עבור לתוכן

מה ההבדל בין כל הדגמים של לוח GIGABYTE GA-P55-USB3 ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

GA-H55M-USB3 - כמו שהמליץ !_Nike_! מכיל 7 חיבורי SATA (חמישה של ערכת השבבים + 2 באמצעות שבב הרחבה של היצרן) ויציאת eSATA אחת. עברתי קצת על המפרטים ולא מצאתי לוח אם עם שתי יצאות eSATA בטווח המחירים הזה ואם הלוחות היקרים יותר מכילים יציאה כזאת נוספת הרי שהפרש המחיר לא מצדיק זאת, בייחוד לאור העובדה שאתה יכול לחבר את הכונן ב-USB או אפילו לקנות ב-eBay או משהו, מסגרת eSATA די בזול.

האמת שאני חושב שיש לי יציאת eSATA שמתחברת ל PCI השאלה אם זה יעבוד על כל לוח או שזה יעודי ללוח שהיה לי של אסוס... והאם זה יגביל את המהירות של המעבר קבצים? (כלומר זה לא יהיה מהיר כמו יציאה מהלוח)

בנוסף לזה האם השבב H55 נחשב למתחמם יותר מה-P55 או שהם אותו דבר?

פורסם

לא תהיה לך בעיה עם הכרטיס PCI ולא יהיה הבדל בביצועים (אם כי משיקולי זרימת אוויר וכו' אני לרוב ממליץ להימנע עד כמה שאפשר מהוספת כרטיסי הרחבה שלא באמת לצורך).

אין בעית טמפ' מיוחדת לערכת השבבים H55.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה :)

אני פשוט שונא חלקי מחשב שמתחממים יותר מדי ועושים את החדר שלי מחומם כאילו הדלקתי תנור...

פורסם
  • מחבר

לאחר בדיקה שוב באתר היצרן גיליתי שהלוח הוא בגודל 1.Micro ATX, האם זה משפיע על הביצועים? האם כדאי פשוט לוותר על החיבור של הeSATA וזהו?

מה ההבדל בכלל בין חיבור USB 2 לeSATA, האם זה כל כך משמעותי?

פורסם

למה שלגודל הפיסי של הלוח תהיה השפעה על הביצועים?

בלי להיכנס יותר מדי למספרים ונתונים יבשים, כמעט בכל מצב נתון ממשק eSATA יהיה "מהיר" פי 3-4 ממשק USB 2.0.

הנה Benchmark שמשווה בין ממשקי החיבור השונים בהעתקת קבצים (לא מדבר על נתונים תיאורטיים ששני רוחבי הפס האלה מאפשרים) בפועל (גם מבחינת קצב וגם מבחינת זמן כדי להמחיש). כמובן שגם לכונן הקשיח עצמו יש פה חשיבות אבל בגדול הנתונים משקפים את המצב בצורה אמינה.

ואתה בהחלט יכול לוותר על חיבור eSATA אם זה מוזיל את הלוח משמעותית (בתנאי שכל שאר החיבורים להם אתה זקוק קיימים) ופשוט לקנות eSATA Bracket.

עריכה: אם עד היום לא עבדת עם eSATA, כדאי שתקרא בסטיקי של פורום אמצעי אחסון על ACHI.

פורסם

מה ששי אמר^

אוסיף ואומר שאם עוד לא עבדת עם eSATA אז אין לי שמץ של מושג למה אתה מתעקש על שני חיבורים כאלו (שלא לציין כשיש לך בלוח USB 3.0).

פורסם
  • מחבר

מה ששי אמר^

אוסיף ואומר שאם עוד לא עבדת עם eSATA אז אין לי שמץ של מושג למה אתה מתעקש על שני חיבורים כאלו (שלא לציין כשיש לך בלוח USB 3.0).

לגבי מה ששי אמר, לא מצאתי מידע על ACHI בפורם אני אנסה בגוגל, אבל באופן כללי מה זה אומר?

לגבי הUSB3 זה נכון שזה מצויין שיש בלוח את זה ,אבל יש לי הארדיסקים מלפני שנה-שנתיים שלא נראה לי זה יתן להם משהו...

מה שאמרתי לגבי הלוח שהוא קטן וזה יכול לפגוע בביצועים אמרתי מכיוון שתמיד מקום בה על חשבון משהו שכן אם היו יכולים ליצר את כל הלוחות בגודל הזה ולשמור על הביצועים, כל הלוחות היו מיוצרים קטנים יותר.... זה לפחות דעתי...

בו אני אשאל אותך אחרת, אם אתה במצב כמו שלי עם תקציב ללוח אם נניח עד 800 שח, על איזה דגם היית הולך?

יש פשוט כל כך הרבה אפשרויות שזה החלק שהכי קשה לי להחליט עליו במחשב החדש שאני מתכנן...

פורסם

FAQ הודעות נבחרות בפורום אמצעי אחסון- בהודעה הפותחת יש אינדקס של כל התכנים. זה לא יכול להיות פשוט יותר.

אם עוד לא עבדת עם eSATA אז אניח שהדיסקים שברשותך אינם בעלי הממשק הזה, מה שאומר שהם בעלי USB 2.0 שגם ככה לא יפיקו שום תועלת מחיבורי eSATA. זאת לעומת USB 3.0 שבעל תאימות לאחור.

לגבי גודל הלוח- כפי שאמר שי אין שום השפעה על הביצועים. ההבדל מסתתר בגוף בשאלה, אם הלוח קטן אז הוא יכיל פחות פיצ'רים וזהו בעצם ההבדל. אולם אין לקחת את הנקודה הזו כגלובלית כי כמו שיש לוחות ATX מפוצ'רים יותר ומפוצ'רים פחות אז זה נכון גם לגבי לוחות MicroATX, משמע שיתכנו לוחות MicroATX אשר מפוצ'רים יותר מלוחות ATX.

לגבי הדגם שאני הייתי בוחר בו- למה שתשאל כזו שאלה? אני יכול לענות אבל באותה קלות אני גם יכול לענות על השאלה "באיזה דגם כדאי לך (אדון ספיידרמן) לבחור". הדיון הזה נהפך לארוך מידי ויהיה קל אם תרשום את המפרט במלואו ואת הדרישות שלך מהלוח.

פורסם
  • מחבר

טוב קראתי על הACHI, לא משהו שאמור להפריע לי כי אני לא מחבר ומנתק אותם הרבה..

לגבי מה שאמרת דווקא יש לי עכשיו 2 הארדיסקים עם אפשרות לחבר אותם ב eSATA אבל הם מחוברים כרגע ב-USB רגיל בגלל שהלוח שיש לי כרגע אין לו יציאות מתאימות...

לגבי המחשב העתידי זה המפרט פחות או יותר עכשיו:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H55M-USB3 ₪614

זיכרון:

[..] G.SKILL "RM" 6114MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL8 - RIPJAWS ₪840

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1282

מארז:

[..] COOLERMASTER STORM SNIPER w/o PSU ₪764

מקלדת:

[..] LOGITECH G15 GAMING KEYBOARD - USB - ENG ONLY ₪568

ספק כוח:

[..] CORSAIR 750W TX : CMPSU-750TX ₪459

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪309

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 2TB SATA2 - זמין במלאי ₪653

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪6697

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

בנוסף לזה דברים שיהיו במחשב ולא רשומים במפרט:

2 הארדיסקים 1T גרין של WD

כונן דיסקים צורב אסוס

כרטיס קול קראטיב פיטאלטי פלטיניום

ויש עוד 3 הארדיסקים של 500 GB שאני לא יודע אם יחוברו או ימכרו...

2 הארדיסקים חיצוניים של 1 טרה של וסטון דיגיטל

וזהו... לגבי הדרישות זה שהכל יחובר ויעבוד טוב וכמובן כל אופציה שיש ללוח שיכולה לשרת אותי בעתיד כמו למשל ה-USB 3 זה תמיד טוב שיהיה...

פורסם

אני עדיין חושב שה-GA-H55M-USB3 הוא הלוח המשתלם יותר עבורך. הגודל הפיסי שלו ממש לא צריך לשנות לך (כפי שהסביר !_NIKE_!) וכדי לוודא סופית שהוא עונה על הדרישות שלך, רק תעבור על המפרט שלו באתר היצרן. עברתי עכשיו על המפרט שלו שוב ולפי מה שתיארת עד עכשיו, אז למעט 2 חיבורי eSATA הוא מכיל כל מה שהוגדר על ידך כדרישה, וביתר פירוט:

7 חיבורי SATA

1 חיבור eSATA

2 חריצי PCI וחריץ 1 PCI-Ex1 עבור כרטיס האודיו ו/או כרטיס ה-eSATA שברשותך, כתלות בממשק החיבור שלהם.

מעבר לכך כל החיבורים השגרתיים שתמצא בכל לוח (שבב אודיו שלך לא רלוונטי, מתאם רשת, חיבורי USB וכו').

2 חיבורי USB 3.0.

למען האמת ניתן די להגדירו כלוח ה"מושלם" עבורך מבחינת היחס פיצ'רים-מחיר. בחירה בלוח מקביל לו המבוסס על ערכת שבבים P55 (P55M-USB3( לדוגמה לא נותנת לך למעשה כלום ואף גורעת את חיבור ה-eSATA היחיד. לוחות אם יקרים משמעותית ממנו אולי יציעו 2 חיבורי eSATA (לצד פיצ'רים נוספים שלא רלוונטיים אלייך) אך אני חושב שההתעקשות עליהם מיותרת לאור הפרש המחיר, בטח אם לוקחים בחשבון שיש אפשרויות די זולות או יצירתיות להוסיף את הפונקציונאליות הזאת או למצוא צורת עבודה בעזרתה תוכל להסתפק בחיבור בודד כזה, בהתאמה.

פורסם
  • מחבר

עכשיו רק צריך לקוות שהוא נמצא במלאי או לפחות אצל היבואן...

תודה לכל מי שעזר

:yelclap::xyxthumbs::yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים