עבור לתוכן

קפיאות בלתי פוסקות של המחשב אחרי אינספור בדיקות..

Featured Replies

פורסם

המחשב פורמט כבר 5 פעמים, שמתי גם ווינדוס 7, עכשיו חזרתי לXP SP 3 בחזרה. מסתבר שזה לא עוזר, כמו אז.

ברגע שזה קורה, המקשים של האורות במקלדת לא מגיבים(אי אפשר להדליק ולכבות CAPS LOCK וכו'), כנ''ל לגבי העכבר שהלייזר שלו נכבה

עשיתי את כל הבדיקות:

MEMTEST 86 לזכרונות, יותר מ14 שעות - הכל תקין

בדיקת איבחון לכל ההארדיסקים עם תוכנת יצרן הייחודיות - הכל תקין

פתיחת המחשב בכדי לראות שלא קיים קבלים שרופים/פגומים בלוח - הכל תקין

סריקות של אנטי ווירוס וספייוואר - אין כלום, הכל בסדר

איחוי דיסק לכל ההארדיסקים פעם אחר פעם שהיה צריך עם תוכנה מקצועית(דיסקפר) גם לא עזר!

בדיקת טמפ' של המעבד בשיא מאמץ - 60-70 מעלות, וגם לא קרס בפעם האחרונה(הרצה של 18 שעות עם PRIME 95) (בדיקה עם REAL TEMP אחרי שEVERST זייף)

עידכנתי את כל העידכונים לווינדוס

-ניטרלתי את כל ההתקני USB של הכוננים החיצוניים(הארדיסקים) - לא עזר ולא עוזר (לא מחובר גם כלום בUSB חוץ מהעכבר)

-החלפתי עכבר - לא עזר

-התקנתי דרייברים הכי מעודכנים לכרטיס מסך(להגיד עוד הפעם שלא עזר?)

אין מסך כחול, ולא מסך שחור. צריך לרסט ידני. אם יש מוזיקה, זה מקפיא אותה בלופ אינסופי.

אין אוברקלוק לא על המעבד ולא על הכרטיס מסך

-החלפתי הארדיסק והתקנתי על הארדיסק אחר את המערכת ההפעלה(פעמיים!)

עומס על הספק כוח - אין מצב, ספק כוח מאוד חזק, ועל כל החומרה שלי (הארדיסקים בפנים, מאווררים) לא גומר את ה625 W, מגיע ל450W אולי.

- בדקתי עם התוכנה mhdd את כל הכוננים והכל יצא בסדר

כל פעם זה משהו אחר. (אני יכול להפעיל מסנג'ר ומוזיקה לבד, ופתאום בום קפיאה-->>צורך בריסט. להפעיל דפדפן ומוזיקה, בום-->>צורך בריסט. להפעיל משחק לבד, בום-->>צורך בריסט. כל פעם איך שמתחשק לו)

גם עשית בדיקה של העתקת קבצים גדולים מדיסק 1 ל- 2, ובו-זמנית להעתיק כמה קבצים גדולים מדיסק 2 ל- 1(כנ''ל לשאר הכוננים- בקצב רצחני, ולא קפא)

באותו זמן, לפני כארבעה חודשים, הגעתי למסקנה מהמשתמש layzee החביב מהפורום , שהתקלה יכולה לקרות מהגדרות אוטמטיות ולא ידניות בביוס..

הוא חיפש באינטרנט, והגיע לאותה בעיה :

Have you ever done the "Load Optimized Defaults" from the BIOS? This will often cure these problems. (There may be a problem with this function on P43/P45 based boards however; this is currently under investigation) If not, try going into the BIOS:

On the "MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)" page:

"Performance Enhance" to "Standard", and, at the bottom, on the third page

"MCH Core" to "1.200V"

<F10> to save and exit; may reboot twice at this point - is completely normal behavior...

Hi Guys,

Similar hardware, same issue (very unstable, sometimes will not even boot)

MB: Gigabyte GA-EP45T-UD3LR F6b

RAM: 4G DDR3 1066 GSkill PI (F3-10600CL7D)

As stated applying 'default' settings made no changes to the BIOS settings all changes had to be entered manually.

SOLUTION: Changing MB settings manually as detailed in the above post worked for me combined with manually setting

my DRAM voltage to 1.6v

מכאן

כנראה, לדבריו, זה קורה מחוסר סנכרון/יציבות בהעברת מידע בין זכרון/בקר זכרון(גשר צפוני - MCH)/מעבד/גשר דרומי (ICH) בגלל תזמונים/מתחים לא מתאימים.

למרבה ההפתעה, לא עשיתי ושינתי כמו שאמרו לפתור את הבעיה הזאת, אבל הבעיה נפתרה "בעצמה" לשלושה וחצי חודשים שלמים! ללא קפיאה אחת אפילו! כל זה אחרי עידכונים שוטפים של הווינדוס וכו'. ללא כל "משחק" בוולטים של הזכורנות, הגשר הצפוני, או מה שלא יהיה.

פתאום, לפני שבוע הבעיות התחילו לחזור שוב. לא התקנתי תוכנה חדשה שיכולה לגרום לזה..

עכשיו כן ניסיתי לעשות כל מה שהם כתבו בפורום(תומאס), ולרוע המזל, זה לא עזר :(. המחשב ממשיך לקפוא ללא הפסקה. גם אחרי הכל. אם זה הגדרה ידנית של הוולט המגיע לזכרונות RAM במקרה שלי(1.5V) ו1.200V לMCH CORE

לא נותרה לי ברירה אלה אולי לעדכן את הביוס ואולי תיפטר הבעיה..

עכשיו שתי שאלות:

איך אני בודק את הגירסה המדויקת של הביוס? בהפעלה של המחשב במסך השחור לעשות PAUSE BREAK או להיכנס לאנשהו בביוס?

ואיך אני מעדכן בביוס בביטחה בלי סיבוכים של דיסקטים וקריאה מהדוס.. (אני יודע שיש אפשרות של תוכנה של היצרנית אבל אני גם מפחד שידפק)

לא צריך להסיר לפני כן איכשהו את הביוס הקיים?

במקרה שפתאום המחשב יחילט לא לעלות לי יותר כי העידכון נכשל מאיזשהי סיבה, ניתוק הבטרייה בלוח תאפס את כל ההגדרות ותתן לי עוד הזדמנות או שהלוח אם ילך קפוט?

פורסם

אהלן,

לפני הכל מה הדגם של לוח האם שלך ?[לא ידעתי אם זה שבחתימה שלך עדכני].

היתי ממליץ תחילה לנסות להיכנס למנהל ההתקנים ולנטרל את התקני השמע/והתקני תצוגה,ולראות אם זה שינה משהו.

דרך אגב אילו זיכרונות יש לך?בדקת שהמתח והתדר הדרוש מוגדר כמו שצריך בביוס.

פורסם

שלום,

תבדוק את טמפרטורת הchipset על לוח האם שלך.

מה סוג לוח האם?

מהו סוג הchipset?

יכול להיות שערכת השבבים בלוח האם שלך לא תקינה ב100% - יכול להיות שכתוצאה מטמפרטורה גבוהה של הערכת שבבים הוא גורם לבעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

אהלן,

לפני הכל מה הדגם של לוח האם שלך ?[לא ידעתי אם זה שבחתימה שלך עדכני].

היתי ממליץ תחילה לנסות להיכנס למנהל ההתקנים ולנטרל את התקני השמע/והתקני תצוגה,ולראות אם זה שינה משהו.

דרך אגב אילו זיכרונות יש לך?בדקת שהמתח והתדר הדרוש מוגדר כמו שצריך בביוס.

היי,

המפרט עדכני, הדגם של הלוח אם שלי הוא כמו במפרט, Gigabyte GA-EP45T-UD3LR

מה הכוונה שלך שאתה מתכוון "לנטרל" התקני שמע והתקני תצוגה במנהל ההתקנים ?

ואיך בידיוק אשתמש במחשב ליום ליום לבדוק כי אין את הקפיאות? (כלומר זה יסיר את הדרייבר של הכרטיס מסך לדוגמה, לא יזהה אותו, ואז הרנדוד יהיה ממש זוועתי ולא יהיה אפשר לבדוק כל כך)

כנ''ל לגבי האודיו, לא יוכל להריץ ממש מוזיקה ולשמוע.. לא יהיה אפשר ככה לבדוק. (אתה זוכר בפעם הקודמת שגם העמסתי ימים שלמים עם PRIME 95 על המחשב ולא קרה כלום? ואז פתאום שהתחשק לו הוא דפק קפיאה).. אותו דבר פה, אפשר להגיע ללא מוצא :nixweiss:

הזכרונות שיש לי הם G.Skill DDR3 4096MB(2048MBX2) 1333 MHZ CL 9-9-9-24 , בדקתי שהמתח הדרוש ע''י היצרן יהיה מוגדר כmanual ולא AUTO(שהם 1.5V), והרגע גם הגדרתי את התזמונים באופן ידני למרות אחרי שפותחים את הAUTO הוא מראה שהם גם היו בטווח הזה(כאמור 9-9-9-24).

HWclick,

יכול להיות. הצ'יפ הוא P45.

אבל איך אתה מסביר את התופעה שזה נעלם לתקופה ארוכה ופתאום חזר כי סתם בא לו? איך ניתן לאבחן עם הצ'יפ של הלוח דפוק או לא? זה לא כמו זכרונות RAM שאתה יכול להריץ MEMTEST 86 ולראות אם יש שגיאות או לא..

תראה, אני זוכר טמפ' די גבוהה על הצלעות קירור של הצ'יפ מתי שאני נוגע, אולי אפילו לפעמים לוהטות, כמה בידיוק אני לא יכול להגיד לך במדויק.. למשל עכשיו אני יכול להגיד לך שבאוורסט כתוב לי 39 מעלות. אבל זה מזייף.. אין תוכנה כמו REAL TEMP שתביא טמפ' מדויקת לצ'יפ של הללוח ?

היכן שוב אני יכול לבדוק את הגירסה של הביוס? הסתכלתי באוורסט תחת מדארבורד, ביוס, וכתוב F4 שעודכן בפעם האחרונה ב 13/1/09

מה שיותר מטריד, נכנסתי לאתר של ג'יגה בייט, הלכתי לפי הלוח שלי, וראיתי שיש כבר F10 :-X

תמונה

66593226.th.jpg

בגירסה F7 כתוב ".Enhanced memory compatibility..."

אז בטח F10 סופר משופר?

פורסם

כן..תעדכן את הBIOS אבל לא בטא

פורסם

הדרייברים של הchipset מותקנים?

תשתמש בתוכנה speedfan לניטור טמפרטורות,גם hwmonitor יכול לעזור.

הטמפרטורות תמיד משתנות ויכול להיות שזה מה שגורם לתקופה שזה קורה ולתקופה שזה לא קורה.

תעדכן ביוס.

פורסם

שאני אומר לך להפוך מנהל התקן של הכרטיס מסך או של הכרטיס קול שלך ללא זמין זה כמובן זמני.

סך הכל הרעיון הוא לבדוק אם אחד מהשניים הוא הגורם לתקיעות,כמובן שאתה לא תעבוד כך כל הזמן ,פשוט זמן סביר שתבין שהבעיה מהכרטיס מסך/קול או שלא.

פורסם

לבדיקת גירסת ה BIOS אפשר להשתמש ב- CPUZ (נמצא בסטיקי)

פורסם

אחי יש לי אותה בעיה בדיוק!

ועשיתי את אותו הדבר שאתה עשית.

כל הבדיקות, החלפתי הארד דיסק, פרמטתי פעמיים, שום דבר לא עזר.

הקטע הוא שעדכנתי את הביוס והבעיה עדיין פה.

אפילו עדכנתי את הדרייברים של הכרטיס קול שלי וזה לא עזר.

למישהו יש רעיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים