עבור לתוכן

קצב העלה בארץ - - ישתנה מתישהו ?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לאחר שלאחותי נולדה בת בחו"ל התחלתי להתעניין בתוכנות שיחות-וידאו דרך האינטרנט . שיניתי את חבילת הגלישה שלי (8MB/800) וקיוויתי שזה יספיק לתקשורת סבירה .

טעיתי .

מה שרואים באנגליה ממני זה בדיחה עצובה .

לכן אני מבקש לדעת אם קצב ההעלה בארץ ישתנה מתישהו למשהו סביר ?

אני לא בטווח ה-NGN עדיין , ואפילו שם אין קצב העלה שנראה לי מרשים במיוחד .

יש תקווה כלשהי ?

תודה מראש ,

-ג'ו

פורסם

לא נראה לי שיהיה שינוי בזמן הקרוב (גם כשחברת חשמל תכנס לשוק)...

פורסם

א. לא, לא סביר שזה ישתנה בעתיד הנראה לעין.

ב. יש לך בעיה אחרת (בטח אימיול/טורנט פתוח), אין שום בעיה לקיים שיחת וידאו גם עם מהירות נמוכה יותר.

פורסם

לדעתי הקצב העולה מספק כדי לראות תמונה סבירה

כדאי שתבדוק אם אין תקלות שמונעות ממך תקשורת טובה.

עם הכבלים אפשר לקבל קצב עולה קצת יותר טוב

פורסם

אל תשכח שזה הרוחב פס המקסימלי ולא המובטח כל הדרך ממך ועד אחותך באנגליה.

תעשה רק traceroute פשוט אליה ותראה כמה hopים אתה עובר.

פורסם
  • מחבר

א. לא, לא סביר שזה ישתנה בעתיד הנראה לעין.

ב. יש לך בעיה אחרת (בטח אימיול/טורנט פתוח), אין שום בעיה לקיים שיחת וידאו גם עם מהירות נמוכה יותר.

לא , לא פתוח שום תוכנת הורדה ואין שימוש אחר במחשב . מעבר לזה , אני קניתי לי (ולאחותי) את אחת המצלמות הרשת הטובות שיש היום (Logitech QuickCam Pro 9000) .

חוצ מזה , שיחות וידאו בארץ רצות לי סביר -- תלוי שוב במהירות ההעלה (ואיכות המצלמה) , אבל אפילו מהירות העלה נמוכ יותר משלי רץ בארץ סבבה .

בנוסף דיברתי עם ארה"ב (רואים אותם מעולה -- רואים אותי יותר טוב מאנגליה) , וגם עם הונגריה , ששוב התקשורת הייתה טובה יותר מאנגליה , אבל לא בהרבה -- גם שם התמונה שאני העלתי קפאה די הרבה .

אני רואה (את אחותי באנגליה) בצורה סבירה .

כשהיא סובבה את המצלמה לעבר המסך כידי שאני אראה את מה שהיא רואה , אני ראיתי את עצמי קפוא , אח"כ עם פיקסליזציה , ואח"כ עם צבעי רקע שרואים בדיסקוטק .

היה הזוי .

אני לחלוטין חושב ש:

1- בארץ יש לנו קצב הורדה מספיק טובה כידי לקיים שיחת וידאו באיכות סבירה (לא HD כפי שהפרסומות מנסות לשכנע אבל זה מספיק כרגע) .

2- התמונה שרואים בצד השני (בחו"ל) , תלוי (גם) בקצב ההעלה ... , ושם אנחנו על הפנים . זה הזוי שבמדינות מרכז-מזרח אירופה יש אינטרנט איכותי יותר מאשר בארץ .

חשבתי שאנחנו אימפרית תקשורת או משהו כזה ... :s05:

נ.ב. : אדון multicore , אהבתי את האייקון הנט-סקייפ שלך ... . הזכיר לי נשכחות משנות ה-90 ... . אני חושב שפעם הארשונה שגלשתי זה היה עם נט-סקייפ...

פורסם

נראה לי שאתה מדבר על רוחב הפס לחו"ל ולא על קצב העלאה. בעצמך אמרת שבארץ אתה רואה סביר.

רוחב הפס לחו"ל אמור להשתנות עם פריסת כבל תת ימי חדש. לא יודע מה בדיוק המצב, אבל אם אני לא טועה הכבל הזה בתהליכי תכנון ורישוי מתקדמים.

ובקשר למדינות מרכז/מזרח אסיה, אז אולי צריך להזכיר לך ולכל שאר הגושלים. למדינות אלה יש כבלים קרקעיים שמוליכים את האינטרנט.

כבל כזה הרבה יותר קל לפרוס, והרבה יותר זול גם לשימוש וגם בפריסה עצמה.

ובנוסף, השדרוג שלו הרבה יותר קל.

היום בכבל אופטי קרקעי ניתן להכפיל את רוחב הפס תוך שנתיים או פחות.

לעומת זאת בכבל ימי זה בלתי אפשרי, כי המשחזרים שלו מוכללים בתוך הכבל והם מתחת למים.

פורסם

בנוסף דיברתי עם ארה"ב (רואים אותם מעולה -- רואים אותי יותר טוב מאנגליה) , וגם עם הונגריה , ששוב התקשורת הייתה טובה יותר מאנגליה , אבל לא בהרבה -- גם שם התמונה שאני העלתי קפאה די הרבה .

זה בדיוק מחזק את מה שכבר כתבתי.

פורסם

רוחב הפס לחו"ל אמור להשתנות עם פריסת כבל תת ימי חדש. לא יודע מה בדיוק המצב, אבל אם אני לא טועה הכבל הזה בתהליכי תכנון ורישוי מתקדמים.

בשורות טובות

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000565746

פורסם

נו?אומרים שם בדיוק מה שאמרתי

בורוביץ' אמור לקבל בימים הקרובים אישור ממשרד התקשורת להנחת הכבל ולהקמת תחנות הנחיתה בישראל.

הוא צריך לכבל רישוי ממשרד התקשורת, ואחרי הרישוי יוכלו לסיים את התכנון בזה שיקבעו היכן הסיומות של הכבל.

נכון שזה מלפני 4 חודשים, אבל מאז עדיין לא שמעתי שקיבלו את הרישיון.

פורסם

נראה לך שהוא היה משקיע 150 מליון ש"ח בלי שיהיה לו אישור עקרוני בכיס ?

אבל עדיין זה לא יפתור את בעיית הקצב העולה מאחר ואם יגדילו אותו זה ידפוק להם הכנסות מכאלה שמשלמים בשביל קו סינכרוני

פורסם

עד עכשיו כל ההשקעות היו חישובי כדאיות ותכנונים ראשונים.

למרות שבהחלט סביר שיש לו אישור עקרוני, עדיין אין לו רישיון והוא לא התחיל לפרוס את הכבל.

כשרושמים ישקיע הכוונה שזה יקרה בעתיד.

אם הוא כבר הוציא את הכסף היו רושמים השקיע

פורסם

http://it.themarker.com/tmit/article/11256

22.06.10 | 11:30 אמיתי זיו
לדברי בורוביץ', החברה פועלת לקבלת רישיון ממשרד התקשורת לאספקת השירות. "אני מעריך ששלב זה ייארך חודשיים-שלושה ועבודת ההקמה בפועל ימשכו תשעה חודשים מיום האישור"

בכל מקרה, אני מעריך שכל הסיפור יקח לפחות שנה וחצי...

פורסם

מה זה משנה ישקיע, השקיע או שהוא כבר מושקע עמוק, העיקר שיהיה עוד כבל.

פורסם

בטח שזה משנה.

בעולם העסקים רק עובדות בשטח קובעות.

כל עוד הוא לא התחיל את הפריסה בפועל, ואפילו לא קיבל רישיון. יתכן מצב שמד נאוטילוס יבואו אליו ב"הצעה עסקית" והוא יחליט לקבל אותה.

וכבר היה מקרה כזה לפני כמה שנים ש2 ספקיות אינטרנט רצו לפרוס כבל וקיבלו "הצעה".

ויתכן גם מצב שבכלל הוא מנסה ללחוץ על הבעלים של נאוטילוס בענף אחר של העסקים שלהם.

בקיצור, עד שלא יתחילו את העבודות בפועל. הכל אפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים