עבור לתוכן

שידרוג הזכרונות

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה,

כיום במחשב יש לי זכרונות 512X2 CL4 PC6400-800MH של חברת GEIL.

רציתי להרחיב את הזכרונות וקניתי את הזכרון 2GB PC2-6400 CL5 , על פי עצתו של המוכר - שזה יתאים כמובן לזכרונות שיש לי.

הוא הראה לי בחנות כיצד להרכיב את זה על לוח-האם, ניגשתי הביתה וניסיתי לבצע זאת.

הזכרונות לא הצליחו להיכנס לי כפי שהוא הראה (?!?!) , אבל זה נתפס ורציתי לבדוק האם זה באמת עובד.

הדלקתי את המחשב, אבל אין תצוגה על המסך, העכבר והמקדלת לא מגיבים. החלטתי להוציא את הזכרון החדש ולנסות להפעיל את המחשב שוב.

המחשב נדלק ועלתה לי הודעה שהאוברקלוק לא הצליח ( אין לי מושג כי לא עשיתי שום דבר שקשור לזה..), הפעלתי שוב את המחשב וההודעה הזאת לא הופיעה והמחשב עלה ללא שום בעיות.

הלוח-אם שלי הוא ASUS P5B, לפי מה שבדקתי הוא מתאים לזכרונות ( רק הקטע של ה-CL5 מלחיץ אותי קצת.. ).

יכול להיות שזה לא מתאים ללוח-אם?

מה הבעיה הזאת שהופיעה לי?

פורסם

מה זאת אומרת הזיכרונות לא נכנסו כמו שצריך אבל זה נתפס?

על מודול הזיכרון יש חריץ שמתאים למגרעת שנמצאת על החריץ אליו הוא נכנס. עליך להתאים את החריץ למגרעת וכך להכניס את הזיכרון. כאשר הזיכרון נכנס כמו שצריך (פעולה די חלקה שלא דורשת הפעלת כוח) התפסים משני צידי החריץ "קופצים" חזרה למקומם וכל שנותר לך הוא ללחוץ עליהם קלות כדי לאבטח את הזיכרון במקומו.

האם כך עשית?

לא ציינת את דגם הזיכרון החדש שקנית (שם יצרן ושם דגם).

פורסם
  • מחבר

הזיכרון החדש הוא של חברת PATRIOT. דגם - PSD22G8002 ( לפחות זה המספר שרשום שם..)

הלוח אם שלי נראה ככה:

-

-

-

-

כל אחד כזה הוא חריץ לזיכרון. ב(-) מס' 1 ו-3 יש את הזיכרונות הישנים וניסיתי להכניס את הזיכרון החדש ( הוא סטיק אחד..) ל (-) מס' 2 ו-4, אבל זה לא נכנס טוב.

אני מכניס את הזיכרון, לוחץ בצדדים - בצד אחד זה נתפס על המגרעת הראשונה ( התחתונה ביותר ) ובצד השני זה לא נתפס. התופסן נמצא בדיוק בין שתי המגרעות של הכרטיס זיכרון, וכשאני מנסה ללחוץ שום דבר לא קורה - אני כבר מפחד לשבור משהו..

פורסם

הזיכרון אמור להתאים ללוח האם.

תאתר את החריץ בחלקו התחתון של מודול הזיכרון.

תאתר את המגרעת בחריץ בלוח האם אליו נכנס הזיכרון.

תוודא שאתה מכניס את הזיכרון בכיוון הנכון, כלומר שהחריץ "מתלבש" בדיוק על המגרעת. במצב כזה הזיכרון צריך להיכנס ללא בעיה מיוחדת. כמו כן תוודא שאתה מכניס את הזיכרון ישר, לפעמים הגישה קצת קשה ולכן יש נטייה להכניס את המודול בזווית לתוך החריץ, וזה פשוט לא עובד.

תבודד את החריץ אליו הגישה שלך הכי נוחה ותנסה להכניס אליו, אל תנסה להכניס קודם צד אחד ואחר כך את השני, אלא פשוט להכניס את הזיכרון במאונך וכיחידה אחת לתוך החריץ, תוך כדי שאתה אוזח ומכווין אותו בשני קצוותיו.

עד שהזיכרון לא יישב כמו שצריך, המערכת בטח לא תעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. הצלחתי.

פשוט לא הכנסתי את הזיכרון נכון, יש צורך ללחוץ עליו משני הצדדים ביחד, ולא צד צד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים