עניתי לדארקלוט.

אגב, למרות שהנינג'ה מאוד שקט דווקא רציתי להמליץ על המיוגן 2 שגם כן נחשב לשקט מאוד (עד 22 דציבלים) או AC פריזר אקסטרים שנחשב לשקט יותר מהפריזר 7 פרו וTX3 של קולמרסטר שממילא נחשבים לשקטים. תבחר אחד מהם, זה לא ממש משנה.

לפי הנתונים באתר שלהם, נינג'ה מגיע עד 24.4, מיוגן 2 עד 26.5. לא ממש 22.

על הפריזר אקסטרים אין נתון DBA לצערי. למרות שכתוב Fan speed 800 -1500 RPM (Controlled by PWM) - תזכיר לי מה זה PWM?

הקולרמאסטר לא נמכר ב- KSP.

כרטיס מסך עם קירור פאסיבי יקרים בהרבה מאשר כרטיסים עם קירור אקטיבי ועם טמפ' גבוהות יחסית. בלי קשר, בKSP יש רק כרטיסים חלשים מאוד עם קירור שכזה וכנראה שגם בחנויות אחרות.

אז אני יכול לשכוח מזה... אוקיי, קיבלתי. מה עם בכל זאת המלצה על איזשהו כרטיס?

הוא כן קיים (בדוק שוב, עולה סביב ה535 ש"ח נכון לעכשיו).

כן, אני רואה אותו עכשיו.

מבחינת ביצועים ההבדלים בין DDR2 לDDR3 הוא באחוזים בודדים. אני ממליץ לקחת DDR3 משום שלוחות לi3/i5/i7 תומכים רק בDDR3 וגם זה יעזור לך בעתיד אם תרצה לשדרג- המחירים יורדים אך מחירי DDR2 עולים כי הוא נעשה פחות ופחות נפוץ. אין טעם לשים 2000 כי אתה לא ממש תרגיש בהבדל. 1333 זה בערך התדר האידיאלי של DDR3 ואפילו ה1600 שעולים כמה עשרות שקלים יותר לא הכי שוים את המחיר.

אחלה, תודה על המידע.

פורסם
עניתי לדארקלוט.

אני יודע, אני פשוט אומר שתקנה מהיכן הכי נוח לך.

לפי הנתונים באתר שלהם, נינג'ה מגיע עד 24.4, מיוגן 2 עד 26.5. לא ממש 22.

אתה לא מסתכל על הקירור הנכון, בוא נעשה קצת סדר.

נינג'ה 2- http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/ninja-2-rev-b.html הוא עומד על 20.5 דציבל.

המיוגן 2 מגיע עד 26.5 לכן כי כנראה עוצמת המאוורר מתכווננת לפי החום (דרך חיבור מתח מלוח האם) לכן הרעש יכול וכנראה מתחת ל20 דציבל כאשר במהירות המקסימלית הוא 26 וחצי. הפריזר אקסטרים שקט בערך באותה המידה.

אני אומר מראש, שאתה ממילא לא תרגיש שום הבדל בין 20 ל25 דציבל (זה בערך הרעש שכל המערכת שלך מוציאה אם לא יותר), אלו קירורים שקטים מאוד.

תזכיר לי מה זה PWM?

בהקשר הזה, זה מווסת את מהירות המאוורר לפי טמפרטורה- במערכת שלך גם במאמץ זה כנראה לא יגיע למקסימום.

לכן במיוגן רשום שהוא מגיע עד 26.5, בגלל בקר הPWM (שמאוורר בנינג'ה כנראה לא כולל, די הפתיע אותי).

פורסם
  • מחבר

מכיוון שלנינג'ה 2 אין את הבקר, ניתן להסיק שהרעש קבוע על 20.5 דציבל. חבל שאי אפשר לדעת על הרעש של המיוגן 2 בזמן עבודה משרדית (להבדיל מגיימינג).

אני אומר מראש, שאתה ממילא לא תרגיש שום הבדל בין 20 ל25 דציבל (זה בערך הרעש שכל המערכת שלך מוציאה אם לא יותר), אלו קירורים שקטים מאוד.

20-25 זה בערך הרעש שכל המערכת שלי מוציאה? אז איך זה הופך את הקירורים הללו לשקטים ???

מה עם כרטיס מסך? אין קול ואין עונה :)

פורסם
20-25 זה בערך הרעש שכל המערכת שלי מוציאה? אז איך זה הופך את הקירורים הללו לשקטים Huh

הנתונים הם ממש ליד הקירור ולא מטר וחצי-שתיים ממנו. המערכת שלך מן הסתם מוציאה יותר רעש אבל במידה ואתה יושב במרחק סביר אתה בקושי אמור לשמוע את המחשב עובד (בעיקר עם רכיבים שקטים כאלה, שלא נדבר במצב מנוחה).

מה עם כרטיס מסך? אין קול ואין עונה Smiley

כן שכחתי מזה משום מה.

השאלה איזה אתה צריך, מה אתה מתכוון לשחק ועל אילו הגדרות גרפיות אתה רוצה לשחק?

כיום יש לך כרטיס כמו HD5670 512MB שמעט חלש מ9600GT אבל יותר מודרני ובעל צריכת חשמל נמוכה יותר. בKSP לצערי אין ממש כרטיס מסך משתלם הכל די יקר- תשקול אולי לקנות כרטיס מחנות אחרת שיש לך גישה אליה.

פורסם
  • מחבר

הנתונים הם ממש ליד הקירור ולא מטר וחצי-שתיים ממנו. המערכת שלך מן הסתם מוציאה יותר רעש אבל במידה ואתה יושב במרחק סביר אתה בקושי אמור לשמוע את המחשב עובד (בעיקר עם רכיבים שקטים כאלה, שלא נדבר במצב מנוחה).

אז רגע, לשם השוואה עקרונית, כמה DBA מאוורר STOCK שמגיע עם המעבד עושה? שוב, בעקרון, ברור שאתה לא יכול לדעת בדיוק...

כן שכחתי מזה משום מה.

השאלה איזה אתה צריך, מה אתה מתכוון לשחק ועל אילו הגדרות גרפיות אתה רוצה לשחק?

כיום יש לך כרטיס כמו HD5670 512MB שמעט חלש מ9600GT אבל יותר מודרני ובעל צריכת חשמל נמוכה יותר. בKSP לצערי אין ממש כרטיס מסך משתלם הכל די יקר- תשקול אולי לקנות כרטיס מחנות אחרת שיש לך גישה אליה.

כמו שכבר ציינתי, אני מכוון לכרטיס שדומה ל- 9600GT שהיה בזמנו. מיד ריינג' כזה, הצרכים שלי לא השתנו, נגיד מודרן וורפר 2 על הגדרות טובות. לא מכונת משחקים אבל שעדיין אוכל מדי פעם לשחק משהו בכיף.

ה-

Inno3D GTS250 1GB GDDR3 DX10 DVI HDMI PCI-E

ב- 620 ש"ח לא משתלם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים