עבור לתוכן

4 ליבות מסדרה ישנה מול 2 ליבות מסדרה חדשה

Featured Replies

פורסם

היי,

הייתי מעוניין לשאול מה יותר עדיף:

מעבד בעל 4 ליבות, מסדרה ישנה יחסית, נגיד core 2 Quad (לדוגמה Q8200 או Q8400 או אפילו Q9550)

לעומת מעבד דו-ליבתי, מהסדרה החדשה יותר, i5, נגיד (באותה רמת מחיר), i5 750.

כמו-כן, שמתי לב שבסקשן המפרטים המומלצים, מעבדי AMD שולטים בתדירות הופעתם - אני מניח שבעיקר עקב שיקולי מחיר.

האם מעבדים אלו אינם נופלים ברמתם מאלו של INTEL, בשום פרמטר? (חום, ביצועים, OC, אורך חיים, טכנולוגיית Hyper-Threading שלמיטב ידיעתי אינה קיימת בAMD) או בקיצור, האם באמת שווה ללכת על AMD לעומת אינטל??? האם אינטל זה רק מותג?

אם כן- אודה להמלצת דגם שיתאים לדרישות המצ"ב, ברמת מחיר דומה/זהה.

עיקר השימושים יהיו לתכנות, וכן המחשב ישמש לצפייה בסרטים (1080p).

כמו-כן, ייתכן והמערכת תשמש גם להרצת שרת, לא משהו כבד במיוחד (tomcat או glassfish), ללא תעבורה רצינית.

בעתיד, יש להניח הלא רחוק יחסית, אני אהיה מעוניין לבצע OC.

באופן כללי, אם יש מפרט שנראה מתאים לך, בתקציב של 2.5-3K, אודה לפרסומו/הפנייה אליו.

תודה מראש!!

שבוע טוב

פורסם

ה-Core i5-750 הוא מעבד מרובע ליבה. המעבדים כפולי הליבה הם מעבדי ה-Clrakdale סדרת ה-Core i3 ו-Core i5-6XX.

מעבדי AMD לא נופלים בשום פרמטר מבחינת אמינות ואיכות ממעבדי Intel. בקשר להשוואת ביצועים, צריכת הספק וכו' זה כבר תלוי בין איזה מעבדים אתה משווה.

טכנולוגית ה-Hyper Threading אמנם לא קיימת ב-AMD אך היא תורמת כ-10-20% לביצועי המעבד וגם זה תלוי בכך שמשתמשים ביישום שיודע לנצל אותה (לא כל היישומים מנצלים). מעבד כפול ליבה עם HT לעולם לא ישתווה בביצועים למעבד מרובע ליבה אמיתי.

אתה רואה שהמעבדים של AMD מומלצים בגלל שסדרת מעבדי ה-Athlon IIx3/4 מציעה פלטפורמה משתלמת מאוד לחלק גדול מהיישומים. ל-Intel נכון להיום אין ממש פלטפורמה מתחרה בטווחי המחיר האלה. לדוגמה, במחירה של פלטפורמת Core i3 שמספקת לך מעבד כפול ליבה, אתה יכול לקנות מערכת AMD עם מעבד מרובע ליבה.

בכל מקרה אני הייתי ממליץ לקנות אחת מהפלטפורמת החדשות של AMD או Intel על פני קניית פלטפורמה ישנה כגון זאת המבוססת על תושבת 775.

לצורכי תכנות (אם תוכל לפרט קצת יותר מה הכוונה בתכנות, באיזה כלים וכו' זה יעזור) וצפייה בתוכן 1080p כל מעבד כפול ליבה מהשנתיים-שלוש האחרונות יספיק כך שאלו לא דרישות תובעניות. בנוגע לשרת, אתה מתכוון להריץ אותו ב-VM? איזה OC אתה מתכנן (נמוך, בינוני, גבוה)?

התקציב שציינת הוא רק עבור מעבד, לוח אם וזיכרון? אם לא, עדיף שתפתח דיון בפורום מפרטי מחשב שם תוכל לקבל המלצה למערכת שלמה במסגרת התקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים