עבור לתוכן

New Africa השם החדש של ישראל בעתיד הלא רחוק

Featured Replies

פורסם

לגבי פליטים מדרפור - מדובר באלפים בודדים במקרה הגרוע, ולהזכירכם שכולנו עודנו נושאים את אות קלון השואה ומטיחים באומות העולם "לא עשיתם כלום" - ולא רק שלא עשו כלום הרי שסירבו לקבל לתחומם פליטים יהודים - "הרצחתם וגם ירשתם?" אנו אומרים להם. ואז אנחנו אומרים שאנחנו מדינה יהודית ואסור בכלל שיהיו כאן זרים בעלי דם לא טהור חלילה.

חבוב, צא מהסרט.

שנה וחצי בצבא כמעט כל מה שאח שלי עשה זה לאסוף סודנים.

יודע מה, עזוב פליטים מאיזורים מוכי אסון, הרוב הם בכלל מסתנני עבודה מאריתריאה וכו' שאין להם בית, משפחה, ובתכל'ס כלום.

אלפים בודדים? רק ב 2008 לבד היו מעל 7000 מסתננים, והמספר הכולל שלהם יושב על איפושהו בסביבות ה 25 אלף אם לא יותר.

המדינה לא באמת מטפלת בהם, אלא זורקת אותם לישובי הפריפריה (בעיקר בדרום), ושיקרה מה שיקרה.

בכל מקום בו הם מתיישבים, עקומת הפשיעה פתאום מזנקת לגבהים חדשים. אנשים בערד כבר מתחילים לברוח מהבתים כי רבע מהעיר כבר מלאה באותם מסתננים.

וזה לא שאני אומר שכולם פושעים וכו', אבל ממצב של חוסר כל אין להם מה להפסיד, אז הם פונים לפשע (פשע רווחי בעיקר, פריצות/גניבות)

הצליחו לגנוב משהו? הרוויחו.

נכנסו לכלא? הרוויחו. טלויזיה, מיטה, מיזוג אוויר ו 3 ארוחות חמות ביום. לוקסוס לעומת המקום ממנו הם באו.

וגם לגבי הפליטים האמיתיים מדרפור-

אם כל מה שהם מחפשים זה שלא ירדפו ולא יהרגו אותם- למה ישראל? איזו סיבה יש להגיע לפה? ועוד להסתכן בזה שירו בהם בגבול המצרי?

אני אגיד לך איזו סיבה.

הם יכולים לעבור בקלות את הגבול לצ'אד ולוב, או למרכז אפריקה (המדינה, לא האיזור הכללי....), או מהצד השני לתוך האיזור ה "שלם" של סודן שעד כמה שידוע לי, אין בו מלחמה.

אבל הם שמעו שפה יותר טוב, יש פה כסף ואפילו עבודה, אז הם חוצים לצ'אד, ואז חלק לא קטן מהם מתחיל את המסע הנה.

• תגובות 31
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

EXACTLY!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים