עבור לתוכן

זקוק לעזרה בתיקון מגבר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אין, מעולם לא השתמשתי באחד ואין לי מושג איך. יצאתי קצת חומוס.

יש לי פלוק, איך אני בודק איתו דבר כזה?

חוגת ווליום = פוטנציומטר?

פורסם

איך עברת מזה שאין לך שום לדבר לזה שיש לך מכשיר של פלוק? (או שאולי אתה פשוט קורא לזה פלוק כי בעיברית של העם זה DMM) :)

אכן החוגת ווליום זה הפוטנציומטר. אמורות להיות לו 2 שורות של רגליים כשבכל אחת יש 3 בדר"כ. כשמכשיר כבוי תסובב את החוגת לווליום למינימום, ותבדוד. אתה אמור לקבל קריאות פחות או יותר (על מצב התנגדות כמובן) בשתי השורות. בין הרגל האמצעית לאחת האחרות יהיה בערך 0 ובין האמצעית לשנייה יהיה את המקסימום. בין 2 הרגלים הקיצוניות צריך להיות גם מקסימום (תמיד). תסובב את החוגה לאמצע בערך ותמדוד שוב, אתה צריך לקבל קריאה של התנגדות כלשהי בין האמצעית לאחת הרגליים, והתנגדות שונה (כי הוא לוגריתמי ולא לינארלי) לרגל השנייה. הערך המדויק תלוי ברכיב, מה שחשוב זה שיהיה זהה בין שתי השורות (אחת מהן היא ערוץ שמאל והשנייה היא ימין). לבסוף תסובב עד הסוף ותבדוק, צריך להיות בדיוק הפוך מאשר בווליום מינימלי (0 לרגל השנייה, ומקסימום לרגל הראשונה).

מקווה שזה לא מבלבל מדיי ;)

פורסם
  • מחבר

פלוק של פלוק...

אני אבדוק ואחזור עם התוצאות

המקרה שלנו יוצא מהכלל, יש ארבע רגליים בכל שורה... איך אני בודק במצב כזה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

בדר"כ הוא לא משנה הרבה. יש מקומות שבהם הם בכלל לא מחוברים לכלום, ויש מקומות (מגברים ישנים להבנתי) שהם משמשים לצורך ה-loudness.

אומנם אני לא מכיר את כל הדגמים האפשריים, אבל במקרים שבהם נתקלתי בכאלה חוגות (4 רגליים), ה-3 הרלוונטיות היו ה-3 השמאליות כאשר מסתכלים על החוגה מקדימה. תנסה לבדוק כמו שאמרתי לך, אם תסתבך מסיבה כלשהי תודיע לנו וננסה לעזור לך לזהות את הרגליים הרלוונטיות.

פורסם

אני רואה בתמונה 2 3 רגלים לפוטנציומטר

ה 4 (הימני) לא חלק ממנו.

פורסם
  • מחבר

מדדתי, בלי לקחת בחשבון את הרגל הרביעית (הימנית).

אז ככה-

ווליום נמוך עד הסוף, שורה ראשונה-

רגל שמאלית לאמצעית- 0.3Ω

רגל שמאלית לימנית- 51kΩ

רגל אמצעית לימנית- 51kΩ

שורה שנייה-

רגל שמאלית לאמצעית- 30.1Ω

רגל שמאלית לימנית- 50kΩ

רגל אמצעית לימנית- 50kΩ

ווליום מוגבה עד הסוף, שורה ראשונה-

רגל שמאלית לאמצעית- 563Ω

רגל שמאלית לימנית- 565Ω

רגל אמצעית לימנית- 01.9Ω

שורה שנייה-

רגל שמאלית לאמצעית- 587Ω

רגל שמאלית לימנית- 592Ω

רגל אמצעית לימנית- 0.8Ω

עוד משהו, הסתכלתי על הפוטנציומר, וזה נראה שהרגל הרביעית הזו כן מחוברת אליו, עם מוליך על הלוח שלו. הוספתי תמונה

פורסם

רכיבים מודדים בחוץ.

מדידה בתוך מעגל לא שווה כלום.

אמצע לקצה התנגדות צריכה לעלות/לרדת לינארי בלי קפיצות על הפלוק.

(פוטנציומטר זה נגד משתנה. קבוע תמיד בין 2 הקצוות

ומשתנה בין כל קצה לאמצע.)

פורסם

הוא צריך להשתנות לוגרתמית ולא לינארית. בלי קשר, פוטנציומטר בדר"כ אין שום בעיה למדוד בתוך המעגל. בז'נגלו, מה הדגם של המגבר? יהיה נחמד אם תהייה סכימה שלו לצורך רפרנס.

בנוגע לרגל הרביעית, כנראה שהיא משמשת ללאודנס כמו שהיה בחלק מהמגברים הישנים, אם תהייה סכימה נוכל לראות טוב יותר לאיפה היא הולכת.

פורסם
  • מחבר

luxman l-210

התוצאות של הבדיקות האלו אומרות משהו? אין לי בזה מושג ירוק :-\

פורסם

העובדה ששני הערוצים פחות או יותר זהים מעודדת, אבל ההתנגדות בין 2 הפינים החיצוניים אמורה להיות זהה תמיד כפי ש-Ivan אמר. מאוחר יותר אני אנסה לעבור על הסכימה ולראות מה גורם לזה (אלא אם מישהו יעשה זאת לפניי).

פורסם

אבל ההתנגדות בין 2 הפינים החיצוניים אמורה להיות זהה תמיד כפי ש-Ivan אמר.

לא כשהפוטנציומטר בתוך מעגל, ויש התנגדות במקביל.

בכל מקרה, הבעיה לא בפוטנציומטר המסכן. לפי תאור התקלה, נראה כמו בעיה בקדם מגברים, לפחות לגבי הערוץ הימני. לגבי השמאלי, צריך לשלול גם מגברים סופיים.

אם תמצא סכמה, תעלה לנו.

פורסם

לא כשהפוטנציומטר בתוך מעגל, ויש התנגדות במקביל.

לכן אמרתי שצריך להסתכל בסכימה. מה שהיה רלוונטי בעיקר הוא ששני הערוצים יהיו זהים.

בנוגע למגבר, בתור התחלה נראה לי שצריך לעקוב אחרי המעגל קצת (להכניס לו אות כלשהו בכניסה ולנסות לעקוב אחריו דרך המעגל כדי לראות איפה מתחילה הבעיה). זה לפחות ייתן לנו משהו להתבסס עליו. אתה יכול לזהות את הרכיבים במעגל על פי הסכימה? בדר"כ יש סימונים של מספרי הרכיבים בסכימה על גבי המעגל כך שבדרך כלל לא קשה לזהות אותם.

פורסם
  • מחבר

אוכל לבדוק את זה רק ביום ראשון, אני מקווה שאצליח להבין משהו מהסרטוט הזה. תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים