עבור לתוכן

קירור למעבד Phenom II 965

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש גוף קירור למעבד AMD Phenom II X4 965 BE.

מתוכנן כנראה OC בינוני בהמשך, לכן חשוב שיידע לקרר בצורה מיטבית, ואם אפשר, על הדרך שיהיה גם שקט.

התקציב כרגע לא מוגבל לסכום מסויים, אני בינתיים מתרשם.

תודה מראש

פורסם

ה-Mugen II של Scythe יהיה כנראה גוף הקירור המשתלם ביותר לצרכים שלך.

מתחתיו יש את ה-Reeven של Scythe ואת ה-Freezer 7 של Arctic Cooling שהם די גבוליים לצרכים שלך ולא רחוקים במחיר מה-Mugen II

ולכן פחות משתלמים.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי ה-Noctua NH-D14?

פורסם

הNOCTUA גוף קירור טוב..אבל יקר יותר ומגושם יותר..בחירה שלך בסופו של דבר..

פורסם

ה-Mugen II של Scythe יהיה כנראה גוף הקירור המשתלם ביותר לצרכים שלך.

מתחתיו יש את ה-Reeven של Scythe ואת ה-Freezer 7 של Arctic Cooling שהם די גבוליים לצרכים שלך ולא רחוקים במחיר מה-Mugen II

ולכן פחות משתלמים.

מיוגן לא רחוק במחיר מהפריזר 7?

זה לא הפרש של איזה 100 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

מביקורות שקראתי או ראיתי ביוטיוב הבנתי שה-NH-D14 הוא די שקט, ומקרר בצורה מעולה.

מכיוון ששקט הוא פקטור חשוב מבחינתי, ומכיוון שאני מתכנן OC בינוני למעבד, זאת נראית לי השקעה טובה.

לגבי הגודל - המארז שאני מתכוון לקנות (CoolerMaster Storm Sniper Black) הוא גדול ומרווח יחסית ל-mid-tower, לפי מה שהבנתי.

לגבי המחיר - אין לי בעיה להוציא את הסכום הזה.

נראה לי שאני אלך עליו. מה אתם אומרים?

פורסם

מיוגן לא רחוק במחיר מהפריזר 7?

זה לא הפרש של איזה 100 ש"ח?

אני לא מתעדכן כל יום במחירים אז אני לא יודע. בפעם האחרונה שבדקתי ההפרש היה באזור ה-40-50 ש"ח. אם היום ההפרש הוא 100 ש"ח אז ה-Freezer 7 הוא ממש ממש משתלם להרבה מערכות, אבל במקרה הזה קצת גבולי (ובכלל באופן כללי הוא לא גוף קירור למטרות OC רציניות במעבדי High End).

כל גופי הקירור שצויינו כאן הם שקטים פחות או יותר באותה מידה (תלוי כמה אתה רגיש לשקט) בסל"ד נמוך-בינוני. ה-Mugen II בסל"ד נמוך הוא כמעט חרישי ומספק ביצועים נהדרים. ה-NH-D14 ממש לא משתלם לך לדעתי. זה קירור אוויר Extreme שמיועד למי שמחפש לשבור שיאי OC בקירור אוויר או לעבוד ב-OC קיצוני באופן שוטף.

ה-Mugen II ממש לא יגביל אותך ב-OC, הוא שקט, עולה הרבה פחות מה-NH-D14 ולכן הוא הבחירה הכי משתלמת עבורך כנראה.

פורסם

אני לא מתעדכן כל יום במחירים אז אני לא יודע. בפעם האחרונה שבדקתי ההפרש היה באזור ה-40-50 ש"ח. אם היום ההפרש הוא 100 ש"ח אז ה-Freezer 7 הוא ממש ממש משתלם להרבה מערכות, אבל במקרה הזה קצת גבולי (ובכלל באופן כללי הוא לא גוף קירור למטרות OC רציניות במעבדי High End).

כל גופי הקירור שצויינו כאן הם שקטים פחות או יותר באותה מידה (תלוי כמה אתה רגיש לשקט) בסל"ד נמוך-בינוני. ה-Mugen II בסל"ד נמוך הוא כמעט חרישי ומספק ביצועים נהדרים. ה-NH-D14 ממש לא משתלם לך לדעתי. זה קירור אוויר Extreme שמיועד למי שמחפש לשבור שיאי OC בקירור אוויר או לעבוד ב-OC קיצוני באופן שוטף.

ה-Mugen II ממש לא יגביל אותך ב-OC, הוא שקט, עולה הרבה פחות מה-NH-D14 ולכן הוא הבחירה הכי משתלמת עבורך כנראה.

בוא נגיד ככה.....להביא את הפנום 965 ל3.8 או 4 לדעתך הוא יוכל?

פורסם

יתכן, אבל זה קצת גבולי.

ל-Phemom II x 4 965 יש שתי גרסאות. הישנה יותר עם TDP של 140W וחדשה יותר עם TDP של 125W.

אם מדובר בגרסה הישנה יותר אני מאוד בספק אם ה-Freezer 7 יוכל לספק קירור הולם ל-OC כזה.

אם מדובר בגרסה החדשה יותר של המעבד אז זה כבר קצת יותר סביר, אבל כנראה שיהיה צורך להפעיל אותו בסל"ד יותר גבוה (ואז מאבד מהשקט) וכנראה ש-3.8 יהיה הגבול העליון שאפשר לשאוף אליו בטמפ' שהן עדיין סבירות (ה-965 הוא מעבד חמים למדי גם ככה).

בשני המקרים זה כמובן מאוד תלוי גם בתנאים אחרים כמו טמפ' החדר, הסירקולציה במארז וכו'.

לדעתי האישית ה-Freezer 7 הוא גוף קירור מעולה ומשתלם מאין כמוהו למערכות שלא מתוכננות לעבור OC (גם High End) או למערכות בהן ה-TDP הוא 95W ומטה שכן מיועדות לעבור OC. מעבר לזה, למרות שיש סיכוי שיעמוד במשימה בצורה סבירה כתלות במספר תנאים, הייתי ממליץ לקנות גוף קירור מעט "ביצועי" יותר אך עדיין במחיר סביר -- בדיוק ההגדרה שה-Mugen II עונה עליה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים