עבור לתוכן

השאלה הכי פשוטה שיש בערך: כמה שעות לימוד שבועיות היו לכם בכיתה י"ב?

Featured Replies

פורסם

אני מנסה לחשב כמה שעות שבועיות אמורות להיות לי בכללי (כי בתחילת שנה יש פחות ובכלל בחודש הראשון זה לא מאורגן בשיט אז יש לי עוד מלא זמן עד שאני אדע בוודאות).

היות ואני מקווה לסיים עם אנגלית במועד חורף (בד"כ איזה חודש זה יוצא?) וחושב אולי גם על לוותר על מתמטיקה (כיתה של מפגרים ומופרעים שעוברת מ-3 ל-4 תוך שנה, אני גם ככה לומד פרטי ואני בספק שיהיה לי מה לעשות בשיעורים שם כי הם בטח לא יספיקו לגשת אפילו ל-005). ישנו סיכוי חזק שאני גם מוותר על הרחבת מדעי המחשב מ-3 ל-5 יחידות כי הבנתי שלא צריך את זה כדי ללמוד את המקצוע הזה בעתיד באוניבסריטה/טכניון.

מאילו עוד מקצועות אפשר להיפטר על הדרך? :ם

בקיצור, השאלה שלי אליכם היא: כמה שעות שבועיות למדתם בכיתה י"ב?

אני ממש צריך לחרוש על מתמטיקה במהלך השנה ואני מנסה לבנות לעצמי לוח זמנים משוער כדי לנסות לדחוף כמה שיותר שעות בשבוע.

תודה :)

• תגובות 40
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היה לי 30. בית הספר הטכני חיל אוויר מגמת מכונות אם זה רלוונטי. כמובן שהייתי 3 מתמטיקה אז למדתי פחות מתמטיקה.

פורסם

מוותר על הרחבת מדעי המחשב מ-3 ל-5 יחידות כי הבנתי שלא צריך את זה כדי ללמוד את המקצוע הזה בעתיד באוניבסריטה/טכניון.

אחד הרעיונות הכי מטומטמים שאפשר לעשות.

אם אתה מתכנן על אוני'\טכניון, הרחבה הזו, זה מה שמפריע לך?!

פורסם

אני לא הלכתי לבית-ספר בי"ב בכלל.נרשמתי לאקסטרני וכך יכולתי לגשת לבגרות מתי שאני רוצה ואיך שאני רוצה בלי להיות תלוי בשום מסגרת.פשוט להציג ת.ז ולהיכנס לבחינה.בדקתי מתי יש מועד לבחינה מסויימת לקחת מורה פרטית כמה שבועות לפני וניגשתי

פורסם

אין שום סיבה בעולם שתיפתר ממדעי המחשב. מקצוע קל בטירוף, רק יעזור לך לממוצע (את זה כן צריך לאונ') מקצוע מדעי מורחב ייתן לך בונוס.

זה נראה כאילו אתה די עצלן ורוצה לחפף כמה שיותר, תזכור שחשוב להשקיע גם במקצועות ה"פחות חשובים" כמו ספרות, אזרחות, היסטוריה - אם הם יורידו לך את הממוצע אתה תצטרך לשפר כמה מקצועות כי לכל אחד יש משקל קטן.

אל תוותר על מתימטיקה בשום אופן.

פורסם

אם אני זוכר נכון, היו לי 27 או 28 שעות.

עשיתי 5 מתמטיקה, 5 אנגלית (אבל סיימתי בי"א - אז ירדו לי 4 שעות מהמערכת של הכיתה שלי), 5 מחשבים ו5 פיזיקה.

פורסם

על הרחבת מדעי המחשב מ-3 ל-5 יחידות כי הבנתי שלא צריך את זה כדי ללמוד את המקצוע הזה בעתיד באוניבסריטה/טכניון.

מאילו עוד מקצועות אפשר להיפטר על הדרך? :ם

תודה :)

נכון, אתה לא צריך את הבגרות במדעי המחשב כדי ללמוד את המקצוע באוניברסיטה, אבל כן צריך את הבונוס לממוצע כדי להתקבל לכן תעשה 5 יחידות בציון כמה שיותר גבוהה. תיפטר ממקצועות שפוגעים בממוצע שלך. עדיף לעשות 27 יחידות בציונים 90+ מאשר 40 יחידות בציונים נמוכים.

פורסם

^^^

העברית (ואני חושב שגם אוניברסטיאות אחרות) לא מכניסות לממוצע מקצועות של 5 יח' שמורידים לך את הממוצע,

מלבד המקצועות שהם חובה.

כלומר נניח עשית 5 יח' בגיאוגרפיה ומחשבים ובגיאוגרפיה קיבלת 70 ובמחשבים 95, והממוצע שלך הוא 92, אז

לא יחשיבו לך את גיאוגרפיה בממוצע אבל כן את מחשבים.

אבל אם קיבלת בספרות 70 למשל אז זה כן ייכנס לממוצע, כי ספרות זה מקצוע חובה.

אין שום סיבה בעולם שתיפתר ממדעי המחשב. מקצוע קל בטירוף, רק יעזור לך לממוצע (את זה כן צריך לאונ') מקצוע מדעי מורחב ייתן לך בונוס.

זה נראה כאילו אתה די עצלן ורוצה לחפף כמה שיותר, תזכור שחשוב להשקיע גם במקצועות ה"פחות חשובים" כמו ספרות, אזרחות, היסטוריה - אם הם יורידו לך את הממוצע אתה תצטרך לשפר כמה מקצועות כי לכל אחד יש משקל קטן.

:goodposting:

פורסם

לי היו 35-38 ואחרי פסח עדיין היינו (הכיתה שלי) לומדים המון.

זה תלוי בבית הספר שלך וכן בכיתה בה אתה לומד.

פורסם

תזכור שחשוב להשקיע גם במקצועות ה"פחות חשובים" כמו ספרות, אזרחות, היסטוריה - אם הם יורידו לך את הממוצע אתה תצטרך לשפר כמה מקצועות כי לכל אחד יש משקל קטן.

העצה שלי דווקא הפוכה. תשחק במחשבון סכם של הטכניון - אתה תראה שלציון במקצועות האלה יש חשיבות זניחה בציון הכללי.

תשקיע כמה שיותר במקצועות שאתה מרחיב ל 5 יחידות (ותעשה את ה5 יח' במחשבים), ובמקצועות הסחל'ה תדאג שיהיה ציון עובר.

לדוגמה - ל10 נקודות במתמטיקה 5 יחידות יש יותר חשיבות מ 40 נקודות בספרות.

תיגש לכל המועדים במקצועות החשובים (גם לחורף אם אפשר). אם אתה יודע אנגלית אין סיבה שלא תוציא 100 ב5 יח'.

פורסם

אם אני זוכר נכון זה התחיל באיזור ה35-40 אבל לאט לאט זה ירד לאזור ה25-30 (בגלל בגרויות באמצע השנה)

פורסם

אני 51 :silly: בגלל שאני עושה י'ב ביחד עם י'ג

פורסם

52, מגמת אלקטרוניקה ומחשבים....

פורסם
  • מחבר

אחד הרעיונות הכי מטומטמים שאפשר לעשות.

אם אתה מתכנן על אוני'\טכניון, הרחבה הזו, זה מה שמפריע לך?!

למה מטומטמים? המורה שם שכנעה אותי שבלי מתמטיקה 4 יחידות לפחות (והרי רק בתחילת הקיץ התחלתי ללמוד את זה) יהיה לי שם קשה מאוד, והרי כשרוצים להתקבל ללמוד בטכניון הנדסת מחשבים לא דרוש אפילו 3 יח' (לא אכפת להם גם אם למדת פסיכולוגיה ושיווק). אמרו לי שבכלל לא מסתכלים על מספר היחידות שלך במחשבים כי תוך חודש מכסים את כל מה שאפשר ללמוד בתיכון בשלוש שנים.[br]פורסם בתאריך: 28.08.2010 בשעה 18:04:08

אבל אני רוצה להוריד את מה שלא צריך בשביל שאני אוכל להתרכז במקצועות האחרים. אזרחות והיסטוריה אני לא שוס (80, זה סביר) ואני מעדיף לקבל בהם 97-100 כדי שלא יורידו לי את הממוצע. מתמטיקה אני לא מוותר, להפך - אני יודע שבכיתה זה יהיה בזבוז זמן (כיתה של מפגרים מוגבלים ומופרעים, אם אתה רוצה דוגמאות אשמח לתת לך בפרטי, כאן זה סתם יגרור אותנו ל-OT) אז אני מעדיף לקצץ שעות מיותרות וללמוד בעצמי מתמטיקה (שהיא תהיה הפוקוס הכי גדול שלי השנה, עם 12 שעות שבועיות לפחות של למידה עם מורים פרטיים במרכז ללימוד מתמטיקה בעיר).

אני גם בנאדם עצלן קצת אבל אין קשר לכאן - דווקא אני רוצה לעבוד קשה על מה שחשוב, ובמקום לשבת 6 שעות שבועיות בכיתה במתמטיקה בלי לעשות כלום כי המורים לא מצליחים להעביר אפילו חצי שיעור עם הכיתה שלי, אני מעדיף ללמוד פרטי 6 שעות ולכסות מלא חומר בזמן הזה.

פורסם

למה מטומטמים? המורה שם שכנעה אותי שבלי מתמטיקה 4 יחידות לפחות (והרי רק בתחילת הקיץ התחלתי ללמוד את זה) יהיה לי שם קשה מאוד, והרי כשרוצים להתקבל ללמוד בטכניון הנדסת מחשבים לא דרוש אפילו 3 יח' (לא אכפת להם גם אם למדת פסיכולוגיה ושיווק). אמרו לי שבכלל לא מסתכלים על מספר היחידות שלך במחשבים כי תוך חודש מכסים את כל מה שאפשר ללמוד בתיכון בשלוש שנים.

קודם כל תמיד כדאי לדעת את החומר לפני שחוזרים עליו בטכניון, בנוסף חמש יחידות מחשבים מקבלות בונוס של 25 נקודות או משהו דומה ז"א ש80 במחשבים עדיך על 100 בבולשיט כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים