עבור לתוכן

השאלה הכי פשוטה שיש בערך: כמה שעות לימוד שבועיות היו לכם בכיתה י"ב?

Featured Replies

פורסם

5 יחידות מחשבים, אם יש לך ידע והבנה מינמלית לחלוטין בתיכנות ולוגיקה, זה הדבר הכי קל בעולם. אני עדיין כועס על עצמי שקיבלתי 97 בבגרות. לוותר על זה זה כמו לוותר על סוכריה בחינם.

12 שעות לימוד פרטיות בשבוע? 1,200 שקל לשבוע? אתה רציני?

• תגובות 40
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קודם כל תמיד כדאי לדעת את החומר לפני שחוזרים עליו בטכניון, בנוסף חמש יחידות מחשבים מקבלות בונוס של 25 נקודות או משהו דומה ז"א ש80 במחשבים עדיך על 100 בבולשיט כלשהו.

בטוח? כי אמרו לי שבטכניון בהנדסת מחשבים בכלל לא מסתכלים על אילו מקצועות הרחבת (חוץ מהחובה, אנגלית מתמטיקה וזה) ורק אם עשית פיזיקה זה יתן לך בונוס.[br]פורסם בתאריך: 28.08.2010 בשעה 18:11:46

5 יחידות מחשבים, אם יש לך ידע והבנה מינמלית לחלוטין בתיכנות ולוגיקה, זה הדבר הכי קל בעולם. אני עדיין כועס על עצמי שקיבלתי 97 בבגרות. לוותר על זה זה כמו לוותר על סוכריה בחינם.

12 שעות לימוד פרטיות בשבוע? 1,200 שקל לשבוע? אתה רציני?

שכנעתם אותי, אני אעשה 5 יחידות ואם אצליח, אמשיך.

וכן, 1200 שקל לשבוע (קצת פחות כי אני לוקח קורס שנתי של "חופשי חודשי" כזה אז יש הנחה, 12 שעות מחוץ לשעות הלימודים זה גם ככה הרבה אבל טכנית אני יכול לקחת כמה שעות שאני רוצה). כי אף אחד לא יסתכל עלי אפילו עם 3 יח' ואם ארצה ללמוד פיזיקה במהלך קורס חובלים (שאני מאוד מקווה להגיע לשם, לדעתי יש לי את הנתונים) אני צריך את זה.

פורסם

פשוט תסתכל לאתר של הטכניון ותבדוק בעצמך.

ליתר דיוק, תבדוק את הסכם כאן:

http://ug.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html

אגב,

חישוב סתמי ומהיר לדוגמא העלה הבדל של 1.5 נקודות בסכם בין 4 ל-5 יחידות מתמטיקה (כמובן, לטובת 5)

בעוד שניסיון לחשב עבור 3 יחידות מתמטיקה אינו אפשרי (כלומר אי אפשר להתקבל בכלל) חוץ

מאשר בארכיטקטורה ואדריכלות נוף.

ו-1.5 נקודות זה משמעותי למדי לפעמים, גם עבור קבלה למקצוע וגם עבור זכאות למלגה.

אין ספק שעדיף לך להשקיע קצת יותר זמן ומאמץ עכשיו מאשר להשלים בגרויות או לשפר אחרי צבא,

ואני אומר את זה לפי כל החברים שלי שעכשיו צריכים לשפר ולהשלים בגרויות אחרי הצבא וסתם מבזבזים

על זה מלא זמן וכסף (מלא כסף, בעוד שבבית הספר אתה מקבל את כל השיעורים בכל מקרה ללא תשלום נוסף)

פורסם

אני אישית התביישתי לקחת מההורים שלי 70 שקל בשבוע בשביל בילויים, אז 1,200 שקל ללימודים שאתה כבר מקבל בחינם? תהיה לי בריא.

זכור גם שכדאי לך לחסוך כל שקל לאגורה בשביל תקופת הצבא, בה כידוע, לא מרוויחים מיליונים...

פורסם

אתה יכול בכלל לוותר על כל שיעורי מתמטיקה ובכל זאת לגשת לבגרות, לא דרך אקסטרני? זכור שיש גם ציון הגשה.

פורסם
  • מחבר

היי, להשלים ל-4 יח' מתמטיקה הייתה הצעה של ההורים שלי. גם לי מאוד כואב על הכסף שהם משלמים, מצד שני כל דבר אחר (מחשב, בגדים, יציאות, אוכל בחוץ, פלאפון וכו') אני משלם על עצמי אז זה מתקזז.

INFER, לא הבנת:

אני מתלבט בין להישאר עם 3 יח"ל במחשבים לבין להרחיב ל-5. במתמטיקה אני עושה 4 יח"ל כדי שאני אוכל להתקבל בכלל לאוניברסיטה. להשלים מ-3 ל-4 בשנה אחת זו משימה ממש קשה גם ככה.

פורסם

52, מגמת אלקטרוניקה ומחשבים....

גם כאן ... וכרגע אני מבין שזה היה דיי חכם לשבת על התחת אז , אצלי המשכתי גם י"ג וי"ד ... וחסכתי פסיכומטרי מעיק .

פורסם

לזה מעליי, עשית שנתיים בשביל לחסוך מבחן של חודשיים :\?

פורסם

INFER, לא הבנת:

אני מתלבט בין להישאר עם 3 יח"ל במחשבים לבין להרחיב ל-5. במתמטיקה אני עושה 4 יח"ל כדי שאני אוכל להתקבל בכלל לאוניברסיטה. להשלים מ-3 ל-4 בשנה אחת זו משימה ממש קשה גם ככה.

צודק, טעות שלי.

אבל עדיין, תיכנס ללינק לחישוב הסכם שהבאתי לך ותכניס ציונים (מציאותיים) לדוגמא ותסתכל על ההבדל בין 3 ל-5 יח' מחשבים.

רוב הסיכויים ש-3 יח' מחשבים לא נחשב בכלל ויסתכלו על זה רק אם יהיה לך 5.

ומאחר ש-5 יח' מחשבים זה די שכונה ולא דורש הרבה השקעה, נראה לי מיותר לא לעשות את זה.

פורסם

מי שעשה 10 יח"ל מחשבים יכול להגיד לי כמה שעות יש בערך בי"ב?

פורסם

אני עשיתי 10 יח' מחשבים. סיימנו את ה-5 יח' בכיתה י"א, ובי"ב היו לנו נדמה לי 5 שיעורים שבועיים על הפרוייקט.

פורסם

לזה מעליי, עשית שנתיים בשביל לחסוך מבחן של חודשיים :\?

בתור אחד שגם עבר במסלול הזה.

תתפלא, אתה בטח אחד שקיבל 760 בפסיכו תוך חודשיים, (זכור לי מאיזשהו דיון)

אבל יש אנשים שזה לא בא להם בקלות - ויש אנשים זה לא בא להם בכלל.

זה מה שנקרא "מבחן לחץ" (חצי דקה לשאלה בערך?)

בהנדסאי אתה אומנם לומד שנה (י"ג+י"ד זה שני סמסטרים, אפשרי לעשות במהלך י"ב את שניהם, בכלל לא מסובך ...52 שעות לימוד בשבוע) אבל זה באמת ברגוע,

לא קשה מדי, הכל ברגוע.

פורסם

^ ואם אתה רוצה תואר מהנדס, הדרך לשם קצרה יותר כשאתה הנדסאי.

פורסם

אני לא הלכתי לבית-ספר בי"ב בכלל.נרשמתי לאקסטרני וכך יכולתי לגשת לבגרות מתי שאני רוצה ואיך שאני רוצה בלי להיות תלוי בשום מסגרת.פשוט להציג ת.ז ולהיכנס לבחינה.בדקתי מתי יש מועד לבחינה מסויימת לקחת מורה פרטית כמה שבועות לפני וניגשתי

כנ"ל :xyxthumbs:

פורסם

12 ש"ש...

אזרחות+סיפרות+הבעה+ספורט+שעת חברה עם המחנכת.

(כי הייתי בכיתה מוגברת של מופ"ת אז דחפו לנו 50-60 ש"ש בכיתות י'-יא' כדי שנהיה פנויים ללמוד באונ' כל יב' וחצי אחרון של יא'... מיותר לציין שזה היה פיילוט שלא הצליח בכלל ולשכבה שאחרינו כבר שינו והתאימו את ההתאמה עם האונ' העברית בירושלים בגבעת רם כך שהם כבר קיבלו מזה משהו. והשכבה שאחריהם בכלל הרוויחו.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים