עבור לתוכן

Gigabyte GA-P55M-UD2 האם תומך ב SLI?

Featured Replies

פורסם

לפי המפרט באתר היצרן הלוח תומך ב CF בלבד ולא תומך ב SLI.

האם זה באמת אומר שלא ניתן להתקין עליו מערך SLI? או שזה סתם סוג של שת"פ שיווקי בין Gigabyte ל- ATI?

פורסם

הוא אינו תומך ב-SLI. אחרת, כמובן שזה היה מופיע במפרט עצמו.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה להמליץ על לוח אם בטווח המחיר הזה (כ- 500-600 ש"ח) שכן תומך?

אולי אפילו צ'יפסט אחר עם פיצ'רים וביצועים זהים?

היחידים שראיתי שתומכים ב- SLI עולים מעל 740 ש"ח.

פורסם

תמיכה ב-SLI מייקרת את עלות הלוח עקב התמלוגים שצריך לשלם ל-nVidia עבור רישיון השימוש. לכן רוב ערכות השבבבים מכילות תמיכה מובנית ב-CF (כמובן מבין אלו שתומכות בריבוי כרטיסים גראפיים) אך התמיכה ב-SLI נקבעת לרוב על ידי יצרן הלוח, ככל הנראה בגלל העלות. למען האמת אני לא מכיר לוחות בטווח המחיר הזה שכן תומכים ב-SLI.

פורסם
  • מחבר

זה ממש מבאס. הלוחות היחידים שעולים פחות מ- 1000 הם:

GA-P55M-UD4 שעולה כ- 740 ש"ח.

GA-P55A-UD4 שעולה כ- 930 ש"ח.

זה נראה לי ממש אבסורד. זה משנה לגמרי את השיקולים של הקניה כי אם קונים עכשיו GTX460 עם אופציה להוסיף בעתיד עוד GTX460 (או כל כרטיס אחר של nVidia) ב- SLI זה מייקר את העלות הכוללת של המערכת בעוד 200-250 ש"ח שאולי עדיף כבר להשקיע אותם בכרטיס מסך חזק יותר.

ההבדל היחיד בין לוחות האם האלה הוא שליקר יותר יש גם USB3, שזה עוד דבר דבילי - לשלם עוד 200 ש"ח רק בשביל זה כשאפשר לקנות כרטיס הרחבה בפחות כשיעלה הצורך.

פורסם

למיטב ידעתי וכמו שאמרתי, הכל נובע מהרשוי של SLI וסכום התמלוגים הגבוה שהם דורשים.

באופן אישי אני בכלל לא רואה טעם לבנות על מערך מרובה כרטיסים (אולי למעט מקריים מאוד נקודתיים), לא SLI ולא CFX ובטח לא להשקיע משמעותית עבור תמיכה במערך אפשרי שכזה. עדיף לדעתי להשקיע בכרטיס מסך מתאים עכשיו ובעתיד, כשיגיע הרגע, להחליפו באחר. הטכנולוגיה מתפתחת ואיתה החומרה (ויכולת הניצול של התוכנה ואולי רזולוצית המשחק שלך וכו') וכשמגיע הרגע, כנראה שעדיף לקנות כרטיס עדכני מאשר להוסיף עוד כרטיס "מיושן" שלא בטוח שייתן את האפקט הרצוי.

ההחלטה אם UBS 3.0 שווה את הפרש המחיר ניתנת כמובן לוויכוח (כל אחד והשקפת עולמו), אבל אני חושב שלפחות בעת הקרובה כרטיס הרחבה USB 3.0 יעלה לא פחות. בעתיד כנראה שגם המחיר של הכרטיסים האלה יירד.

פורסם
  • מחבר

באופן אישי אני בכלל לא רואה טעם לבנות על מערך מרובה כרטיסים (אולי למעט מקריים מאוד נקודתיים), לא SLI ולא CFX ובטח לא להשקיע משמעותית עבור תמיכה במערך אפשרי שכזה.

מערך SLI של שני GTX460 768MB חזק וזול בהרבה מאשר GTX480 1536MB וגם פולט פחות חום ומייצר פחות רעש.

http://www.fudzilla.com/reviews/reviews/reviews/evga-gtx-460-sli-vs-gtx-480/page-4

לגיימר שרוצה ביצועים גבוהים זה הרבה יותר משתלם והוא גם חוסך פה כמעט 1000 ש"ח.

עדיף לדעתי להשקיע בכרטיס מסך מתאים עכשיו ובעתיד, כשיגיע הרגע, להחליפו באחר. הטכנולוגיה מתפתחת ואיתה החומרה (ויכולת הניצול של התוכנה ואולי רזולוצית המשחק שלך וכו') וכשמגיע הרגע, כנראה שעדיף לקנות כרטיס עדכני מאשר להוסיף עוד כרטיס "מיושן" שלא בטוח שייתן את האפקט הרצוי.

יש בזה היגיון. אני איתך בעניין.

פורסם

מערך SLI של שני GTX460 768MB חזק וזול בהרבה מאשר GTX480 1536MB וגם פולט פחות חום ומייצר פחות רעש.

http://www.fudzilla.com/reviews/reviews/reviews/evga-gtx-460-sli-vs-gtx-480/page-4

לגיימר שרוצה ביצועים גבוהים זה הרבה יותר משתלם והוא גם חוסך פה כמעט 1000 ש"ח.

קודם כל זה Benchmark סינתטי, תבדוק ב-Benchmarks הנוגעים למשחקים (באותו קישור) ותראה שההבדלים משתנים.

שנית, אם בונים מערך מרובה כרטיסים כבר מההתחלה זה משהו אחר. גם הכדאיות של מערך כזה מוטלת בספק לדעתי מכיוון שניתן להשיג כמעט כל צורך כיום באמצעות כרטיס בודד, אבל לפחות כאן יש היגיון מסוים כתלות במצאי החומרה הזמין באותה נקודה, שיקולים של צריכת הספק, רצונות המשתמש כתלות בהשקפת עולמו (ותקציבו).

מה שפחות הגיוני מבחינתי הוא לתכנן מערך כזה לעתיד (נניח שנה-שנה וחצי מרגע רכישת המערכת שזה זמן ממוצע להחלפת כרטיס מסך למי שמחפש ביצועים), אז לרוב יהיה כדאי להחליף כרטיס מאשר להוסיף כרטיס.

כל זה כמובן הוא נקודת המבט שלי בלבד ולא איזו אמת מוחלטת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים