עבור לתוכן

למה נותנים לזקנים מטורללים במה ציבורית? עוד "פנינת חכמה" מפי עובדיה יוסף.

Featured Replies

פורסם

רק תיקונון קטן, אין קשר בין הפלסטינים לפלשתים :)

חוץ מהעובדה שהם מנסים להישתמש בשם שלהם בשביל ליצור שייכות לשטח הזה שנקרא ישראל .

בקשר לעובדיה יוסף ,אולי הוא מפגר ,אבל אני לא רואה שום דבר שונה ממה שהוא אומר למה שאבו מאזן (או חברים אחרים ) אומר בטלוויזיה הלאומית שלהם כל הזמן ,או בין מה שהוא אומר למה שמנהיגים רוחניים מוסלמים אומרים כל הזמן ,האמת אני גם לא רואה שום דבר רע בלהגיד שילכו לעזאזל כל הפלסטינים ,בסך הכל להגיד את הדעה שלך ,גם אם היא נוקבת ,וגם אם היא לא תמיד נכונה .

בכלל אני גם לא מבין למה התקשורת לוקחת את מה שהוא אומר ברצינות (כאילו אני כן מבין ,זה בשביל ליצור פרובוקציות ורייטינג ) ,אני לא מבין מה זה הניסיון ההזוי הזה לפגוע במדינה עוד יותר ,ועוד על חשבון קשיש מסטול .

• תגובות 40
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא רואה שום דבר שונה ממה שהוא אומר למה שאבו מאזן (או חברים אחרים ) אומר בטלוויזיה הלאומית שלהם כל הזמן

הוא רב יהודי, זה ההבדל.

פורסם
  • מחבר

אשמח לראות איפה אבו מאזן, או כל אחד אחר ממפלגתו, אמר משהו כמו "שכל היהודים/הישראלים ימחקו מעל האדמה".

אין לי ספק שזה מה שהם חושבים, אבל התבטאויות כאלו אני לא חושב ששמענו מהם.

פורסם

הרב אומר את מה שהמון אנשים חושבים.

גם אני מפנטז שיום אחד נקום בבוקר ואופס... כל אויבנו יעלמו כלא היו(מבפנים ומבחוץ)

פורסם
  • מחבר

לא מבין מה הבעיה. הוא צודק לא ב-100 אחוז אלא במיליון אחוז.

אתה מפספס את הנקודה שאני לא מעביר ביקורת עליו, אלא על התקשורת שמעלה את הדברים שלו לכותרות ומנפחת את העניין. אצל העולם זה לא נתפס כ "הרב עובדיה יוסף אומר", אלא כ "ישראל אומרת".

תחשוב לדוגמה שאיזושהי אישיות תגיד "ברק אובמה הוא ערימה גדולה של כלום והוא רק מחמם את הכיסא בבית הלבן".

אם זה עולה לכותרות, זה לא "בנאדם X אמר", אלא "ישראל אמרה". ואז לא משנה עד כמה זה נכון, זה גורם לנו נזק.

פורסם

ממקום שתצאו נגד התקשורת לא רק שמנפחת אלא גם לא מביאה הסבר לכוונת דבריו [ הם מודעים טוב מאוד שהרב מכוון רק לאותם מפגעים טרוריסטים ומנהגיהם שלא עושים דבר למנוע זאת -הראתי מכתב שכתב, ומי יעיז לומר שבזה הוא אינו צודק ],רק נותנים לתקשורת עוד כוח וכוח לחגוג על זה כל פעם מחדש...

אותם אלה רק מכניסים לעצמכם גול עצמי.

fungiman

כתבת שלא שווה לי להגיב על זה , אז תן לי רק כמה מילים, הרב בעצמו אמר על המקרה שציטטת שאינו אומר דברים מעצמו אלא מהתורה ,והציגו את זה בצורה שטחית ושקרית [כאילו הוא בא לזלזל ] -זאת הבעיה.

ברור שכואב לו על יהודים שנרצחו בשואה איזה מין שאלה בכלל לאן הגענו לחשוב על רבנים כאלה דברים.

הרב בוכה על כל השקרים שמוציאים עליו-וכל אותם שמקללים אותו לא מרחם עליהם.

לגבי הנאצים ישנו משפט תלמודי: "אין מגלגלין חובה אלא על ידי חייב" חפש הסבר בגוגל [הבטחתי קצר :P ] .

אז אוקי הרב עובדיה יותר נועז [אני למשל מתחבר יותר לרבנים אשכנזים בגלל סוג גישתם -

, אבל מכאן ולהגיד עליו כאלה דברים, אף אחד כאן לא מכיר אותו אישית או שמע שיעור אחד שלם שלו, באים ודנים אדם ומקללים בלי שום בושה.

כל פרופסור מכבדים ,אך רב כמו עובדיה יוסף שאף פרופסור לא מגיע לרמה של בקיאות לימודית כזאת - מזלזלים ,מקללים .

לא מבינים עד כמה הוא צלול, תבוא תעיר אותו מהשנה ותגיד לו בכל הש"ס היכן נמצא זה וזה - והוא יגיד לך ישר והפוך ובאיזה דף .

פורסם

הרב עובדיה (לגבי עניין השואה) לא ציטט את התורה אלא רב אחר (שכתב את הדברים ד"א לפני שהתבררו לחלוטין גודל הזוועות ועדיין - גם הוא כתב בעיני דברי בלע) - ועדיין ציטט שטויות. אני אוהב איך מגלגלים ומגלגלים מהתורה דרך אלף פרשנויות עד לדברי הרב ואומרים שדבריו הם דברי תורה. נו בסדר, אבל זאת לא הנקודה.

הנקודה היא שהרב לא חושב על השלכות דבריו לפני שהוא מדבר, במיוחד שהוא יודע שהוא מדבר לקהל רחב. יש דברים שגם אם אתה חושב (כן, חושב, כי עד שאלוהים לא לחש לו ישירות באוזן, מה שהוא אומר זאת עדיין פרשנות אישית שלו) שהם נכונים, אתה לא חייב לומר אותם ברבים, האמירה שלו אז על השואה פגעה קשות בהרבה אנשים, אחד מהם סבא שלי, הרב מעולם לא חזר בו ונציגיו עוד השתלחו במבקריו (שהרי דברי הרב, דברי תורה).

אני לא רוצה לשמוע קשקושים שמתייחסים לנאצים מהתלמוד וכו', אני מת על זה שטוענים שהתלמוד מלמד על הכל, גם על דברים שהתרחשו אחרי חתימתו. אני מסופק אם חז"ל היו יכולים לדמיין שבריר מהזוועות שהנאצים חוללו. אפילו כל יסורי הגהינום האיומים ביותר המתוארים בכל דת שהיא לא מתקרבים למה קרה שם. יש נושאים שאפילו רב גדול לא אמור להתעסק איתם, פשוט לתת כבוד למתים ולשתוק. יש כמה רבנים חרדים שלא מנסים לתת הסברים לשואה אלא פשוט לקבל אותה ולכבד את נשמות המתים ורבנים אלו אני מכבד.

זה לא הדבר המגעיל היחיד שהרב אמר במהלך הקריירה שלו, אבל מאז השטות ההיא אני לא מעריך אותו באופן מיוחד.

ושוב פעם רוני - אל תכנס לנקודה הזאת, אל תנסה אפילו להכניס שום טיעון או ציטוט בעניין. לא אתה, לא הרב עובדיה ולא שום רב מספיק גדולים להכנס לאדמה הקדושה ההיא. תקבל את זה שאני מאוד כועס על עובדיה יוסף בגלל הנקודה ההיא ואין לי שום כבוד אליו בגלל זה (ולא רק זה) ולא יעזרו פלפולים, ציטוטים והתפתלויות. לא סתם ביקשתי ממך לא להגיב לעניין זה, זהו אחד המקרים הנדירים שאני אגיב ב-flaming קיצוני.

פורסם
  • מחבר

I couldn't care less לגבי מה העולם חושב.

The truth has to be told.

דבר איתי שהמדינה הזו תחדל להתקיים בגלל אירועים דומים, רק בסקאלה גדולה יותר.

פורסם

תפסיק עם הדרמות.

כך או כך המדינה תחדל להתקיים בשלב מסויים. כמו גם כל שאר העולם as we know it.

אני מניח שאתה מכיר, אבל תזכורת:

פורסם

ואני מבין שאתה מנדב את המדינה שלנו להיות הראשונה מבין מדינות העולם?

המין האנושי לא יתקיים לעד, זה ברור. השאלה מי ימות קודם, ואם אתה רוצה שזה יהיה אנחנו מקומך לא כאן אלא באיראן.

רוני, אני לא אכנס לוויכוח שלך עם FUGI, רק אגיד שהכתיבה שלך מאוד לא ברורה ולא עקבית בעליל.

פורסם

ציטוט מלפני 10 שנים, שכבוד הראשון לציון היה אולי צלול יותר מהיום. על הפנינים האלו, סבא שלי עליו השלום, אדם מאמין שאיבד את כל משפחתו בשואה, כולל אחים, אחיות, הורים, אישה ושלושה ילדים קטנים שנרצחו באכזריות בחלמנו, שפך על "כבוד" הרב אש וגופרית באידיש, פולנית ורוסית.

חבל רק שמשתמשים בצדקת השואה , שכל מי שהצטער בה , מקבל שכר כרבי עקיבא וחבריו .

[כאשר משה עלה למרום אמר לקב"ה יש לך צדיק כרבי עקיבא ואתה נותן תורה על ידי ? ]

כדי לנגח תלמידי חכמים ולהתגאות בגאווה ובוז על צבור הספרדים .

אבל מאומה לא יעלה בכל האיחולים שלכם , כי משה אמר לשם "יאבד משה ואלף כיוצא בו , ולא יאבד אחד מישראל " , מדרש תנחומא .

דרך אגב החפץ חיים זצוק"ל בספרו שמירת הלשון , כתב שבעולם האמת אין מחנות לספרדים ולאשכנזים אלא מדרגות מדרגות לפי תורה וצדקות .

אשרי מי שמרבה שלום בעם ישראל .

פורסם

חבל רק שמשתמשים בצדקת השואה , שכל מי שהצטער בה , מקבל שכר כרבי עקיבא וחבריו .

[כאשר משה עלה למרום אמר לקב"ה יש לך צדיק כרבי עקיבא ואתה נותן תורה על ידי ? ]

כדי לנגח תלמידי חכמים ולהתגאות בגאווה ובוז על צבור הספרדים .

מה?! איפה בתגובה שלו הוא התנסח בגאווה ובוז על הציבור הספרדי?

פורסם

I couldn't care less לגבי מה העולם חושב.

The truth has to be told.

1+

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים