עבור לתוכן

מחפש המלצה לשילוב מעבד ולוח אם מבוססי AMD.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש שילוב של לוח אם ומעבד באיזור ה-800-900 שקל. אני מעוניין לבצע אוברקלוקינג.

אשמח לשמוע את ההצעות שלכם ! תודה.

פורסם

בתקציב הזה תוכל לבסס את המערכת על Athlon IIx2/3/4.

מבחינת לוח האם, יש לך דרישות מיוחדות בנוגע לחיבורים (סוג או כמות)?

מה עם זיכרון? אתה מקדיש לו תקציב נפרד?

וכמובן, מהם השימושים במערכת?

פורסם
  • מחבר

שורה תחתונה - חשוב לי שהוא יתמוך בדברים החדשים שאני לא אצטרך עוד שנה לשדרג אותו והוא יוכל לבצע אוברקלוק כמו שצריך.

אפילו סלוט של USB3 יכול להיות מגניב, הכל שאלה של תקציב. בקר RAID סביר גם דרוש.

לא יהיה CROSSFIRE \ SLI. לא צריך כרטיס גראפי O\B, לא צריך סאונד איכותי בשום צורה.

זכרון - תקציב נפרד. אקנה את ה-4GB 1333Mhz הזולים שאמצא (ראיתי כאלה ב450, זה נראה לי סביר)

שימושים - אני משתמש בPHOTOSHOP די הרבה ועורך סרטים לעיתים רחוקות. אני משחק יחסית הרבה במחשב (יש לי 9600GT שאחבר למערכת)

חשוב שהוא יהיה מולטיתאסקר רציני.

אגב, מה עם Phenom? הבנתי שה-BE שלהם הוא אוברקלוקר לא רע בכלל.

תודה !

פורסם

בתקציב שלך נכנס רק Phenom II x 2 שהוא דו ליבתי. ככלל הייתי ממליץ לבחור במעבד משולש או מרובע ליבה, אלא אם כן אתה קונה מערכת למטרות שבירת שיאי OC ואז ה-Phenom II שהוא BE יכול להקל מעט על התהליך (אך זה בהחלט לא מבטיח שתגיע לתדר מסוים או עד כמה יציב יהיה המעבד בפועל) ויהיה בחירה עדיפה מכיוון שמעבדי סדרת Athlon II הם אוברקלוקרים סבירים ולא יותר מזה.

זיכרון 1333 עלול להגביל אותך ב-OC (אלא אם כן אתה קונה מעבד עם מכפלה פתוחה), אבל זה תלוי איזה OC אתה מתכנן.

בקר ה-RAID בכל הלוחות הוא זהה פחות או יותר והוא לא בקר RAID אמיתי (מספיק כעקרון ל-RAID 0,1 על יותר מזה לא הייתי ממליץ).

באיזה רזולוציות אתה משחק?

מבחינת ריבוי משימות אין לך ממש מה לדאוג, כי כל מעבד כפול ליבה יעמוד בעבודה משרדית רגילה ללא שום בעיה מיוחדת.

מבחינת לוחות אם יש שתי אפשרויות:

הזולה:

GA-MA78LMT-US2H - מכיל כל מה שמשתמש ממוצע צריך. יאפשר OC סביר למדי.

היקרה יותר:

GA-770TA-UD3 - מכיל 2 חיבורי USB 3.0 ו-2 חיבורי SATA 6Gb/s.

יש גם אפשרויות ביניים אך אם אין לך דרישה מיוחדת מלוח האם הן די מיותרות עבורך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !

אקח את המלצתך לבחור במעבד שלוש\ארבע ליבות, אשמח לקבל ממך את הדגם שאתה ממליץ לי עליו. מה שכן- אני לא מעוניין לשבור שיא OC, אבל אני כן מעוניין לעבוד בשוטף במהירות גבוהה יותר.

הרזולוציה-1600x1200.

לגבי הזכרונות - יש דגם בסביבות ה-400-500 שקל שאתה ממליץ לקחת ?

ה-770TA נראה לי פתרון מצויין אגב, ו-RAID0 זה מה שאני מחפש.

שוב תודה.

פורסם

מבחינת מעבד תחפש את דגם ה-Athlon IIx3 440/445 או 635/640 Athlon IIx4 מכיוון שגם ככה אתה מתכנן OC תוכל להסתפק בזה שעובד בתדר הנמוך יותר מבין השניים מכיוון שאתה מפצה על הבדלי התדר ב-OC גם ככה. אגב, בעקרון כל המעבדים האלה עובדים בתדר שעון של 3Ghz~ כך שלפחות מבחינה "טכנית" OC הוא לא הכרח.

ה-x3 הוא אולי המעבד המשתלם ביותר שיש היום מבחינת עלות-תועלת, אבל אם נכנס לך ה-x4 במסגרת התקציב הייתי ממליץ עליו יותר במבט מסויים לעתיד, לאור מגמת שוק התוכנה למעבר הדרגתי לכיוון תמיכה בריבוי ליבות.

בקשר לזכרונות, אני לא כל כך בקיא במחירים, אני אבדוק מאוחר יותר. באופן כללי, גם זיכרון 1333 לא אמור להגביל אותך ב-OC קל-בינוני, אבל אם אתה מתכנן OC גבוה יותר עדיף להשקיע בזיכרון בתדר 1600 כדי שלא יהיה מצב שזיכרון ה-1333 שקנית לא יהיה יציב כשתדחוף אותו לתדר גבוה מזה בו הוא מיועד לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים