עבור לתוכן

התקנת Windows XP PRO בתיקייה נפרדת...

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אני כרגע במחשב שנמצא במצב הזה:

ישנו windows xp pro sp3 שהותקן על המחשב בעבר. לפני יומיים הותקנה (בטעות) שוב windows xp pro sp3 אך בתיקייה נפרדת, כך שהמחשב לא עבר פירמוט וישנן שתי תיקיות נפרדות של הווינדוס (כשהמחשב עובד על האחרונה שהותקנה).

השאלה שלי היא - האם ניתן למחוק את התיקייה הנוכחית של הווינדוס ולחזור להשתמש בתיקייה הקודמת? כלומר, האם יש אפשרות לחזור להשתמש במחשב כפי שהוא היה לפני ההתקנה?

פורסם

נא להעיף את הדחוף מהכותרת של הדיון. אם דחוף לך תזמין טכנאי בתשלום.

לשאלתך:

מספיק לערוך את boot.ini כדי שהNT bootloader יפנה לנתיב של המערכת המבוקשת ואז אפשר להעיף מה שלא צריכים.

פורסם
  • מחבר

אוקי, יש לך איזה מדריך או הסבר איך אני עושה את זה?

פורסם
  • מחבר

3.2356 שניות בגוגל:

http://support.microsoft.com/kb/289022

תודה, אבל לא ממש הצלחתי לפתור את הבעייה.

לפי המדריך שצירפת אני אמור לבצע "הגדרת מערכת ההפעלה של ברירת המחדל" (כלומר, להגדיר את תיקיית ה-windows הראשונה כברירת מחדל) ואחר-כך לבצע "הסרת מערכת הפעלה" (כלומר, למחוק את תיקיית ה-windows השנייה, וכך יחזור המחשב לעבוד כבעבר). הבעיה היא שאני צריך את מזהה ערך האתחול של התיקיית הווינדוס הראשונה.

כפי שכתוב כדלקמן מתוך המדריך שצירפת:

הגדרת מערכת ההפעלה של ברירת המחדל

בשורת הפקודה, הקלד את הביטוי:

bootcfg /default /ID#‎

שבו # מציין את מזהה ערך האתחול, במקטע של מערכות ההפעלה בקובץ BOOT.INI, אותו יש להפוך למערכת ההפעלה של ברירת המחדל.

ה-boot הנוכחי שלי (עשיתי: המחשב שלי>מאפיינים>לשונית מתקדם>הגדרות תחת הפעלה ושחזור>ערוך) נראה כך:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WII

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WII="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

(לשם הפרוטוקול, לתיקיית הווינדוס הנוכחית, אותה אני מעוניין להעיף, קוראים WII. לתיקיית הווינדוס הקודומת, שאלייה אני מעוניין שהמחשב יעבוד, קוראים WINDOWS). נראה ש-boot לא מזהה כלל את התיקייה הקודמת :s05: . עוד חשוב לציין שלא נעשה שום שינוי בתיקיית ה-WINDOWS, והיא עדיין נמצאת בכונן C.

תיקיית WINDOWS בכלל אמורה להיות ב-boot או שאני אמור להוסיף אותה ידנית? :facepalm:

מתוך המדריך:

הוספת מערכת הפעלה

בשורת הפקודה, הקלד את הביטוי:

bootcfg /copy /d Operating System Description /ID#‎

שבו תיאור מערכת ההפעלה הוא תיאור טקסט (למשל Windows XP Home Edition), ואשר בו # מציין מזהה ערך אתחול במקטע של מערכות ההפעלה של הקובץ BOOT.INI אשר ממנו יש ליצור עותק

.

ממש מחכה לתשובה, ומודה מראש ומקרב לב :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים