עבור לתוכן

ה-FAIL היומי - "מה קרה במאורעות תרפ"ט?"

Featured Replies

פורסם

שאלה יהא קשה או קלה ביחס ישר לידעת התשובה .

אתה מתכוון שאלות על מידע פופולרי יותר או פחות .

המצחיק הוא שאנשים איטלקטאלים ורחבי ידע לעיתים רבות נימנעים ( מיכיוון שהם עוסקים בתחומים ספציפיים יותר ממידע פופולארי ( המוני ) וניכשלים בשאלות קלות , אני דיי בטוח שמדען חוקר שעסוק כל היום ובשאר הזמן במעבדה איננו פנוי לדעת מי ניצח בגמר כוכב נולד שאמורה להיות שאלה "קלה" .

ולא , אני לא חושב שהחברה האלו הייו עסוקים במעבדה כל היום ( אולי אם זה מעבדת MAT ) הם נכשלו בשאלת היגיון ולא בשאלת ידע , הם נכשלו בשאלת היגיון הספציפית הזו כי הם הוטעו לחשוב שזו שאלת יידע , כלומר , היגיון : שנת תרפ"ט , ידע : שאלת חשבון התאריך לפי הלוח הגרגוריאני.

• תגובות 38
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

לא מסכים, הם טעו פשוט כי הם טיפשים.

הוא שאל אותם באיזה שנה עברית התרחשו מאורעות תרפ"ט.

ואני מוכן לוותר על רגלי השמאלית אם הם בכלל יודעים מה זה הלוח הגרגוריאני (מה זה קודים?)

זה שהתשובה היא בגוף השאלה, אינה הופכת את השאלה לשאלת היגיון. היא רק הופכת את השאלה

לשאלת "הבנת הנשמע", ולהיכשל בשאלה כזאת (שהתשובה לא מתחכמת או "מוסתרת" בשאלה) זה

סימן לטיפשות ותו לא.

ונכון, ישנם אנשים שלא יידעו תשובות לשאלות שנחשבות "קלות" יחסית, בגלל תחומי עניין שאין הם

למרות שהם יכולים לדעת תשובות לשאלות שנחשבות "קשות" יותר, בגלל תחומי עניין שכן יש להם.

אבל זה לא בהכרח הופך שאלה קשה או קלה לפי מי שמשיב עליה. אפשר גם להגיד ששאלה קלה היא שאלה ש-X

אחוז מהאוכלוסייה תענה עליה נכון בעוד ששאלה קשה היא שאלה ש-Y אחוז מהאוכלוסיה תענה עליה נכון (כאשר כמובן X גדול [משמעותית?] מ-Y)

פורסם

מדובר במידע בסיסי שעל כל אחד לדעת: כיוונים, לוח שנה, קריאת שעון, קרוא וכתוב וכו.

פורסם

שוב , ההגדרה הנכונה היא "פופולארית"

דבר זה כבר הוכח במחקרים הל מיבחני האייקיו , כלומר , מבחני אינטלגנציה אמורים להתאים לסביבה מימנה בא הפרט והאינטילגנציה נקבעת ביכולת של הפרט להתאים ולתפקד בסביתו הוא ולא להתאים לסביבת כותב המבחן .

אני יכול להטיח לכם אישית שאם היו שאלות על שירים של קובי פרץ או כמה עולה שקית של 50 שח' של גראס ( :) ) הם היו יודעים , תזכרו , בעל איניליגנציה גבוהה הוא אחד שמתאים בצורה הכי טובה לסביבה שלו . המיידע איזה שנה לא רלוונטי להרבה נוער היום ולכן הנוער כיום ניתפס כשוטה וחסר דעת ( שוב אני מכליל ומדבר על "העדר" )

מבחני האינטליגנציה משמשים כיום ככלי של ברירת מחדל לבדיקת מידת ההצלחה של תלמידים כאשר למען האמת המיבחנים בוחנים את יכולת התלמידים לשבת על התחת ולשנן ( לא לילמוד , לשנן ) !

פורסם

מבחני אינטיליגנציה ממש לא בוחנים יכולת שינון, הם בוחנים יכולת הבנה והיגיון.

מבחני הבגרות, לעומת זאת, בוחנים יכולת שינון בלבד.

פורסם

הציון במבחני האינטיליגנציה משתפר רבות בעקבות לימוד ושינון ולכן המבחנים כיום מעידים יותר על יכולותיו של העכוז ולא של השכל .

מיותר לציין שמבין בוגרי מנז"ה אין זוכי פרס נובל ו / או סופרים גדולים וכו' קרי מנת המשכל נקבעת על ידי מבחן שכל יכולתו הוא לתת ציון למי שעושה אותו ולא על אורקל מערבי .

פורסם

אני יכול להטיח לכם אישית שאם היו שאלות על שירים של קובי פרץ או כמה עולה שקית של 50 שח' של גראס ( :) ) הם היו יודעים....

שוב שאלה בה התשובה יושבת בגוף השאלה??

פורסם

אתם רואים אפילו הוא ידע

סססססתתתםםם צוחקים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים