עבור לתוכן

איזו הרגשה עלובה בבוקרו של בוקר מדכא אנושות זה... (סיימת מועדפת ואתה לא זכאי.)

Featured Replies

פורסם

רגע אבל הסכום הזה לפי הבנתי מתחלק ל6 החודשים האלו

שתכלס אחרי החלוקה זה לא להיט

פורסם

לפותח הדיון,אני לא מבין מה אתה בוכה. אי ידיעת החוק אינה פותרת,וזה שלא קראת את האותיות הקטנות (והן לא כל כך קטנות,זה רשום בגדול מאוד בסעיפים תחת העבודה המועדפת באתר של הלשכה להכוונת חיילים משוחררים) היית מבין את זה מיד.

המענק הוא סך של 8,500 ש"ח,שאם תחלק אותו ב6 יצא לך פלוס מינוס 1500 ש"ח לכל חודש שאמור לספק משכורת סבירה לאדם חסר תואר/התמחות.

אני לא מבין אותך ג'וני ופותח הדיון,מה חשבתם שתקבלו? משכורת 5 ספרות? קאדילק? כולה שירתתם,לא מצאתם מאגר נפט. תגידו תודה על הפיקדון וסעו לחייכם.

ומי שאמר שלשרת ישראלים זה חרא,ובכן זה לא להיט,אבל זה חלק נכבד מהעבודות שמוצעות כיום,גם לבעלי תואר,לשרת אחרים. אז תתמודד.

פורסם
  • מחבר

לא באתי להתלונן בפני אף אחד. אין פה אשמים מלבדי. סתם הייתי חייב לשפוך החוצה את ההרגשה, זה הכל. מה שכן, אני אשאיר לך כמה נקודות למחשבה:

* אף אחד לא מצפה למשכורת 5 ספרות, אולם, לעיתים המענק הזה הוא המרחק בינך לבין חופשה מיוחלת, בין המינוס שלך לנק' האפס או סיוע חיוני לשכר לימוד או לרכישת כל קשקוש נחשק אחר וכן כהנה וכהנה.

*אני לא יודע איפה אתה "כולה שירתת" או שאולי אתה לא יודע להעריך את התרומה שלך, אבל ה"תמורה" שאתה מקבל לשירות הצבאי שלך היא כאין וכאפס בערך הזמן והיגיעה, שלא לדבר על סיכון החיים הכרוכים בעניין. (לא שאני חושב שאפשרי לשלם לחיילים יותר מהנהוג,שוב, אין לי דרישות מאף אחד).

*לא ראיתי הרבה עבודות בהן נתינת שירות כרוכה בשלל משימות מסריחות (שלא בא לי להיכנס אליהן עכשיו) של מתדלקים.

תודה על תגובתך ולך תזד**ן.

סתם. ("סתם" פוטר אותי מבאן לצמיתות?).

פורסם

פותח הדיון -ללימודים יש עוד מענק נפרד

אתה יכול להשתמש בו להרשמה של כל מוסד לימודי נתמך

במקרה שלא תשתמש תקבל אותו אחרי 5 שנים

פורסם
  • מחבר

נכון,ידוע, שכחתי מזה, בכל אופן הנקודה הובהרה אני מקווה.

פורסם

* אף אחד לא מצפה למשכורת 5 ספרות, אולם, לעיתים המענק הזה הוא המרחק בינך לבין חופשה מיוחלת, בין המינוס שלך לנק' האפס או סיוע חיוני לשכר לימוד או לרכישת כל קשקוש נחשק אחר וכן כהנה וכהנה.

*אני לא יודע איפה אתה "כולה שירתת" או שאולי אתה לא יודע להעריך את התרומה שלך, אבל ה"תמורה" שאתה מקבל לשירות הצבאי שלך היא כאין וכאפס בערך הזמן והיגיעה, שלא לדבר על סיכון החיים הכרוכים בעניין. (לא שאני חושב שאפשרי לשלם לחיילים יותר מהנהוג,שוב, אין לי דרישות מאף אחד).

*לא ראיתי הרבה עבודות בהן נתינת שירות כרוכה בשלל משימות מסריחות (שלא בא לי להיכנס אליהן עכשיו) של מתדלקים.

תודה על תגובתך ולך תזד**ן.

סתם. ("סתם" פוטר אותי מבאן לצמיתות?).

לגבי הנק' הראשונה שלך יש מענק שיחרור. ואם ההבדל הוא המענק,זה בערך עוד חודשיים של עבודה. אם באמת יש לך אחרי כל הבעיות הללו קושי בלהשיג חופשה,אז או שתעבוד יותר או שתתגמש (זה סך הכל חופשה,זה פרבילגיה ותו לא)

ואם זה לימודים יש מלגות.

כל נושא רכישה של מוצר כזה או אחר שציינת,שוב מביא אותנו לזה. הכל מותרות,רוצה משהו? לך תעבוד.

בהתייחסות קצרה לנק' השנייה,סביר להניח שגם אם אין אפשרות למדוד תרומה בצה"ל,עשיתי ושירתתי יותר ממך,אני לא חושב שמגיע לי כלום חוץ מהמשכורת והמגנים היפים שקיבלתי לקיר. יש חוק שירות חובה במדינה,זה חובה של כל אחד. אני לא מכבד את מי שלא שירת,ולא מוריד את הכובע בפני מישהו בגלל שעשה את חובתו,כמו שאני לא מנשק לך את כפות הרגליים כי שילמת מיסים.

ולגבי השלישית,בארץ אנחנו לא יודעים לתת שירות נקודה. עבדתי מספיק לאחרונה בעבודות מלצרות לפני הלימודים ואני יכול להגיד לך שאף אחד מאיתנו לא יודע לתת שירות,אנחנו עצלנים ולא אדיבים ולא נותנים תמורה אקסטרא (אה כן וגם אנחנו לא מנומסים לנותני השירות,בכלל). זה שעבדת במקום מסריח לא משליך על שאר העבודות.

אתעלם מהסיומת,תתבגר.

פורסם

תראה, תמיד יכול להיות גרוע יותר, נראה אותך מתעסק עם לקוחות זועמים, מקללים, מאיימים, דוחף את הידיים שלך למקומות שאתה לא רוצה אפילו לדמיין, סופג קיא ודם על הבגדים והנעליים ואפילו מתכבד בדקירה הגונה ממחט שלפני שניה שלפת מזרועו של נרקומן. ברוך הבא לבית חולים ציבורי במדינת ישראל...

ולגבי השלישית,בארץ אנחנו לא יודעים לתת שירות נקודה. עבדתי מספיק לאחרונה בעבודות מלצרות לפני הלימודים ואני יכול להגיד לך שאף אחד מאיתנו לא יודע לתת שירות,אנחנו עצלנים ולא אדיבים ולא נותנים תמורה אקסטרא (אה כן וגם אנחנו לא מנומסים לנותני השירות,בכלל).

יש בזה משהו, לפני מספר חודשים עצרתי בתחנת תדלוק והמתדלק - בחור בן 21-22 - פנה אלי "הלו דוד!" בטון מזלזל. למיטב זכרוני שום אחיין שלי לא עובד בתחנת דלק, כך שהופתעתי מכך שהמתלק קרא לי "דוד", אולי בכל זאת גיליתי אחיין אבוד?

חשבתי שמקובל לפנות לאדם שאתה נותן לו שירות "אדוני" ולנהוג בנימוס, ככה לפחות אני משתדל לנהוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים