עבור לתוכן

זקוק לעזרה בתיקון מגבר

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מגבר שמוציא שמע נקי, עם בעייה אחת- אם מסובבים את מד הווליום עד קצת לפני החצי הכל טוב ויפה. אחרי זה הווליום לא משתנה, ולפרקים יש קפיצות פתאומיות בעוצמה. מבפנים לכאורה הכל נראה לי תקין (אני לא אלקטרונאי ולא מבין ברכיבי האדיו הפנימיים. רק יודע לזהות קבלים מנופחים \ מפוצצים או נזק פיזי אחר).

יש כיוון כלשהו? רעיון?

תודה, בז'נגלו.

פורסם

זה התחיל רק לאחרונה? ז"א היה גם שלב שהמגבר הגביר גם בתחום הקצה שלו בצורה נורמאלית או שתמיד כשהיתה מסובב לסוף זה היה מתחיל פחות להשתנות?

אני משאר שזה נוצר בגלל הפוטנציומטר ששולט על ההגבר של המגבר ושהוא פשוט נהרס קצת בקצה שלו - זה נישמע הכי הגיוני

תפתח את המגבר, ותסתכל על הנגד המשתנה שמחובר לגלגל הווליום תבוא לחנות אלקטרוניקה ותבקש אחד חדש - רק תשים לב שהערכים זההים

והערה חשובה נגדים משתנים באים בצורות שונות וגדלים שונים יכול להיות החדש שתקנה לא בדיוק יתאים לזיווד של המגבר לכן תיהיה צריך לאלתר טיפה =]

בהצלחה =]

פורסם
  • מחבר

קיבלתי אותו רק לאחרונה, והוא כך מאז. אני משער שבימים היפים יותר שלו הוא היה תקין (:

אם הפוטנציומטר היה נהרס הווליום היה קופץ פתאום לעוצמה הרבה יותר גבוהה וחוזר חזרה תוך כמה שניות \ מילי שניות (משתנה)?

תודה.

פורסם

סביר מאוד. שבר עם מגע רופף במגעי הפחם בפוטנציומטר יכול לגרום בדיוק לתופעה שאתה מתאר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם.

פורסם

סכוי שתמצא פוטנציומטר שמתאים מכנית -קטן.

אפשר לנקות אותו עם נוזל נקוי ( servisol או "מגעטוב".)

ברוב מקרים זה לכלוך של פחם ולא שבר.

עם מזרק מכניסים כמה טיפות לתוכו ומסובבים הגלגל שלו הלוך וחזור.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אנסה את זה לפני אלחים את הפוטנציומטר החוצה.

נציף אותו קצת עם ספריי מגעים.

פורסם
  • מחבר

ניקיתי את הפוטנציומטר, דחפתי לו כמויות של ספריי מגעים עם מברשת, תוך כדי סיבוב החוגה.

המצב נותר כשהיה... :-\

האופציה היחידה היא להלחים אחד חדש? אני בכל זאת מעלה תמונות של הפוטנציומטר,כשהוא עוד מחובר, כדי שהבקיאים יותר בתחום ידעו לומר לי אם אפשרי להשיג אחד דומה.

יש טעם להעלות סירטון וידאו קצר של התופעה?

תודה רבה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בעייתי. פוטנציומטר כפול של 100K. נדירים בתצורה הזו. אבל כיוון שהוא כפול, שאלה: התופעה בווליום מתרחשת בשני הרמקולים בו זמנית? אם כן, אז זה לא הפוטנציומטר. לא יתכן ששניהם נדפקו באותה נקודה.

פורסם

כמו שאמרו, האם זה קורה בשני הערוצים במקביל?

אם הבעיה אכן בפוטנציומטר, אז ייתכן שיש לי אחד שיתאים לך. תעדכן אם זו הבעיה ואני אבדוק.

פורסם
  • מחבר

אני כמעט בטוח שכן, כי חיברתי ארבעה רמקולים ושיחקתי עם זה, אבל אני אבדוק שוב מחר מתישהו במהלך היום.

במידה וזה לא הפוטנציומטר, מה אני אוכל לעשות? מה עוד יכול לגרום לזה?

פורסם

פוטנציומטר כפול? תעדכנו אותי קצת מה זה? אף פעם לא ניתקלתי במושג...

קרה לי גם פעם תופעה אומנם לא במגבר שמע אלה במגבר RF אבל ברגע שעוברים את הGAIN המותר למגבר הוא יוצא מהתחום הליניארי שלו ולא מגביר יותר אבל לא רק זה הוא התחיל לצור מצבים של נפילות הספק וחזרה למצב של הספק תקין אבל לא ברמה שאפשר לקרוא לזה אוסילציה אלה כניראה ביגלל חימום וכו'...

הפיתרון פשוט לא לחרוג מההגבר שהוא עובד איתו טוב =]

פורסם

פוטנציומטר כפול זה אומר שיש בפנים 2 שמסתובבים יחד (בשביל סטריאו).

פורסם
  • מחבר

אז ככה, המצב נהיה טיפה גרוע יותר.

גם בA וגם בB המצב זהה, כשהבעייה שתארתי מתרחשת רק בערוץ הימני. בערץ השמאלי הווליום פשוט נמוך עד כדי כך שצריך להצמיד את האוזן לרמקול כדי לשמוע משהו, כשהמגבר (והפלאפון, ממנו בדקתי) מכוונים לווליום הגבוה ביותר.

הצעות? כיוון כלשהו?

תודה רבה.

פורסם

יכול מאוד להיות שזו חוגת ווליום, יש לך DMM שאתה יכול למדוד איתו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים