עבור לתוכן

המלצה למעבד לוח אם וזיכרונות(6G DDR3) בתקציב של 2500 שקל להכל עם אפרות לחרוג....

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות מחשב חדש עוד שבועים ובגלל שלא הכי עונים לי בפורם מפרטים החלטתי לשאול את הפורם המתמחה בתקווה שיענו לי יותר וגם אנשים פה נראה לי לרוב יותר מבינים בתחום שהם נמצאים בו...

אז קודם כל רציתי לשאול אם אני הולך על מעבד I7 זה בהכרח מעלה גם את המחיר של הלוח אם ?

התקציב שלי לחלקים זה בערך ככה עם אפשרות לחריגות לפה ולפה:

לוח אם 700

זכרונות 800 (אני רוצה 6G)

מעבד 1000-1500

אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק בשום מצב...

לכרטיס מסך היה לי די פשוט לבחור כי אני די עוקב אחרי ההתפתחות בתחום אבל זכרונות ולוח אם , די אין לי מושג, אני מחפש חלקים שלא יתחממו מדי... בדרך כלל לוח אם אני מעדיף של אסוס אבל אני לא סגור ב-100 אחוז ותמיד שמח לשמוע דעות אחרות... וגם מבחינת דגמים אין לי מושג מה לקחת...

מה אתם ממליצים?

על איזה חנות אתם ממליצים?

תודה לעוזרים

:yelclap:

והנה סתם המפרט שעשיתי לפני היעוץ סתם לראות כמה עולה המחשב שאני מתכנן:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 3.3GHz 661 - TRAY ₪1027

לוח אם:

[..] ASUS P7P55 LX ₪740

זיכרון:

[..] G.SKILL "RM" 6114MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL8 - RIPJAWS ₪840

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE GTX460 OC 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1282

מארז:

[..] COOLERMASTER STORM SNIPER w/o PSU ₪764

מקלדת:

[..] LOGITECH G15 GAMING KEYBOARD - USB - ENG ONLY ₪568

ספק כוח:

[..] CORSAIR 650W TX : CMPSU-650TX ₪620

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 2TB SATA2 - זמין במלאי ₪647

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה

פורסם

^ ובנוסף לזה, לא ציינת את הדבר הכי חשוב, מהם השימושים במחשב. בלי זה לא ניתן להחוות דעה עניינית.

פורסם
  • מחבר

השימוש העיקרי במחשב הוא משחקים וסרטי HD, אבל אני מתכוון גם בקרוב ללמוד פוטושופ ולהתחיל לעבוד עם תוכנות שצריכות משאבים....

פורסם

מעבדי Core i7 לא מעלים בהכרח את מחיר הלוח מכיוון שאתה יכול לקנות מעבד Core i7-8xx שמתאים לתושבת 1156, יחד עם זאת, לרוב השימושים הוא ממש מיותר ולא משתלם.

על פניו פירוט השימושים לא מלא ויתכן שתוכל להסתפק במערכת זולה משמעותית או לנצל את התקציב הנוכחי בצורה טובה יותר.

1. המעבד שבחרת לא ממש משתלם כשאתה יכול באותו טווח מחיר לקנות את ה-Core i5-750/760 שהוא מרובע ליבה, או לחילופין לעבור למערכת מבוססת AMD (זה בעיקר תלוי בהיקף השימוש שלך בחבילת התוכנות של Adobe, ופעולות שתבצע בעזרתה) שתהיה זולה יותר.

2. יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם בגללן בחרת דווקא בלוח הספציפי הזה?

3. אתה בטוח שאתה צריך 6GB?

אתה יכול לפרט בבקשה גם על:

1. באיזו רזולציה אתה משחק?

2. באיזה עוד תוכנות מלבד PS אתה מתכנן להשתמש?

פורסם
  • מחבר

המחשב שהרכבתי היה יותר בשבילי לראות כמה המחשב שאני רוצה יעלה ולא באמת בדקתי את כל החלקים ששמתי שם...

לגבי הלוח גם כנ"ל, בחרתי בלוח סתם כי נראה לי שאסוס טובים ולא באמת השוותי ובקתי את כל הלוחות, מה באמת כדאי היום?

לגבי הזיכרון אני אכן רוצה 6 כי אני גם לא אחד שמשדרג כל שנה שנתיים.... איזה חברה מומלצת?

לגבי המשחקים אני משחק ב-1900 על 1200 שזה מה שהמסך מאפשר...

התוכנות שאני מתכוון להשתמש אני עדיין לא יודע להגיד לך שמות אלא רק שאני מתכוון ללמוד גרפיקה ממוחשבת....

פורסם

1. ה-Core i5-750/760 יותר ממספיק לשימושים שלך.

2. לוח אם זה תלוי דרישות. אפשר לבחור לוח זול יחסית, אפשר לבחור יקר יותר. הכל תלוי בדרישות שלך מהלוח (כמות וסוג חיבורים) אם ישנן. בכל מקרה לוח בוחרים כך ולא לפי שם יצרן כי כל יצרן מציע בתקופות שונות לוחות שמשתלמים יותר ופחות מאחרים.

3. 6GB זיכרון די מיותר. אין שום בעיה להוסיף זיכרון אם וכאשר יגיע הרגע בו תזדקק לו. זה אפילו לא נכנס בדיוק להגדרה "שדרוג". אבל לבחירתך.

4. ברזולוציה בה אתה משחק למעבד כמעט שאין השפעה. אתה צריך לדאוג קודם לכרטיס מסך מתאים.

כל זה כאמור בהנחה שגרפיקה ממוחשבת מתייחסת לחבילת התוכנות של Adobe ושהכוונה בללמוד היא למטרת פרנסה עתידית.

אחרת (לדוגמה, למטרת עבודה "חובבנית" כאשר גרפיקה ממוחשבת אינה שימוש ראשי במחשב), מערכת AMD תשתלם לך כאן הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

לגבי הזיכרון רק איזה חברות מומלצות?

לגבי הלוח אתה יכול להרחיב יותר אולי לגבי הדרישות? מה הכונה בדיוק?

אם אני מבין את השאלה אני מחפש לוח שלא יתחמם יותר מדי, לוח אמין, לוח שאני אוכל לחבר לו סביב ה-5 הארדיסקים פנימים, עדיף שיהיה יותר מיציאה אחת של פיירוויר, כמה שיותר יציאות USB, יש לי כרגע 6 ובקושי אחת פנויה... (למרות שתמיד אפשר לחבר רכזת USB)

פורסם

Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1591

Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2016

A-Data 4GB Kit DDR3 1600Mhz G series CL9 Core I5 I3

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=654

סה"כ 2148 ש"ח

ככה יהיה לך 4GB במקום 6GB (סוקט 1156 לא יודעים לנצל Triple Channel).

פורסם
  • מחבר

רק בסוקט של ה-I7 הוא יודע לנצל 3 ערוצים?

פורסם

אין שום קשר בין נפח הזיכרון הכללי ותמיכהב-Single/Dual/Triple Channel של בקר הזיכרון.

6GB במערכת כמו שאתה מתכנן או במערכת AMD מקבילה יעבדו ב-Single Channel ואין לזה שום משמעות. אם חשוב נפח זיכרון אז קונים את הנפח שצריך ולא מתחשבים ב-SC/DC/TC ההפרשים בביצועים זניחים עד לא קיימים.

דוגמאות לחברות מומלצות של רכיבי זיכרון תוכל למצוא בסטיקי. בעקרון, קנה את הזיכרון הכי זול (בערכה של 2x2GB, 3x2GB או מודול בודד ממנו תקנה 2 או 3 יחיסות) שתמצא בתדר של 1333/1600 (אם לא מתוכנן OC בינוני-גבוה אין צורך בזיכרון בתדר 1600)ומתח עבודה של עד (כולל) 1.65V.

כמות חיבורי SATA, FireWire כל אלו הן בדיוק ההגדרה של הדרישות מהלוח. אתה צריך לבחור לוח שמציע את מה שאתה זקוק לו כגון תמיכה בנפח זיכרון מרבי, כמות חיבורי SATA וכו'. את כל הפרטים האלה ניתן כמובן לבדוק במפרט באתר היצרן.

פורסם
  • מחבר

לגבי הזיכרון אז, אין משמעות אני מבין אם זה 1333 או 1600 אם אני לא עושה בכלל OC? או שפשוט ההבדל הוא זניח?

פורסם

אין משמעות.

אם ההפרש במחיר הוא קטן עדיף לבחור בזיכרון בתדר 1600 כדי להשאיר לעצמך את האפשרויות פתוחות.

אם ההפרש במחיר משמעותי מבחינתך או גורם לחריגה מהתקציב תוכל בהחלט להסתפק בזיכרון בתדר 1333.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים