עבור לתוכן

** משמעות ההוזלה של דמי הקישוריות

Featured Replies

פורסם

כמה מילים על נושא הורדת דמי הקישוריות ניתן למצוא כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=808

פורסם

איזה דמי קישוריות? :nixweiss:

דמי הקישוריות זה כבר עניין פנימי של חברות הסלולר, איזה לקוח בימינו (חוץ מכאלה שלא עדכנו חבילה כבר 10 שנים) לא משלם מחיר אחיד לכל החברות? :s05:

נכון שזה לא יגרום להוזלת מחירים (אלא פשוט להעלאת רווחים של החברות) אבל אני לא חושב שהלקוח יפגע מזה.

פורסם

מחיר שיחה מטלפון קווי לטלפון סלולרי ירד בעשרות אחוזים. אז בהחלט דמי הקישוריות הן לא עניין פנימי של חברות הסלולר.

ובנוסף, דמי הקישוריות שיקבעו גם ישפיעו על מחירי השיחות במפעילים הוירטואליים שיכנסו לשוק בקרוב.

אז נכון, מי שחתום על התחייבות לחברת סלולר ל3 שנים (למרות שלפי חוק מותר לחייב רק שנה וחצי) לא יושפע באופן מיידי. אבל מי שההתחייבות שלו מסתיימת בהחלט יושפע.בתנאי שיהיה צרכן נבון ויעבור עם המספר שלו לחברה בעלת ההצעה הזולה

פורסם

שימו לב שהנושא יכנס לתוקף רק ב-1 בינואר 2011 (עוד 4 חודשים)

אנשים שיש להם חיוב אחיד לכל הרשתות או בנק דקות לא יהנו מזה לפי חוזה.

אבל זה הדרך היחידה להתחיל שינוי שתוך שנה מהיום יפתח את השוק לתחרות אמיתית

פורסם

מחיר שיחה מטלפון קווי לטלפון סלולרי ירד בעשרות אחוזים.

אני חושב שכבר בערך 5 שנים לא הוצאתי אפילו שיחה אחת מטלפון קוי.

כשחושבים על זה, גם לא עניתי לשום שיחה כזאת.. יש לי טלפון קוי לצורכי פקס בלבד.

פורסם

ואני לעומת זאת מוציא את מירב השיחות שלי מטלפון קווי, ורק במידה וזה בלתי אפשרי מדבר מהסלולרי. (וגם אז ממעט בזמן השיחה, הבריאות שלי חשובה יותר מרוב השיחות).

ובמחשבה שניה,

לקוח שלא חתום על בנק דקות.אבל חתום על התחייבות.

ומדבר הרבה בסלולרי, יתכן וישתלם לו לקחת מספר נוסף באופן זמני ולהוציא את השיחות ממנו.

פורסם

ואני לעומת זאת מוציא את מירב השיחות שלי מטלפון קווי' date=' ורק במידה וזה בלתי אפשרי מדבר מהסלולרי. (וגם אז ממעט בזמן השיחה, הבריאות שלי חשובה יותר מרוב השיחות).

[/quote']

טוב, ברור לך אני מקווה שאתה לא בדיוק שייך לרוב המוחץ של המשתמשים..

ומה קשור בריאות?

יש שתי סיבות שבגללן אין לי בכלל טלפון קוי:

1. חוסר יכולת סינכרון של ספר טלפונים (במינימום!) מול הסלולרי והמחשב

2. חוסר יכולת שימוש באוזניות bluetooth

אני רוצה להאמין שהחיסרון השני כבר טופל, וכבר יש מכשירים שמאפשרים את זה. אישית לא נתקלתי אבל אני לא ממש מעודכן כי זה לא מעניין אותי, אז אולי כבר יש.

לגבי החיסרון הראשון - אני לא חושב שזה קיים. אני טועה?

ברגע ששתי הבעיות האלו יטופלו, ותהיה לי יכולת לסנכרן בנוחות בין הטלפון הקוי לסלולרי, ולהמשיך להשתמש באותה אוזניה של הסלולרי גם דרך הטלפון הקוי, יהיה על מה לדבר.

למרות שגם אז - פגיעה בנוחות לטובת חיסרון של כמה שקלים בחודש? אני לא בטוח שזה משתלם. זה משלם אולי לאנשים שמדברים במאות שקלים בחודש, מי שהתשלום החודשי שלו עבור שיחות מסתכם באיזור ה-150 ש"ח (כ-300-400 דקות שיחה) לדעתי לא יחסוך בצורה הזאת יותר מידי.

פורסם

מה קשור בריאות?

אובחן, למרות הפעילות של "פורום החברות הסלולריות" שמנסה להסיט את קו המחשבה של הציבור מהבעיה הבריאותית של הסלולרים, לכיוון מיקום האנטנות.

עדיין בריאות זאת הסיבה העיקרית שאדם נבון ימעיט להשתמש בסלולרי.

אז תגיד לי קח דיבורית, מה התוצאה? מרחיקים את הטלפון מהאוזן, ומצמידים לחגורה (קרוב לאיברים קריטיים אחרים).

המחיר זאת רק סיבה נוספת לא להשתמש בטלפון הסלולרי, לא הסיבה העיקרית.

טלפונים קווים עם יכולת סנכרון? בהפרש המחיר שאתה מוציא על הטלפון הסלולרי, בקלות תוכל להשיג טלפון כזה ואפילו מרכזת שמחוברת ישירות דרך המחשב.

תוכנות חיוג לטלפונים קווים היו עוד הרבה לפני שהסלולרי נקלט בשוק.

פורסם
יש שתי סיבות שבגללן אין לי בכלל טלפון קוי:

2. חוסר יכולת שימוש באוזניות bluetooth

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9562

וזה אפילו עובד.

ובדבר Contacts על נייח. עם Bphone (שירות VoIP של בזק) אפשר לייבא קבצי CSV בלי בעיה. החסרון הוא כמובן שאתה צריך מחשב ותשתית NGN.

פורסם

חבל שזה עולה יותר מהאוזניה עצמה, ושיקח לי לפחות שנה (של שיחות בחוסר נוחות מוחלט) בשביל שזה יסיים להחזיר את עצמו.. :-X

פורסם

לגבי ההוזלה של דמי הקישוריות המשמעות של זה ללקוח זה משהו שאתה יכול לראות כבר עכשיו. תסתכל על תוכניות FREE של אורנג' שמציעות לך מסלול תשלום קבוע ושיחות חינם ללקוחות אורנג'. זה כמובן עבודה בעיניים. בנאדם היום אין לו שום אפשרות לדעת אם המספר בצד שני הוא לקוח אורנג' או לא לקוח אורנג'. יש אנשים שניידו את המספר ולכן יכול להיות שיש להם קידומת סלקום אבל במספר באורנג'.

דברים נוספים שכדאי שתשים לב אליהם: סלקום גובה כבר חודש חצי שקל על כל שיחה שאתה רוצה לחייג עם מספר חסוי (*43), סלקום גובה 4 שקלים אם אתה מברר תעריפי שיחה בסלקום חו"ל באמצעות נציג טלפוני. שום דבר לא ישתנה לצרכן כי אין תחרות. רק כשתהייה תחרות יהיה דברים חדשים בשירות ובתמחור. מציע להמשיך ולקרוא טוב טוב את ההסכמים עליהם אתה חותם בחברת הסלולר.

פורסם

כשאתה מחייג מחוץ לרשת שלך למספר עם קידומת כמו של הרשת שלך אבל שעבר ניוד ולכן כבר נמצא ברשת אחרת - יש מספר צפצופים מהירים לפני החיוג שמטרתם לדווח לך על זה.

לא שזה משנה משהו, כי כאמור במילא כולם משלמים מחיר אחיד לכל הרשתות.

פורסם

מחיר שיחה מטלפון קווי לטלפון סלולרי ירד בעשרות אחוזים. אז בהחלט דמי הקישוריות הן לא עניין פנימי של חברות הסלולר.

ובנוסף, דמי הקישוריות שיקבעו גם ישפיעו על מחירי השיחות במפעילים הוירטואליים שיכנסו לשוק בקרוב.

אז נכון, מי שחתום על התחייבות לחברת סלולר ל3 שנים (למרות שלפי חוק מותר לחייב רק שנה וחצי) לא יושפע באופן מיידי. אבל מי שההתחייבות שלו מסתיימת בהחלט יושפע.בתנאי שיהיה צרכן נבון ויעבור עם המספר שלו לחברה בעלת ההצעה הזולה

:goodposting: הורדת מחיר דמי הקישוריות היא חובה לשם תחרות עתידית של חברות סלולאר חדשות וטלפון קוי, מול 3 מפעילות הסלולאר החזקות הקימות.

זהו בעצם המחיר שחברה א' משלמת לחברה ב' עבור שיחה לרשת של חברה ב' של מנוי חברה א'. ובמילים אחרות, ללא הורדה של מחיר זה, בלתי אפשרי יהיה לחברה חדשה להתחרות מול החברות הותיקות ללא סיבסוד השיחות והפסד עליהם. וזאת מכיוון שרוב השיחות של מנויי חברה חדשה, יהיו למנויים של החברות הותיקות.

מטבע הדברים, החברות הותיקות הגדולות מתנגדות למהלך זה. בשבילם הגובה לא משנה, כי הם מתקזזים זה מול זה. ובעצם עבורם, כמה שיותר גבוה יותר טוב. כמכיון שזה מונע תחרות מולם של חברות קטנות / חברות קוויות.

פורסם

הורדת דמי הקישוריות אינה מחייבת הורדת מחירים אצל מפעילות הסלולר ומפעילים נייחים. גם אם מחיר ריאלי של דקת שיחה יירד לאגורה, הוט או אורנג' למשל עדיין יכולות לגבות 30 אג' לדקת שיחה והכל במסגרת החוק.

ההשפעה המיידית היחידה שתהיה להורדת דמי הקישוריות היא הורדת תעריפי השיחה וה-SMS (גם מחיר קישורית של מסרון צפוי לרדת) במפעילי VOIP כמו פרי טלקום ו-SIPME. המפעילים הוירטואליים עדיין תלויים בחסדי חברות הסלולר שלא יסכימו לנהל איתן משא ומתן וימשכו את המו"מ לבוררות במשרד התקשורת. זה צפוי לקרות בסביבות פברואר-מרץ, אז יעברו 6 חודשי המקסימום לניהול מו"מ בין מפעיל וירטואלי למפעיל סלולרי רגיל (רט"ן) כפי שקבע משרד התקשורת. עם זאת, אין שום חובה בחוק לתעריף מקסימלי כלשהו ולכן עדיין יכול להיות מצב שבמרץ 2011 נשלם יותר בממוצע ממה שאנחנו משלמים היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים