עבור לתוכן

Project Frostbite עדכון 1.12.10.

Featured Replies

פורסם

לאחר המון זמן של תכנונים, שרטוטים, דפיקות ראש בקיר ושאר מחלות נפש, זנחתי פרוייקט ראוותי למארז למען כניסה חלקה יותר לעולם המודינג.

הבעיה העקרית היתה תקציבית כמובן, אחרי הכל, חיילים מקבלים משכורת של ילד קמבודי במפעל נעליים.

הפרוייקט החדש נולד מהעובדה שבכל זאת רציתי "לנקות" את הקופסה המגעילה שישבה אצלי מתחת לשולחן והעלתה אבק, ולהפוך אותה למשהו טיפה יותר מושך את העין (וגם להעלות אותה לשולחן כמוצג מוזיאוני).

כל מה שהפרוייקט הישן היה אמור להיות (חיתוכי לייזר, קירור מים עם בלוקים עבודת יד וכו'), הבנייה הזאת היא ההפך. המטרה, לבנות מארז נקי, מסודר ואלגנטי בעזרת כלים מצויים ובלי פאנסי שמנסי.

אם כך, עם מה אני עובד:

המערכת:

Compucase 6A19

Spire Jewel 550W שקניתי כי התקמצנתי ואני מתחרט על הרגע שעשיתי את הטעות הזו.

Gigabyte EP43DS3L

C2D E8400 עם Tuniq Tower

Gigabyte 4850HD עם AC Twin Turbo Pro

160GB WD

500GB Spinpoint F3

2x1GB Mushkin DDR2 800mhz

שני כוננים אופטיים

תכנון הבנייה:

* צביעת המארז בשילוב של כחול ולבן (בפנים ובחוץ) בתוספת דוגמאות(patterns) מבחוץ.

* הוספת שני מאווררי 120 בצד המארז (מכניסים אוויר מול הכ.מסך).

* הוספת מאוורר 120 למעלה (מוציא אויר).

* החלפת מאוורר 120 מכניס מקדימה.

* החלפת מאוורר 120 מוציא מאחורה.

* חלון בדלת המארז.

* סיבוב כלוב הHDD ב 90 מעלות.

* AC Twin Turbo (כבר הוכנס במארז הזמני).

* צביעת הפלסטיק של ה Tuniq.

* החלפת מאוורר ב Tuniq.

* לאפינג ל Tuniq.

* יצירת חורים לסידור כבלים.

* החלפה לכבלים IDE מעוגלים.

דברים שאולי יקרו:

* הסתרת הכוננים האופטיים(stealthing).

* הוספת ראובס.

* קתודה קרה.

דברים שיקרו אם יהיה לי שוגר דדי:

* ספק מודולרי חדש.

* סליבינג.

* החלפת מולקסים לכחולים.

דברים שיקרו אם אצליח לתכנן אותם:

* פאנל קדמי קאסטום עם 2 או 3 מאווררים(ויתור על כונן אופטי אחד), כי מה שיש במארז הזה פשוט מכוער.

לעבודה:

עברתי בשש חנויות שונות בחיפוש אחר פריימר לבן, המטרה לא הושגה... ובגלל שהמארז היה במצב די טוב, התפשרתי על לבן מט בתור "פריימר" ותפסתי גם צבע מאוד נחמד בשם פלורסנט ספריי של יעקבי(בצבע כחול).

p82803832.jpg

שכן זאת הפעם הראשונה בה אני מנסה לצבוע\לעשות מודינג למשהו החלטתי לנסות קודם על הפאנל הצידי האחורי של המארז (ככה שאם אפשל, הצד פשוט יפגוש את הקיר).

שינסתי מתניים והתחלתי לשייף ידנית(!!!) את כל הדלת, שם למדתי שני דברים:

1. הם לא מתקמצנים על צבע בקומפיוקייס.

2. לשייף ידנית צבע זו טפשות.

הנה התוצאה אחרי ניקוי עם חומר לחלונות (להורדת שמן וכו'):

p7070320.jpg

אחרי ריסוס בלבן(מצטער על האיכות, מצלמת פלאפון):

אני חייב להוסיף פה משהו, הספריי הראשון שהתחלתי איתו הוא צבע מט לבן של יעקבי, הוא לא הספיק כדי לכסות את הדלת בכלל(מישהו נתקל בבעיה דומה עם צבעים שלהם?). אז את השאר סיימתי עם הצבע שבתמונה למעלה.

אזהרה: השימוש במסנן(או נשמית) חובה! לעבוד בחדר מאוורר היטב ואם אפשר, אז עדיף בחוץ.

05082010080.jpg

גזרתי מנייר דביק פתיתי שלג בשלל גדלים וצורות והדבקתי למארז, ככה זה נראה אחרי הכחול:

לצערי אני חייב להוסיף עוד תלונה לגבי הצבע של יעקבי, כמו שהדלת נראית, ככה היא אחרי פחית שלמה. ז"א שאפילו אין כיסוי מלא, רואים פסים לבנים מתחת לכחול.

שלחתי מייל לחברה כדי לברר האם זה הגיוני שפחית צבע שעלתה 30 שקלים לא מספיקה לכיסוי משטח של כ 42 על 45 ס"מ, זה היה לפני שבועיים ועדיין אין תשובה, אאלץ לסור לחנות המפעל ולתשאל פנים מול פנים.

ד"א, זו הסיבה שהמארז כרגע לא ממשיך בשלבי צביעה, שכן הצבע מאוד יפה ומתאים לצביעה, אבל אם אצטרך לקנות שתי פחיות לכל משטח, זה לא משתלם ואאלץ לחפש צבע אחר.

p8280382.jpg

השלב הבא היה לנקות את כל המארז מצבע, מפני שאני לומד מטעויות העבר, הפעם שאלתי דיסק עם ראש משייף לביצוע העבודה.

אזהרה: חובה ללבוש ציוד מגן: משקפיים ומסנן(או נשמית) וכמו-כן,אל תעשו את זה בבית!!! הייתי צריך לנקות את כל חדר האמבטיה אחרי העבודה :facepalm: , למרות שעשיתי את זה במקלחון, האבק מתפזר בהגזמה.

לפני שיוף:

p8190003.jpg

אחרי שיוף:

p8190006z.jpg

p8190004.jpg

באמצע השיוף קיבלתי רעיון למוד הבא, עם תנועות עדינות יותר ושכבת לכה, המארז יראה פשוט יפיפה.

הגיע הזמן לפרק את המארז ולהכין אותו לצביעה:

p8190008.jpg

השלב הבא, חורים לסידור כבלים:

ברשותי אין כמעט כלים, יש לי את הדברים הבסיסיים כדי לטפל בתקלות בבית, פליירים, מפתחות, מברגים, פטישים no power tools mon.

אז ככה שאין לי דרמל, וגם לא תקציב לאחד ואת הכלים אני שואל מחברים. אז צורת העבודה שלי מסתגלת לאמצעים (או במילים אחרות, חוזרת לימי הביניים).

קודם כל, קדחתי חורים בעזרת ראש מיוחד:

p8280383.jpg

p8280387.jpg

ואח"כ ישבתי עם פצירות ושייפתי לאיטי, אני חייב להודות שכמעט ונשברתי בהתחלה, אבל מתרגלים וזה אפילו די ממכר.

שימו לב להשתמש בפצירות איכותיות, אחרת או שימאס לכם באמצע, או שתשארו עם חצי פצירה ביד.

p8280388.jpg

p8280391.jpg

p8280393.jpg

הנה הסבר על החורים:

cablemanagement.jpg

השלב הבא הוא סיום הגישה לתושבת המעבד בעזרת דיסק, שיוף מדוייק יותר של החורים והמשך עבודה מהנה.

אל תשכחו להגיב! כל עידוד ותרומה יתקבלו בברכה.

פורסם

מזכיר לי את MK2 שלי... 6A19 הוא באמת מארז נהדר למודינג למרות שאני חושב שאתה מגזים עם תוספת המאווררים

אני הגעתי למצב של 2*120 מקדימה במקום ה120 המקורי וזה נתן בוסט מרשים בקירור מבלי צורך בעוד מאווררים

לגבי קשיחים, שכח מהמתקן שיש לך ותכין אחד לבד, אני השתמשתי בחוטים גמישים, יצא די טוב בזמנו

חורים לסידור כבלים > שכח מזה, אין לך מספיק מרווח בצד האחורי של הלוח, אבל אפשר בכל זאת לסדר את המארז די בכיף

הנה הMK2 בזמנו

sa400942.jpg

לא מאמין שעברו כבר יותר מ3 שנים

פורסם
  • מחבר

המארז ממש חם באזורים שאני מוסיף את המאווררים,ככה שהכל מחושב, יש למארז הזה סירקולציה די בעייתית, כרגע אני עם דלת פתוחה( יש לי שניים כאלה,הזמני גם 6A19 ).

הגומיות למרות שהרעיון מאוד נחמד, קצת לא מתאים לפרוייקט שלי מבחינת אסטטיות. ובניית מתקן חדש תהיה בזבוז משאבים מוגבלים

העבודה שם לא גדולה, לסובב את התושבת, לחתוך או ליישר כמה חתיכות מתכת קטנות ולהבריז thumb screw מקדימה, מוכן :cool2:

כבר עשיתי סידור מאחורה לפני המוד, פשוט לא היו חורים והכבלים היו קצרים מדי בחלק מהמקרים. אבל מקום מאחור יש.

תודה על התגובה, אשמח לרעיונות, תגובות ובוסטים לאגו ;D

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקי,אז ככה, נגשתי לחנות המפעל של יעקבי ושם הופתעתי לגלות שהספריי אכן עובד כרגיל ופחית אחת לא אמורה אפילו לכסות את האפנל הצידי שלי.

וכאן אני בבעיה, לקנות מספיק פחיות כאלה בשביל המארז יפער חור ענק בכיס הריק גם ככה שלי.

מה אתם מציעים? צבעים זולים יותר אינם יפים( ניסיתי בכחול של טמבור, לא נראה משהו), אולי יש מקום כלשהו שאפשר להשאיל אקדחון? אולי לצבוע הכל עם מברשת? :s05:

חוץ מזה, עוד בעיה שנתקלתי בה אחרי שהורדתי את הכיסוי, המדבקה שהשתמשתי בה לא מבצעת עבודה טובה, יש אוברספריי קטן וגם קשה להוריד אותן(כרגע לא הורדתי אותן בעדינות, אז אל תשימו לב לשכבות צבע חסרות).

pb050023.jpg

pb050028.jpg

חשבתי אולי פשוט לחתוך ויניל לבן ולחסוך לעצמי כאב ראש.

פורסם

ויניל לבן, או אפילו טפט איכותי יניבו תוצאות יפות,

בקשר לסכין - ממליץ על X CATO. לא יקר ועושה עבודה טובה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

השאלה החשובה ביותר שנשארה עומדת:

-האם אתה(או כל אחד אחר) יודע כיצד ניתן לצבוע את המארז בזול(יחסית) ובצבע יפה, לא כחול כהה משעמם בספריי ולא ספריי שעולה 40 שקלים לפחית?

מקום שצובע בזול? שניתן להשאיל אקדחון? לצבוע במברשת?

פורסם

יש לא מעט מדריכים באתר בנוגע לצביעה (צבע בסיס, צבע, לכה), ותהליך ההכנה לשכבות השונות (שיוף, שיוף מים ועוד)

בצע חיפוש

בכל מקרה, כל מוסך בעל מחלקת פחחות יצבע לך בכיף את המארז (אני משערך שזה יצא כ200 ש"ח), עשה לבד את החשבון אם כדאי לך או לא.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

קראתי כבר המון מדריכים בעניין. השאלה שלי הייתה לגבי גוון הצבע, היכן יש מבחר רחב של גוונים במחיר הגיוני (15 שקלים במקס לפחית). הצבע שהזכרתי פה עלה כ30 שקלים לפחית ולפי הערכה גסה הייתי משתמש לפחות בכשמונה פחיות לפי יכולת הכיסוי העלובה שלו...

הצביעה שהזכרת במוסך, האם זו צביעה עם פתיתים? פנינה? לכה?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון קטנטן 1.12.10.

בעיית הצבע עוד לא נפטרה, אבל הבנתי שיש עוד הרבה עבודה, אז חבל לבזבז זמן.

לא הספקתי יותר מדי, אבל הנה קצת התקדמות:

צבעתי חלקים שלא דורשים מודינג או צבע כחול:

פאנל אחורי:

pb100392.jpg

3.5" bay:

pb100394p.jpg

ומקרוב:

pb100395.jpg

סלוטים של PCI:

pb300449.jpg

ישנם עוד שני סלוטים מאווררים של כרטיס המסך, הסלוט של בקר הטוניק וכמובן כרטיס המסך.

כמו-כן טיפלתי קצת בחורים של סידור הכבלים:

לפני:

pb300450.jpg

אחרי:

pc010455.jpg

דרושה עוד עבודה על הגישה למעבד . לא כ"כ רואים שמשהו נעשה בכלל, אבל זה לא פשוט לשייף את זה ידנית.

זהו להפעם, בעדכון הבא אני אסיים לשייף את הגישה למעבד ואצבע את הפאנל בלבן ואנסה לסדר את כלוב הHDD.

אשמח לתגובות,הארות והערות וסתם חיזוקים חיוביים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים