עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבד Intel corei3 והמעבד הגרפי שלו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ידוע לי,שכל מעבד גרפי מובנה לוקח מהזיכרון הראשי של המחשב.

מה קורה במקרה של corei3?

הרי שם המעבד הגרפי מובנה בתוך ה-CPU.

האם גם שם יש שימוש שלו בזיכרון הראשי של המחשב,או שזה שונה?

פשוט אני מתלבט בין שני מחשבים,שבאחד יש מעבד Dual Core פשוט,שמגיע עם 3 גי'גה של זיכרון,ובשני ה-corei3,שמגיע רק עם 2 ג'יגה של זיכרון,וההבדל בין המחשבים זניח,כי העסקה היא בתשלומים.

בתודה מראש,

יוחאי.

פורסם

גם בזה הוא לוקח זיכרון מהזיכרון הראשי -אבל לשימושים כאלו זה זניח

תבין הבעיה בלקחת מהזיכרון הראשי היא בעיקר בעיה במשחקים כבדים

הרוב המוחץ של הOB שיש היום וכל מעבדי הסטנדרט שיש היום בעלי הליבה הגרפית פשוט לא מתאימים למשימות כאלו

ככה שזה לא באמת חשוב

פורסם
  • מחבר

אני מריץ Windows 7 Ultimate 32bit,ובעיקר גולש,רואה סרטים ושומע מוזיקה.(כלומר,לא משחק במחשקים כבדים,ולא עורך גרפיקה כבדה)

על מה היית הולך?

1.מחשב עם מעבד Dual Core E6600 עם 3 ג'יגה זיכרון?(1,644 ש"ח)

2.מחשב עם מעבד Corei3-540 עם 2 ג'יגה זיכרון?(1,902 ש"ח)

בשני המקרים מדובר ב-12 תשלומים שווים,כך שההבדל לא גדול.

ולא,אין לי כסף לשידרוגי זיכרון,אבל כן יש לי כרטיס מסך 8400GS,שנרכש לפני כמה חודשים.

תודה,

יוחאי.

פורסם

למה לא לבחור בפלטפורמת AMD לשימושים שלך?

צריכת הזיכרון של השבב הגראפי המובנה היא די זניחה, לא משהו שצריך להדאיג אותך (בין 32-128MB) ולשימושים שלך נכון להיום גם 2GB מספיקים. היתרון של הליבה המובנית הוא בעיקר צריכת הספק נמוכה יותר.

אני באופן אישי פחות ממליץ על הפלטפורמה המיושנת יותר מכיוון שאם בעתיד תרצה להרחיב זיכרון, זיכרון DDR3 יהיה נגיש וזמין יותר (מבחינת זמינות ומחיר) מאשר זיכרון DDR2.

וכאמור, לצרכים שלך פלטפורמת AMD תהיה כנראה משתלמת יותר, מה התקציב למעבד, לוח אם וזיכרון? יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם? אם תספק את הפרטים הללו יהיה ניתן להרכיב לך הצעה מבוססת AMD כדי שתוכל להשוות.

פורסם
  • מחבר

הייתי בונה מפרט יותר נורמלי,אם היה לי תקציב.

פשוט המחשב שלי בין 5 השנים התפגר,והוא בבדיקה אצל טכנאי,לראות אם הלך לגמרי לוח האם,או משהו אחר מקצר.

אני תפרן כרגע,ולכן אני מתלבט בין שני מפרטים מסוימים בחנות מסוימת שנמצאת קרוב אלי.(Skypc)

אין לי כוח ליותר מדי סמטוחה,פשוט רוצה ללכת שבוע הבא ולסגור עיסקה.

ולעניינינו:

אתה חושב ש-2 גי'גה(כמו שהיה לי עד היום) זה מספיק ל-WIN7,אם אני משתמש ב-OB?או שכדאי לי בכל מקרה לשים את ה-8400GS?

אני פשוט חושב שקניה של corei3 היא חכמה יותר לטווח הארוך.(אני בונה על המחשב החדש לשימוש של משהו כמו 3 שנים)

פורסם

פלטפורמת AMD פשוט משתלמת יותר לצרכים שלך, והיא ככל הנראה תהיה הקנייה הנבונה ביותר לטווח הארוך (ולא ה-i3). ממש יהיה חבל אם לא תבדוק את הכיוון הזה. אם תציין תקציב יהיה אפשר לבנות לך מפרט של מעבד + לוח אם + זיכרון שתוכל להשוות למערכת שבנית עד כה.

לשימושים שלך אין הרבה הבדל בין ה-Pentium Dual Core וה-i3, שניהם יספיקו באותה מידה ואם השימושים שלך לא ישתנו אני גם לא רואה סיבה למה מי מהם יגביל אותך להשתמש במערכת לתקופה של 3 שנים. היתרון היחידי של פלטפורמת ה-i3 היא שביישומים מסוימים היא יעילה יותר ושיהיה לך קל יותר לשדרג בה בעתיד זיכרון.

לאור השימושים שתארת הליבה הגראפית המובנית תספיק ולא תהיה לך שום בעיה עם 2GB של זיכרון.

עריכה:

הנה מפרט לדוגמה לצורך המחשה.

מעבד - AMD Athlon II X3 445 Box

לוח אם - Gigabyte GA-MA78LMT-US2H

זיכרון - Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27

סה"כ 1,014 ש"ח.

אתה מקבל מעבד משולש ליבה (שלטווח הארוך כנראה יהיה כדאי יותר ממעבד כפול ליבה, אם כי לשימושים שלך זה קצת מובחן), לוח אם המכיל שבב גראפי מובנה שיספיק לצרכים שלך (כולל יציאות דיגיטאליות) בנוסף לכל החיבורים שמשתמש ממוצע צריך ויכולת להרחיב זיכרון (4 חריצי זיכרון ותמיכה בעד 16GB של זיכרון). וזיכרון הוא זיכרון פה אין הבדל.

פורסם

YohaiM

לצרכים שלך עם כבר יש לך 8400GS תקין

תיקח אותו במקום לוח שכולל כרטיס גרפי OB

במקרה שהמארז עצמו של המחשב הישן תקין הייתי לוקח גם אותו

מנקה אותו כמו שצריך ואולי מחליף איוורור ליתר ביטחון

זה יחסוך לך כמה אגורות

מה שכן הייתי מחליף זה לוח אם\זיכרון\ספק\ומעבד כמובן \וגם מכניס צורב DVD

אבל לא לדברים יקרים -סך הכל אין לך צורך ברכיבים חזקים לצרכים כאלו

פורסם
  • מחבר

אני באופן אישי פחות ממליץ על הפלטפורמה המיושנת יותר מכיוון שאם בעתיד תרצה להרחיב זיכרון, זיכרון DDR3 יהיה נגיש וזמין יותר (מבחינת זמינות ומחיר) מאשר זיכרון DDR2.

במפרט עם ה-Dual Core הפשוט יש לוח אם שתומך ב-DDR3.(במפרט הוא נמכר עם 3 ג'יגה של זיכרון DDR3 מבית Kingston,במהירות של 1333MHZ,למרות שהלוח תומך רק ב-1066MHZ)

ההתלבטות שלי נשארה בעינה:

האם כדאי לשלם עוד 300 ש"ח רק בעבור מעבד ה-corei3,או שמבחינתי זה סתם לזרוק כסף?

כי הבנתי שיש לו גם Hyperthreading,ועוד כמה פיצ'רים,שאין ל-Dual Core הפשוט.

חודשית ההפרש הוא 20 ש"ח(12 תשלומים שווים).

פורסם

YohaiM לצרכים שלך אין סיבה לשלם יותר

מה שחשוב לך שהמחשב יהיה יציב -במילים אחרות ספק נורמלי ולא גנרי

היתר הרבה פחות חשוב כי בשימושים כאלו אין לך צורך באוורור חזק או רכיבים חזקים

פורסם
  • מחבר

זה המארז המיועד:

http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=EA08A

הוא עם ספק גנרי,אבל לא ממש בא לי להוסיף יותר מדי כסף על ספק איכותי.

חוץ מזה שיש לי כבר ספק בצד של TT,שתמיד אוכל להשתמש בו.(TR2 430W)

פשוט רק היום בערב/מחר אדע אם הלך לי לוח האם,מה שאני מאמין שכן,ואז אני פשוט הולך לקנות מחשב חדש,וזהו.

אם הלך לוח האם,אז הספק של TT תקין,מה גם שהוא עדיין באחריות.

פורסם

אני לא מבין למען האמת למה אתה מתעקש על המפרטים המוכנים בחנות. המפרטים הללו (מפרטים מורכבים בחנויות באופן כללי) בכלל לא משתלמים ובתקציב שלהם אתה יכול לקבל לרוב מערכת מאוזנת וטובה ביותר.

קח לדוגמה את המפרט הבסיסי שנתתי לך בהודעה הקודמת שלי. תוסיף לו כונן קשיח, צורב, מארז + ספק ואתה מגיע לאזור ה-1,500 ש"ח ומקבל באותו סדר גודל של מחיר כמו המערכת הזולה ביותר לגביה אתה מתלבט, מערכת משתלמת יותר. תוסיף עוד 2GB זיכרון למפרט ואתה כבר מקבל מערכת בדרגת המחיר של המערכת Core i3 לגביה אתה מתלבט, רק שוב, משתלמת הרבה יותר. אם יש לך ספק בבית אז אתה אפילו לא חייב לקנות ספק מה שמוזיל עוד יותר את עלות המערכת כולה (מה בדיוק הטעם בלקנות ספק ג'נרי?) ואת ההפרש אתה יכול לחסוך או להשקיע במעבד מרובע ליבה לדוגמה.

פורסם
  • מחבר

בכללי,הבנתי אותך,רק שאני לא רוצה לקנות יותר AMD.

היה לי עד עכשיו מחשב מבוסס AMD,והפעם בא לי אינטל.

למה?ככה.

האם אתה יכול לתת לי הצעה יותר טובה מאלה המוכנות,מבוססת אינטל?

פורסם

בתקציב העומד לרשותך מערכת מבוססת Intel היא פשוט לא משתלמת. עובדתית, נכון להיום Intel לא מציעה מערכות משתלמות לשימושים כמו שלך בהשוואה להיצע של AMD.

לא פרטת מהם דגמי לוח האם והזיכרון שבמפרטים המוכנים אז אין לי למה להשוות. אבל בגדול התשובה היא לא. אם הולכים על פלטפורמה מיושנת כמו זאת של תושבת ה-775 אז אין הרבה מה להציע פה (אולי אפשר לוח אם יותר משתלם אבל באופן כללי מכיוון שאין לך דרישות מיוחדות מהלוח להבנתי, זה משחקים בסדר גודל של עשרות שקלים ולא יותר ככל הנראה). אם הולכים על פלטפורמת ה-Core i3 אז גם אין מה להציע פה יותר מדי כי זאת סדרת המעבדים הזולה ביותר מהדור הנוכחי (שכבר עומד להתחלף בקרוב אגב).

אני באופן אישי הייתי בוחר בפלטפורמת ה-i3, פשוט לדעתי היא בכל זאת מעט טובה וחסכונית יותר.

אם יש לך תקציב מוגדר לכל המערכת אני ממליץ לך לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב, ושם יבנו לך את המערכת המשתלמת ביותר (מבחינת כלל הרכיבים) המתאימה לתקציב (תציין שם בשאלון עליו יש לענות שאתה מעוניין בפלטפורמת Intel בלבד).

פורסם
  • מחבר

בסוף,החלטתי באמת ללכת על ה-i3.

קצת יקר לי,אבל אני מעדיף לשלם עוד 20 ש"ח בחודש,ולקבל משהו קצת יותר חדיש.

מה שמשביז זה הזיכרון הקטן של ה-2 ג'יגה,אבל תמיד אפשר להרחיב בעתיד הקרוב,כשיהיה יותר כסף.

דבר נוסף הוא,שהספק גנרי,אבל אין לי כסף לקנות ספק מותגי,וכמו שרשמתי,מקסימום אם ה-TT שלי ימצא תקין,הוא ישמש כגיבוי.

תודה רבה על הכל.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים