עבור לתוכן

קורס פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה לעשות קורס פסיכומטרי אבל אני לא יודע איפה נחשב טוב. גבע , לחמן היי קיו ?

אפשר בבקשה המלצות ?

תודה לכולם

פורסם

יואל גבע נחשב להכי טוב. אח"כ IQ אני חושב.

יש גם מכון שהוא חדש יחסית בשם SMART ששמעתי עליו דברים טובים, אבל לא למדתי שם בעצמי.

לחמן וקידום נחשבים לפחות טובים, אבל בהתאם, הם גם הרבה יותר זולים.

אני אישית עושה בימים אלה בלחמן, כאשר הקורס לא כזה טוב לדעתי, אבל לי זה לא מפריע

כי אני לא ממש צריך את הקורס בכל מקרה, והוא עלה לי ממש מעט יחסית (1500 ש"ח)

פורסם

אם אתה רוצה להגיע לשיא הפוטנציאל שלך,

לך ל- "אחד על אחד"

פורסם

כמה שטויות באשכול אחד רק שלא עוד חכם יזרוק שם של מכון אחר.

מנסיון לא מעט אוכל להגיד לך שהמכון או המורה או התלמידים וכ'ו וכו' וכו' לא ישנו לך כל כך את הציון.

כל מכון מתיימר לפתח את ה"ספר" הכי קולע לבחינה או את השיטות הכי טובות ,בשורה התחתונה איך שהוא כולם נראים די אותו דבר.

בסופו של דבר הציון שלך תלוי ברמת ההשקעה שלך וכמה זמן אתה מפנה לפסיכומטרי,הרי עיקר הבחינה זה לא הידע שלך זה התרגול לפתור תרגילים שביותר זמן אין ספק שהיית פותר [מקווה שבילך בכל זאת החומר הוא ברמה של כיתה ז'], .אולי חוץ מקצת עברית שצריך ללמוד מילים.

מקווה שהבנת,אני אישית מעדיף את הלמידה העצמאית בבית אם יש לך את היכולת לכך.

פורסם

הבה ונוסיף עוד קצת לשטויות:

אם אתה תרכוש ערכת ספרים משומשת ממישהו שכבר סיים קורס, תקרע את התחת בלימוד עצמי לאורך תקופה אינטנסיבית של מספר חודשים,

תחרוש בפורומים של המכונים ובאתר nite בקשר לעצות לבחינה,

ותעשה לבד 4-5 סימולציות של בחינה סמוך למועד - קרוב לוודאי שתגיע למיצוי רוב הפוטנציאל שלך.

זה דורש המון משמעת עצמית, התמדה ויכולת לימוד גבוהה.

אבל אם אתה צריך להשיג ציון גבוה באופן מיוחד, לרפואה, לתכנית לימודים מיוחדת עם סף קבלה גבוה, או סתם כדי לקבל מילגה,

אז כדאי שתשקיע בעזרה נוספת דרך מכון כנ"ל.

גם אז מומלץ שאת העבודה הראשונית תעשה לבד בבית ולמכון תגיע כדי לקבל את הליטוש הנוסף בלבד.

פורסם

טוב. אז ככה. קודם כל המון אנשים נותנים עצות פה,וכולן טובות,אבל הבעיה שהן אינדיבידואליות ומתאימות להן.

אתה צריך לעשות את תהליך החושבין לבד -אם יש לך משמעת עצמית טובה מאוד ואתה אוטודידקט אפשר ורצוי ללמוד בבית,זה יחסוך כמה אלפי שקלים. כדאי כמובן להתנסות בבחינה קודם כל. מרבית האנשים שלומדים בבית הם אנשים אינטילגנטיים מאוד שציונים בין כה וכה היה גבוה,כך שקל להם להגיד שזה לא משנה.

אם אתה מוצא שקשה לך לשבת על התחת כמה שעות ביום,ואתה מתקשה בפתירת חלקים מסויימים כדאי לקחת קורס.

לגבי הקורס שתבין (אני אומר בנימה אישית כאחד שלקח קורס) מאוד עוזר. כל מכון מפתח לעצמו שיטות והן ללא ספק עוזרות,ויכולות לתרום לציון על ידי כך שהן מקצרות את תהליך ההבנה של שאלה מסויימת ונותנות לך יכולת לפתור אותה בפחות זמן,או פחות מאמץ שזה כל מהות הפסיכו בגדול.

בקשר לבחירת המכון עצמו,אני יכול להגיד לך שאין לי הרבה מושג על ההבדלים כי לא עשיתי בשני מכונים שונים. אני למשל עשיתי ביואל גבע,והייתי מאוד מרוצה אבל אני יכול להגיד לך שזה אך ורק בגלל המורה. מחד גיסא אני יכול להגיד לך שחברים שלי ואני קיבלנו ציונים טובים, מאידך גיסא זה יקר משמעותית ממכונים אחרים.

אז תעשה את החשבון מה טוב לך ומה לא,רק אם אתה משתמש בוואצ'ר אז תיזהר,שמעתי שהאווירה שם פחות לימודית ופוגעת ברצינות.

פורסם
  • מחבר

יש לי משמעת עצמית.

אחותי עשתה פסיכומטרי ב 2004 ולקחתי את ערימת הספרים שלה כדי לראות. (ספרים של אנקורי)

הבעיה היא שאני לא יודע איך להתחיל , מה לעשות, איך לפצל את הלימוד ... בקיצור, אין מערכת שעות מסודרת שאני יכול לעבוד איתה וזאת הבעיה העיקרית אני חושב כי בסה"כ העיניין העיקרי הוא התרגול.

מה אומרים?

פורסם

תלוי בך.. אם האנגלית שלך טובה תוותר על השיטות של לפתור "בלי לדעת אנגלית" ,תתחיל ללמוד מילים בעברית כמה שתדע יותר טוב.

לגבי מתמטיקה זה רק תרגול וכמה שיותר .

פורסם

תיכנס לפורום פסיכומטרי באתר של יואל גבע

http://www.geva.co.il/geva/forumNew.asp?forumid=5

תבקש שישלחו לך דף ללימוד עצמי, נראה לי שזה יעזור לך להתחיל.

פורסם

מה לעשות:

בחינות של המרכז הארצי (כולל בחינות שכבר נמחקו מאתר nite) בליווי פתרונות:

http://www.geva.co.il/geva/p,648,475.asp

באתר פסיכו יש עוד המון חומרים רלבנטים ללימוד לבחינה:

מבחנים להורדה

טיפים לבחינה

הסברים לאלגברה גיאומטריה מילולי ..

רכישת ספרי לימוד משומשים

כדאי מאד לחטט שם:

http://psycho.co.il/

הספרים של אחותך מ- 2004 - ספק רב אם שווים , כדאי להשקיע בספרים עדכניים מ-2009 וישנם רבים שמוכרים בזול.

תתחיל פשוט מלימוד מהספרים, לאחר שתעבור על כל החומר, נסה לעשות בחינה לדוגמא עם סטופר.

כך תאתר למה אתה מסוגל להגיע לבד (בערך).

אם זה מספיק לך לציון סכם (הכולל ציוני בגרות) אז חסכת הרבה כסף.

אם לא, לך למכון.

ההמלצה שלי היא על אחד-על-אחד כי שם יקחו בחשבון את הלימוד שעשית וימשיכו עפ"י הצרכים והיכולות שלך.

אתה גם יכול הרשם (בתשלום) למבחני סימולציה שהם עושים סמוך לפני מועד הבחינה גם למי שאינם תלמידים שלהם.

הרעיון הכללי הוא שאתה משלם הרבה מאד כסף תמורת שיפור די קטן בתוצאות (חוק 80:20)

אבל ישנם כאלו שהשיפור הקטן הזה קובע את סף המעבר.

אם אתה לא נרשם למשהו מבוקש מאד, הבגרות טובה ואתה מסוגל להשיג לבד בסביבות 720 אז אתה לא צריך לבזבז כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים