עבור לתוכן

מחפש מפרט לשרת בתקציב של 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

השרת המשרדי שלנו (שהיה בעבר מחשב ביתי רגיל) התחיל קצת לקרטע ואנחנו מחפשים אחד חדש. אנחנו מריצים לינוקס (אובונטו כמובן :-) ללא שרת X (משמע ללא שום ממשק גרפי). הוא משמש אותנו בעיקר לפיתוח (Python/Ruby/PHP/Perl) ומריץ שרת ווב (Apache), סמבה (לא מעביר קבצים גדולים במיוחד, לא משמש בתור שרת הורדות או משהו בסגנון), דאטאבייס (Postgres + MySQL), שרת SVN ו Trac. אין צורך בכרטיס מסך/קול, ציוד הקפי, כונני דיסקים/דיסקטים (מישהו עדיין משתמש בהם?) או מארז משוכלל (הלבן הסטנדרטי זה אחלה לגמרי, למרות שנראה לי שלא מוכרים כאלה כבר).

למעבר חלק מהשרת הנוכחי, אנחנו מעדיפים להישאר על 64 ביט, אבל זה לא חובה.

התקציב יכול להתגמש למעלה אם יש צורך, אבל אנחנו מעדיפים להשאר על ה 2000 ומטה. אם אתם לא רואים צורך לנצל את מלוא התקציב, עדיף לא להוסיף דברים שלא חייבים.

כדאי אולי גם לציין שהוא לא משמש בתור שרת production - הוא משמש לפיתוח בלבד (כשדברים עולים לאוויר זה יושב על שרת נפרד), ככה שהעומס עליו לא גבוה במיוחד (עד 5-6 מפתחים שמחוברים אליו). הוא לשימוש פנימי בלבד, סגור לגמרי מ"העולם החיצון".

הרבה מהמידע אנחנו שומרים על הארדיסק חיצוני (iomega prestige עם 1TB שקנינו לא מזמן שמשמש אותנו גם לגיבויים - אשמח לשמוע את דעתכם עליו מבחינת יציבות, וגם הייתי שמח לשמוע אם יש משהו אחר שהייתם ממליצים עליו יותר - הגיבויים האלה מאוד חשובים לנו בתור חברת פיתוח), ככה שגם אין צורך בהרבה נפח הארדיסק (כיום אנחנו עם 100 ג'יגה ומסתדרים עם זה מצוין).

בתודה מראש,

נדב[br]פורסם בתאריך: 19.08.2010 בשעה 04:53:38

מה דעתכם על המפרט הזה http://tms.co.il/preview/spec/jke9sqla ?
פורסם

אפשר לבחור קירור הרבה יותר פשוט ונוח למעבד כמו הTX3 או הFREEZER 64 PRO. שווה לבדוק אם יש זיכרונות זולים יותר, גם אם זה לקחת שני בודדים במקום קיט, כי הגיוני שאפשר לחסוך שם מעל 100 ש"ח ובמה שאתה מפנה מהתקציב לעלות במעבד למרובע ATHLON 2 או 630X4 או 635X4 או 640X4.

פורסם
  • מחבר

באמת כדאי לחסוך על הזיכרון בשביל מעבד מרובע? עד כמה מעבד מרובע כדאי, אני אראה הבדל מהותי בגללו?

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל עוד תגובות על המפרט / הצעות למפרטים אחרים

תודה! :-)

פורסם

החיסכון בזיכרון פה הוא לא מהותי, זה לא משהו שתרגיש, ייתכן בהחלט וסביר עוד יותר שעם הזמן הביצועים של המעבד המרובע יהיו יותר ויותר מהותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים