עבור לתוכן

שאלה|האם המחיר שצריך לשלם במכס כולל משלוח?

Featured Replies

פורסם

אז אני מזמין פריט מחו"ל שעולה 35$ והמשלוח עוד 17$, האם הפריט חייב במכס?

לכאורה זה יוצא יותר מ50$ אבל האם המשלוח כלול במחיר הפריט?

פורסם

הוא לא אמור לכלול... אבל זה תלוי בשטויות של הדואר

פורסם

כן, מחיר המכס כולל את כל העלויות

פורסם

רוב הסיכויים שעל עוד 2 דולר לא יקחו לך מכס.

פורסם

כבר הגעתי למשלוחים בעלי מחיר כולל של 70-80-90 דולר, ולא חוייבתי במכס על מקרים בהם כן היה צורך, אז אני משער שמדובר או במזל, או שהאנשים שם לא מקטינים ראש עד כדי כך.

פורסם

אני הזמנתי פרטי שפטור ממכס עד 75$, אבל יחד עם המשלוח יצא 76 והייתי חייב לשלם 30%.

קח בחשבון שאולי לא כל החבילות נבדקות בקפדנות, אבל יש סיכוי סביר שתאלץ לשלם במידה וצריך. ואז במחיר נכללת גם עלות המשלוח.

פורסם

אני יכול לדבר רק מניסיון עבר.

בדרך כלל החבילה הראשונה שהזמנתי מחו"ל באותה שנה (קלנדרית ולא עברית) לא הייתה כרוכה בתשלום מס (בערך של 50-80 דולר)

אחרי זה כמעט כל חבילה הייתה כרוכה בתשלום.

פורסם

כן, המכס והמע"מ נלקח על חשבון כל העלות של המוצר שזה כולל גם את המשלוח. מי שאומר אחרת פשוט לא יודע.

פורסם

אז אני מזמין פריט מחו"ל שעולה 35$ והמשלוח עוד 17$, האם הפריט חייב במכס?

לכאורה זה יוצא יותר מ50$ אבל האם המשלוח כלול במחיר הפריט?

כן.

כן, המכס והמע"מ נלקח על חשבון כל העלות של המוצר שזה כולל גם את המשלוח. מי שאומר אחרת פשוט לא יודע.

בדיוק.

ואין שום חשיבות למקרים ספציפיים בהם מוצרים עברו ללא תשלום מע"מ, זה לא קשור לנושא המשלוח ואף אחד לא הוריד לכם את עלות המשלוח מהחישוב.

גם לי קרה פעם או פעמיים שהזמנתי מוצרים גם ב-200 דולר (לפני משלוח) ואיכשהו הם עברו במכס בלי כלום. סתם עניין של מזל.

פורסם

אתה לא אמור לשלם מיסים כשמחיר המוצר לא כולל משלוח נמוך מ-50$. אם מחיר המוצר גבוה מ-50$ משלמים מע"מ על מחיר המוצר+המשלוח.

ולהשכלה כללית: אם המוצר אינו פטור ממכס, משלמים מכס על המוצר, ובנוסף משלמים מע"מ על מחיר המוצר+המשלוח+המכס.

פורסם

אני מתעסק בקנייה ומכירה באיביי ורציתי לשתף אתכם בדברים הבאים:

תקראו את זה:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1748&MessageId=142502779

זה טוב ויפה רק שזה כבר לא רשום באתר המכס. וכשהפקיד עצמו אומר לך שמשלמים מכס ומע"מ על כל העסקה כולל משלוח, לא נשאר לך הרבה מה לעשות.

והנה משהו קצת יותר עדכני: http://ozar.mof.gov.il/customs/ques.htm

האם יש מכס/מע"מ על מוצרים הנרכשים בחו"ל דרך האינטרנט? אם נקבע סכום לתשלום וברצוני לערער עליו, כיצד עלי לפעול?

תשובה:

טובין, למעט מוצרי טבק, כהל ומשקאות משכרים, פטורים ממכס ומע"מ ובלבד שמחיר העסקה שלהם אינו עולה על $50 ארה"ב.

לספרים, הלבשה והנעלה יש פטור נוסף של $25 (סה"כ עד $75) ובלבד שהם נשלחים כחבילות שי (משלוח מתנה על ידי חברים או בני משפחה).

כל טובין מעל סכומים אלו חייב במע"מ, גם אם ישנו פטור ממכס על יבוא טובין זה.

המעמ מחושב לאחר היטל המכס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים