עבור לתוכן

[מאוורר למעבד ישן] אנא עזרתכם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש להוריי מחשב מאוד ישן אל תצחקו פנטיום 4 פרסקוט 3 גהץ

שיושב על לוח אם מסוג msi rc410m הוא עושה את עבודתו נאמנה אך לצערי הוא מרעיש ברמות קשות - אני די חושד במאוורר של המעבד (מאוורר של טרמנטייק ישן).

הרצתי everst ובדקתי נתונים.. תראו בעצמכם:

לוח אם: 51 מעלות-50 מעלות

מעבד: 63 מעלות-57 מעלות

הרד דיסק 1: 49 מעלות

הרד דיסק 2: 45 מעלות

הרד דיסק 3: 48 מעלות

מהירות מאוורר של מעבד: 2508-2458 RPM.

מה דעתכם? הוא מרעיש כמו טרקטור, יש מאוורר מקדמת המארז ומאוורר בגב המארז אחד מכניס אוויר והאחר מוציא.

אני זקוק לפתרון כלומר למאוורר עליו אתם יכולים להמליץ למעבד שיעשה את העבודה נאמנה ולאורך זמן - רצוי פחות ממאה שקל, בדקתי כבר בזאפ אבל לא ננעלתי על אחד ורציתי לשמוע ממכם דיעה בעניין.

המחשב הוא גרוטאה וישן אבל הוא עושה את עבודתו ויחזיק עוד כמה שנים לדעתי לכן אני שם מאוורר חדש ומקווה לסיים תרומן איתו.

תודה רבה לכל העוזרים מראש,

המשך ערב נעים :)

פורסם

ניתן לפתוח את המנוע של המאוורר ולנקות + לשמן

תבדוק אם ניתן להחליף את המאוורר עצמו (כלומר המאוורר של הקירור הוא מאוורר רגיל אם מקום ל 4 ברגים) - אם כן תקנה מאוורר איכותי בגודל המתאים ותישאר אם האלומיניום הקיים

מחשב כמו שיש לך הוא מחשב דיי חזק (אני עושה גרפיקה היום אם מחשב חלש יותר). הוא יכול להחזיק הרבה יותר ממה שאתה חושב מקסימום תוסיף קצת זיכרון

פורסם

אני מניח לפי הלוח שהמעבד בתושבת 775.

אם כן, קנה את Alpine 7 של Arctic Cooling.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות דבר ראשון חבר'ה

אני לא רוצה לעבור את ה-100 שקל ואני לא רוצה להשקיע יתר על המידה על מחשב שהוא רגל אחד מחוץ לקבר

המאוורר שהוצע פה מוכר לי אבל הוא גדול מדי למארז שאיתו אני עובד והוא יחסום תזרימת אוויר בפנים אני צריך משהו יותר קומפקטי בבקשה.

האם מאוורר מסוג Alpine 11 GT‎ שעולה 45 שקל ב-KSP יעשה תעבודה? איך הוא מבחינת רעש? למישהו יש ניסיון איתו ואם לא איתו אז דגם אחר אבל לא יותר ממאה שקל אחרת זה סתם בזבוז מבחינתי

ושוב תודה רבה חברים

פורסם

אני חושב שאתה מתבלבל בין גוף הקירור שאני הצעתי ובין ה-Freezer 7.

גוף הקירור שאני הצעתי הוא ה-Alpine 7 שגודלו כגודל קירור הסטוק (פחות או יותר) ועולה 50-65 ש"ח כתלות בחנות.

בקשר ל-Alpine 11 גם הוא בסדר (כל סדרת ה-Alpine תתאים) רק תוודא שהוא מתאים לתושבת שלך.

גם האפשרות שהציע 11010010110 שווה בדיקה, למרות שמבחינת עלות (מאוורר חדש ושקט יחסית לעומת גוף קירור כדוגמת ה-Alpine) לא חושב שיהיה הבדל משמעותי במחיר, וזה גם תלוי אם אתה יכול לפרק את המאוורר הקיים.

כך או כך, תנצל את ההזדמנות ותחליף גם משחה תרמית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה ידידי אני אפעל בעצתך

פורסם

אחד מדגמי הALPINE יהיה מצויין..מה שכן בדוק את הסירקולציה במארז שכן זהיכול לתרום המון לטמפ' ושמירת החיים של הקירור מעבד וכו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים