עבור לתוכן

הגיע הזמן - סמארטפון מאורנג', תקציב אינו מוג&#

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לינקים בבקשה? או לפחות שמות של מקומות? כי באמת שהמחיר ממש חשוב לי, אם אצליח לארגן 36 תשלומים בפחות מ3400 שקלים זה יהיה נהדר.

• תגובות 54
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עדיף לך לקחת הלוואה בבנק ולקנות אותו במזומן

לקנות ב3600 מכשיר שעולה 2900-3000 ש"ח זה פשוט פשע

פורסם

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753660

עדיף לך לקחת הלוואה בבנק ולקנות אותו במזומן

+1

או פשוט לבקש מקרובי משפחה, לפחות הם גם לא יקחו ריבית

פורסם
  • מחבר

אני ממש מצטער חברים, אבל להשיג סכום כזה במזומן זה מצב שלא ייקרה אצלי, אפילו לא חצי. ולכן האפשרות היחידה היא לשלם בתשלומים.

פורסם

יש הרבה חנויות וזה תלוי איפה אתה גר, הינה אחת מחיפה :

http://tikcom.co.il/sg_product~HTCDesire~2~0.htm (תוכל לראות שרשום מחיר של כ-2900 או 99X36)

האמת שראיתי שוואלה שופס מציעים את המכשיר הזה ישירות מהיבואן. העניין הוא שזו מעין מכירה פומבית והמחיר מתחיל ב-2800. מאחר ומבחינתך (כי אתה צריך תשלומים) המכשיר הזה יעלה כ-3600 אולי שווה לך להשתתף. וואלה שופס מציעים בלי שום קשר 36 תשלומים, אם תזכה במחיר של 300 או אפילו 3300 זה חיסכון לא רע בסה"כ. רק לידיעה מדובר במכירה שנקראת 'אישית' (ביררתי כי גם חשבתי על הנ"ל) ואתה בעצם מקבל אופציה להציע 5 הצעות מחיר עם מס' תשלומים רצוי ואתה מקבל במקום תשובה או זכית או לא. הם גם מציינים שככל שמספר התשלומים גבוה יותר כך הסיכוי לזכות נמוך יותר. אני לא יודע אם ההצעות הללו עולות כסף ואם כן אז כמה, אבל יכול להיות ששווה לך לברר ולשאול, יכול להיות שתזכה כאמור במכשיר ב-36 ת' אבל תצטרך לעלות למחיר של 3300 או אפילו 3400 אבל זה עדיין זול יותר בכ-200 ש"ח מבחנויות וזה עדיין עדיף מאחר וזה מהיבואן הרשמי ואפילו מגיע עם עברית מותקנת כבר

עריכה:

כאן מצאתי לך חנות שמוכרת ב-97X36 שזה יוצא 3490 (טיפה פחות) ויש להם סניף בחיפה, בחדרה ובתל אביב.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאם אקח את הדזייר במקום הSGS זאת טעות שאתחרט עליה לכל החיים.

לא כך?

פורסם

למה אתה חושב ככה?

פורסם

הפונקציונליות של שניהם דומה

לגלקסי יתרון חומרתי

לדזייר יתרון תוכנתי

כרגע הדזייר הוא מכשיר טוב יותר

אני ממש מקווה שזה ישתנה

פורסם
  • מחבר

wait... wait....

what?

רגע, מה הכוונה ביתרון תוכנתי?

ואיפה יש לSGS ייתרון חומרתי? אני מסתכל בSPECS ולא רואה משהו מיוחד מלבד זכרון ROM גדול יותר

אה גם מסך וכו' המ... טוב לא יודע. בחירה קשה.

פורסם

יתרון תוכנתי אומר שהתוכנה שלו טובה יותר, המערכת הרבה יותר מלוטשת, הממשק הרבה יותר מוצלח.

היתרון החומרתי של הגלקסי הוא GPU הרבה יותר חזק, מסך מגע 6 רמות מעל, מסך טוב יותר (בלי להתייחס לגודל כי אני מעדיף 3.7)

זכרון פנימי, רום. מצד שני יש לו קצת פחות RAM מלדזייר

פורסם
  • מחבר

יכול לחיות םע קצת פחות (ממש קצת) RAM. מסך מגע טוב יותר חשוב בכמה רמות.

טוב נראה לאן זה יתפתח. יש לי עוד 3 שבועות~ עד הבחירה, נגיע לגשר נעבור אותו.

פורסם

אני גם היתי שמח מאוד לרכוש את הגלקסי ולו רק בגלל המסך המגע המעולה - אבל 4" ובעיות ב-GPS כרגע גורמים לי לוותר. חבל גם שאין לו SENSE במקום את ה-TW

פורסם

טוב, עבדכם הנאמן הגיע לזמן שבו צריך לשדרג את המכשיר המת שלו (תנצב''ה 6120C).

אז מה בעצם העניין,

אני קונה מכשיר מאורנג' בתשלומים (רק ככה נח לשדרג) במסלול חיילים אולי (אם יתאפשר) ובעזרת שדרוג אחרי 3 שנים שיוזיל.

מה אני מחפש במכשיר:

מערכת הפעלה נורמאלית. אפליקציות וכמה שיותר. אפשרות (אפילו תיאורתית) להתקין לינוקס על המכשיר, סימביאן לא בא בחשבון, היא כבר מתה.

מכשיר עם חומרה חזקה, לא מתפשר על מעבד\זכרון\מעבד גרפי.

משחקים - תמיכה באימולטורים אצלי זה כמעת חובה.

מסך מגע - אני מניח שזה החובה היום, כמובן איכותי ונח ככל שניתן, מוכן להתפשר אם יש מספיק יתרונות בקצה אחר.

מצלמה - באמת שלא הכי חשוב לי, יהיה נחמד ל5MP ומעלה, ייתרון לצילום נורמאלי בתנאי אור קשים.

אני יודע שמגוון המכשירים באורנג' לא משהו אבל זה מה יש, האם יש כרגע מכשיר שמתאים לצרכים שלי?

יש לי ככה פור של חודש, יש איזה מכשיר שצריך אולי להגיע עד אז?

אגב אם אתם מכירים חנות שמוכרת מכשיר שאין באורנג' במחיר נדיר תפדלו

מציע לפי הדרישות שלך לשקול N900. לא באורנג' אבל נמכר בחנויות סביב ה-2200 ש"ח...

לינוקס - מריץ Maemo 5, הפצה של לינוקס לכל דבר, עם Terminal והכל. אם אתה אוהב להתעסק עם זה זה יכול להיות מכשיר אידיאלי בשבילך. יש קהילה שמפתחת למכשיר כל מיני דברים נחמדים.

אפליקציות - כמה מאות אפליקציות בקוד פתוח, חלק מאוד איכותיות ושימושיות בהרבה מכל אפליקציה שתמצא לאייפון ואנדרואיד, בגלל הפתיחות של מערכת ההפעלה והגישה שיש לאפליקציות אליה. אפליקציות מסחריות, מצד שני, אפשר לספור על שתי ידיים.

חומרה - מעבד ARM Cortex A8 @600MHz עם מאיץ גרפי SGX530 (אבל אין כמעט משחקים שמנצלים אותו). עובד טוב גם בסטוק וקל מאוד לעשות אוברקלוק ל-900MHz ומעלה (על אחריות המשתמש, שלי רץ בסדר בינתיים על 850MHz). מקלדת מלאה, מכשיר סולידי.

משחקים - בעיקר כמה פורטים ומקוריים בקוד פתוח + אמולטורים עובדים של SNES, GBA ועוד, אפילו עובדים על אמולטור PSX. קומץ משחקים מסחריים.

מסך - רזיסטיבי אבל רגיש מאוד יחסית לאחרים מסוגו. מאוד חד - 800x480 על 3.5". רואים טוב באור יום בזכות זה שהוא transflective.

מצלמה - מצלמת 5MP סבירה לחלוטין בשביל מכשיר סלולרי. קיימות כמה תוכנות קוד פתוח שמתעסקות עם המצלמה.

עוד יתרונות - אינטרנט נייד מעולה, תמיכה בה-מ-ו-ן codecs, מולטיטאסקינג אמיתי וכו'.

חסרונות - כבד, גדול, טלפון ככה ככה, יכולות ארגוניות ככה ככה (עושה את כל הדברים - לוח שנה, אימייל וכו', אבל לא מבריק), עקומת למידה גבוהה לאנשים שלינוקס מרתיע אותם, אין תוכנת ניווט נורמלית לישראל, מעט מאוד אפליקציות במונחי אנדרואיד ואייפון ועוד כמה דברים. לא מכשיר לכולם.

פורסם

סלח לי אבל להוציא על זה 2200 ש"ח זה טרוף לדעתי. אז נכון שאמרת שזה לא טלפון לכולם - אבל אני מתקשה למצוא אוכלוסיה שהטלפון הזה כן פונה אליה, חוץ מאחת שלא רוצה לבדוק ופשוט הולכת וקונה. מדובר במכשיר שאתה אומר שכבד, שהוא לא טלפון טוב, שבקושי יש לו אפליקציות (סימביאן מקבלת ביקורת על מס' אפליקציות ולה יש כמה עשרות אלפים - אתה מדבר על מאות! זה מצחיק), מעבד חזק אומנם אבל לא מהשורה הראשונה זה בטוח, אין תוכנת ניווט לישראל (חסרון ענק לדעתי, מי שקונה מכשיר מתקדם רוצה GPS) ומעל הכל - מסך מגע רזיסטיבי?! לדעתי זה המסמר האחרון בארון של המכשיר!

פורסם

סלח לי אבל להוציא על זה 2200 ש"ח זה טרוף לדעתי. אז נכון שאמרת שזה לא טלפון לכולם - אבל אני מתקשה למצוא אוכלוסיה שהטלפון הזה כן פונה אליה, חוץ מאחת שלא רוצה לבדוק ופשוט הולכת וקונה. מדובר במכשיר שאתה אומר שכבד, שהוא לא טלפון טוב, שבקושי יש לו אפליקציות (סימביאן מקבלת ביקורת על מס' אפליקציות ולה יש כמה עשרות אלפים - אתה מדבר על מאות! זה מצחיק), מעבד חזק אומנם אבל לא מהשורה הראשונה זה בטוח, אין תוכנת ניווט לישראל (חסרון ענק לדעתי, מי שקונה מכשיר מתקדם רוצה GPS) ומעל הכל - מסך מגע רזיסטיבי?! לדעתי זה המסמר האחרון בארון של המכשיר!

אז קודם כל, אני מרוצה מאוד מה-N900 שלי ואני כן בדקתי, תודה רבה. לא אכפת לי מאפליקציות, אני מודה, בגלל זה העדפתי מכשיר עם פונקציונליות גבוהה כמו שהוא. אפליקציות של רשתות חברתיות ושאר אתרי אינטרנט - לא צריך, למכשיר דפדפן מבוסס מוזילה שמציג אתרים כמו פייסבוק בדיוק כמו במחשב. אפליקציות של סקייפ ומסג'ינג - לא צריך, למכשיר קליינט VOIP ו-IM מובנה שעובד בשקיפות מוחלטת ואינטגרציה לשאר מערכת ההפעלה, שיחות סקייפ לא נבדלות משיחות טלפון ולא צריך להריץ שום תוכנה ברקע. אפליקציות שעושות קולות של נאדים - מוזמנות להישאר בחנות של אפל.

שנית, הבחור אמר שהוא רוצה להתקין על המכשיר שלו לינוקס, אז אני מציע לו מכשיר שכבר מריץ לינוקס מלכתחילה. הוא אמר אמולטורים, אז אני מציע לו מכשיר שיש לו המון אמולטורים שפשוט הוסבו מלינוקס שולחני כלשהו.

שלישית, לא אמרתי "טלפון לא טוב", זה אתה אמרת. אני אמרתי "ככה ככה". בעיקר מפריע לי שאין חיוג קולי וזה בהחלט משהו שיכול להוריד מישהו מהמכשיר לגמרי. בנוסף יש אי-נוחות בכך שרוב הממשק עובד רק ב-Landscape אז קצת מסורבל לעבור משיחות לעבודה על המכשיר. חוץ מזה אני לא רואה בעיות מיוחדות עם הטלפוניה. אה, אין MMS מובנה במכשיר, אם למישהו עדיין אכפת מזה, אבל הקהילה כבר ארגנה לזה פתרון.

רביעית, יש פתרונות לניווט, אבל מודה שהם הרבה פחות נוחים מתוכנה נורמלית. זה כרגע הדבר העיקרי שמפריע לי במכשיר.

חמישית, מסך רזיסטיבי או קפסיטיבי זה עניין של טעם. המסך הזה ספציפית מאוד רגיש ואני מעריך את האפשרות לשלוף סטיילוס כשאני לא רוצה ללכלך את המסך או כשאני רוצה ללחוץ על לינק קטן. מולטיטאץ' זה גימיק ותו לא לדעתי.

תראה, אני נותן את ההמלצה שלי אבל אני מנסה להיות שקוף ולהזהיר שהמכשיר הזה דורש מחקר והחלטה שקולה לפני קניה. אין לו כמעט אפליקציות, העתיד של מערכת ההפעלה שלו כרגע לא ברור, למרות שנוקיה לא הכריזו כלל שהתמיכה בה עומדת להיפסק, והוא שונה - יותר מחשב מטלפון, וככה גם נוקיה קוראת לו. עם זאת הוא מאוד פונקציונלי וחנון לינוקס, במיוחד, ואני לא כזה אגב, יכול כנראה להוציא ממנו הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים