עבור לתוכן

קניתי מחשב. לא נדלק. תקלה בזיכרון. פתחתי מאחורה? אין זכרונות!

Featured Replies

פורסם

בעיקרון קניתי HP 1330EJ. לחנות בדיוק אזל ומהוכר הרגיש לא בנוח והציע באותו מחיר את ה1340. הסכמתי. הגעתי הביתה וחיברתי את העסק לחשמל, ניסיתי להפעיל. נאדה. רק 3 הבהובים רציפים בנורות חיווי, הפסקה, 3 הבהובים וככה כל הזמן. בהתחלה ניסיתי לכבות, להדליק, להוציא בטריה, לעשות איפוס. שום דבר לא עזר. בסוף החלטתי להיות נועז ולפתוח את התא של הזכרונות. בהיתי בזה כמה שניות, כי העסק לא מוכר לי, וראיתי שני סלוטים. ריקים.

אני לא אגיד לכם מאיפה קניתי, אני רק אגיד שהמוכר אמר לי אתמול שהוא יכין לי את המחשב למחר. חשבתי שהכוונה לבדוק שהוא פועל. אם הייתי מבין שהכוונה היא להוציא רכיב שנחוץ להפעלה של המחשב, כנראה לא הייתי קונה.

החנות נסגרת ב12 ולא ניסיתי להפעיל את המחשב שם. הם גם דתיים.

מה לעשות? לשלוח מייל? לשלוח מייל ולאיים בתביעה בקטנות?

להגיד את האמת, אני מעוצבן כמו שמעולם לא הייתי מעוצבן. שילמתי הרבה כסף, הרבה מעבר למה שרציתי לשלם על מחשב, אבל כל כך אהבתי את הדגם, את המפרט, שלא יכלתי להסס.

בכללי, אם למישהו יש סטיק זיכרון DDR3 שיתאים למחשב שלי, והוא גר באיזור הרצליה ומעוניין להשאיל לי רק כדי שאוכל לבדוק שהמחשב פועל, בבקשה, צרו איתי קשר.

פורסם

אני ממש בשוק,

רכשת מחשב חדש מחנות,והוא הגיע ללא החומרה??

דתיים או לא דתיים,מרמה זו מרמה אל תפעיל את המחשב ואל תתעסק איתו ברגע הראשון שיש לך תחזיר להם אותו ותבקש

את הכסף בחזרה.

פורסם
  • מחבר

כבר הדלקתי אותו. ואני מעוניין בו. אני בבעיה.

ד"א:

https://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01958828&tmp_task=solveCategory&lc=he&dlc=he&cc=il&product=4055149〈=he#N1470

כאן הם אומרים לבדוק איך הזכרונות יושבים, ז"א זה לא מפר את האחריות לפתוח ולבדוק, נכון?

מישהו נתקל פעם במקרה כזה? האם לחנות מותר למכור מוצר שהם נגעו בו?

פורסם

מס' דברים:

1. תפסיק עם הניסיונות ש"להחיות" את המחשב ! למה? כי א) אתה יכול לגרום נזק. ב) אתה אמור לקבל מחשב תקין ולא להתחיל "להתעסק" איתו מהיום הראשון שרכשת אותו.

2. קיימת אפשרות שיש עוד SLOT של זיכרון, שמונח על הלוח אם עצמו, שאתה לא רואה אותו, וצריך לפרק את המקלדת בשביל זה (ואל תעשה את זה)

3. אם המחשב ציפצף מהרגע הראשון שהדלקת אותו, משמע: לא הדלקת אותו. מערכת ההפעלה לא הועלת ולכן שום Pre-installation לא החל.

4. אתה לא צריך לציין ש"פתחת את המחשב ואין זכרונות" כי אתה עלול להסתבך עם האחריות, וכו'. פשוט תאמר לחנות שרכשת את המחשב, וברגע שהדלקת אותו הוא החל לצפצף, ואין לך מושג למה.

5. תמתין בסבלנות, וכן.. בעצבנות (זה אכן מאוד מעצבן!) עד ליום א' שתקבל מענה מהחנות שרכשת את המחשב.

שאלה קטנה, הקופסא של המחשב, הייתה סגורה משני צדדיה, עם מדבקות ? לא היו סימני פתיחה?

האם הכל היה נראה כחדש? (מדבקות, סימני טביעות אצבע וכו')

שבת שלום.

פורסם
  • מחבר

1. לא מנסה להחיות את המחשב.

2. מרגע שראיתי שאין בו ראם (בתא שפתחתי יש מקום ל2, וזה כמה שיש במחשב הזה), שמתי אותו בתיק ווויתרתי על העניין לעת עתה.

3. לא ציפצף. אבל זה לפטופ, אני בכלל לא בטוח שהוא אומר לצפצף.

4&5. זה נושא מסובך. אני משקר ואומר שאני לא יודע, אני מעכב את התיקון. קיצר, אני אתקשר ביום ראשון.

הקופסא: המחשב הגיע לא סגור הרמטית. שאלתי אם זה פתוח בגלל שהם בדקו את המחשב והוא סימן לי שכן. מה שלא היה סגור היה הפתיחה של הקרטון, יתרה מכך, איפה שאמור להיות צלוטייפ הציפוי של הקרטון נקרע, ז"א הורידו ממנו נייר דבק.

אני פשוט התעלמתי מזה, ז"א שמתי לב, אבל רציתי את המחשב, רציתי לשלם וללכת.

בינתיים, אני מבואס תחת.

פורסם

אין שום בעיה עם שום חברה לפתוח את הסלוט של הזכרון. בכל החברות הבינלאומיות זכרונות נחשבים למשהו שהוא User replaceable. אם אין RAM, אין RAM, אני לא ראיתי המון שנים מחשב עם זכרון מתחת למקלדת.

בכל מקרה, קיבלת מחשב חדש, הוא לא עובד. לך לחנות ותחזיר מה הבעיה? לא צריך לאיים בשום דבר. על פי חוק אם קיבלת מוצר פגום אתה זכאי להחזיר אותו ולקבל את הכסף שלך בחזרה במלואו. המוצר לא עובד משמע פגום.

פורסם
  • מחבר

השאלה בעצם מה חוקי הגנת צרכן אומרים. האם ברגע שרק פתחתי את המכסה הם יכולים להגיד לי שהוצאתי את הזיכרון ואני סתם מחפש שדרוג בחינם? גם מעבר, אני אומר שחד וחלק קיבלתי אותו באריזה פתוחה ולא ייחסתי לזה חשיבות, מה בעצם הסיכוי שהחנות תנסה להתחמק? האם במידה וכל העסק מתחרבש והחנות לא לוקחת אחריות (אני בספק שזה יקרה, עוד פעם, אני בטוח שמדובר באי הבנה ובלבול שלהם) ואני לוקח את הנזק על עצמי, האם HP יסכימו לתקן מחשב עם זיכרון לא מקורי?

פורסם

אין דבר כזה לוקח את הנזק על עצמך. אתה מקשיב לעצמך בכלל? נשמע כאילו אתה יודע שהתעסקת עם חנות קומבינטורית שלא תתן לך שום מענה.

אתה מגיע לחנות ומדבר יפה ובלי עצבים ומסביר את הבעיה. במידה ואין שום מענה מאיים בתביעה בתביעות קטנות. בכל מקרה אל תהיה פראייר ותתן להם את הלגיטימציה להגיד לך שהמחשב בא עם זכרונות.

פורסם
  • מחבר

קיצר, אני מקווה שהחנות תעשה את הדבר הנכון, ואני אעדכן אתכם מחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים