עבור לתוכן

לוחאם+מעבד+זכרון זולים עם אופציה לשדרוג עתידי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עקב איבוד הלוח אם שלי אני נאלץ להחליף את כל ה לוחאם+מעבד+זכרון (למה לעזאזל אף אחד לא מוכר לוח אם סוקט 939 יד שנייה.. ).

אני לא מעוניין להוציא כרגע הרבה כסף אבל חשוב לי מאוד האופציה לשדרג בעתיד לכן אני מניח שלבחור את הסוקט הנכון זה הדבר הכי חשוב.

לא משנה לי AMD/INTEL

לא מעוניין ב OC בשום שלב

הציוד יחובר לספק ENERMAX 450W וכרטיס מסך 9800GT, האם מעבד חזק יעמיס על הספק כוח יותר מדי?

השימוש הכבד ביותר במחשב יהיה משחק RTS ברזולוציה 1680X1050 .

אז בקצרה אני מחפש המלצה לשילוב בין לוח אם + מעבד + זכרון (4גיגה) עד 2000 שקל(בערך) אבל כמה שיותר זול יותר טוב

והכי חשוב זה היכולת לשדרג בעתיד.

פורסם

התושבת היחידה שמציעה אופק שדרוג כלשהו היא AM3.

תוכל לבסס את המערכת על Athlon IIx2/3 (למרות שבמסגרת התקציב ניתן להכניס גם Athlon IIx4).

לוח אם GA-MA78LMT-US2H (אם הלוח לא עונה על כל צרכייך אנא פרט מהן דרישותייך מהלוח).

זיכרון DDR3 בתדר 1333, 2 מודלים בודדים או ערכה הכי זולים שתמצא מחברה מוכרת שעונים על הדרישות הנ"ל.

בעקרון אופק השדרוג אמור לאפשר לך (עדיין לא ברור באופן סופי, אבל כאמור, בנקודת הזמן הנוכחית זה הכי טוב שיש) שדרוג למעבדים שיצאו במהלך שנה הבאה (מעבדי Zambezi).

כדאי אולי לחפש Benchmarks כדי לבדוק איך מתפקד המשחק שאתה משחק בו ברזולוציה הזאת (בה עדיין המעבד הוא צוואר בקבוק). מכיוון שבתקציב נכנס גם Phenom IIx4 שעולה יותר, אך לא בטוח שייתן תמורה גדולה יותר המצדיקה את הפרש המחיר (מה עוד שאם קונים מעבד כזה אפוציות השדרוג לא תהיה כל כך רלוונטית בעתיד מכיון שכנראה לא תצדיק את ההשקעה), כדאי לחפש מבחני ביצועים ספציפיים כדי להכניס דברים להקשר.

אם עד היום הסתדרת עם מעבד בתשובת 939 (כלומר חד או לכל היותר דו-ליבתי "מיושן"), אז ה-Athlon IIx3 יהיה האפשרות המשתלמת ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת

המעבד הנוכחי שלי הוא AMD 4200+ ואני מריץ את סטארקרפט2 על HIGH בהצלחה - אני מאמין שהכרטיס מסך הוא הצוואר בקבוק ובגלל ששאר השימוש במחשב הוא משרדי יחסית אין צורך במעבד חזק.

אם נוכל לדון רגע במעבדים הקיימים בסוקט AM3, אני בגדול מחפש את היחס PRICE/PERFORMANCE הכי טוב.

האם המידע באתר הזה: http://paulisageek.com/compare/cpu/ נראה לך משהו שאפשר להסתמך עליו?

על איזה אתה ממליץ?

לגבי הלוח אם - פה אני מעדיף להשקיע כי הוא יצטרך להשאר איתי לפחות 3 שנים. אין לי תכונות מיוחדות שאני מעוניין בהם אבל יש דבר קטן שאני מניח שאני אצטרך לבדוק טוב טוב - הכרטיס מסך שלי מאוד ארוך וכל דבר גבוה מימין לPCIX16 מהווה בעיה. (כבר היה לי בעיה בלוח הנוכחי)

בהסתכלות על http://itc.ua/files/pics/Gigabyte%20GA-MA78LMT-US2H.jpg אני חושב שאכן תהיה לי בעיה - הגוף קירור הזה מימין ל RAM נראה גבוה מדי.

פורסם

ה9800GT ממש אינו ארוך, ותאמין לי שמתכנני לוחות האם לוקחים בחשבון את גודל כרטיסי המסך שיוכנסו בהם כשהם בוחרים את מיקום הרכיבים וגופי הקרור.

ולגבי צוואר הבקבוק - למשחק הזה, זה דווקא ממש לא כרטיס המסך אלא המעבד הנוכחי שלך.

פורסם
  • מחבר

ולגבי צוואר הבקבוק - למשחק הזה, זה דווקא ממש לא כרטיס המסך אלא המעבד הנוכחי שלך.

לאחר קריאת הכתבה הזאת: http://www.techspot.com/review/305-starcraft2-performance/page13.html אני מבין שיותר ליבות לא יעזור, לכן האם AMD Athlon II X3 440 עדיף ?

פורסם

אני סוטה קצת מהנושא ברשותך, אבל חשוב לי להגיד את זה. אם רוצים לנצל אופק שדרוג יש לבנות תוכנית מדורגת לשדרוג מכיוון שאופק שדרוג הוא משהו יחסית קצר זמן מבחינה מעשית -- כלומר, בשלב שכבר יש צורך ממשי לשדרג מעבד (כי אם קונים מעבד מתאים מראש אז לרוב אין צורך אמיתי לשדרג בשנתיים-שלוש שלאחר מכן וכתלות בשימושים לפעמים אף יותר) אז כבר התחלפה תושבת/פלטפורמה. למה אני מתכוון? אם עכשיו יודעים שאין צורך במעבד חזק במיוחד או אם יש מגבלת תקציב אז כדאי לקנות את המעבד הכי זול בפלטפורמה שתאפשר שדרוג, לדוגמה Athlon IIx2, כמעבד "זמני, משתמשים בו חצי שנה-שמונה חודשיםו אז לקראת סוף עידן התושבת משדרגים למעבד רב עוצמה יותר בו תשתמש בשנים הקרובות. מצד שני, אם קונים מראש מעבד רב עוצמה, לרוב לא יהיה צורך ממשי לשדרג אותו (שוב, כל עוד השימושים נשארים פחות או יותר זהים לאלו עליהם התבסס הקנייה) לפני שתתחלף כל הפלטפורמה ואז ההשקעה בשדרוג פשוט אינה משתלמת.

לשימושים שתארת לא עושה רושם שכדאי לך לחפש דווקא את אפשרות השדרוג מכיוון שאתה יכול לקנות במסגרת התקציב מערכת שתספיק לך לשנתיים-שלוש (ואולי יותר) הקרובות ללא בעיה מיוחדת.

המעבד הכי משתלם כיום לשימושים רב-תכליתיים הוא ה-Athlon IIx3 440 שמציג מצד אחד תדר שעון מכובד ומצד שני שלוש ליבות. שילוב אידאלי בין יישומים המעדיפים תדר ובין מגמת שוק התוכנה (ובכללה משחקים) למעבר לתמיכה בריבוי ליבות. יחד עם זאת ניתן להגדיר גם את ה-Athlon IIx4 630/635 (ההבדלים רק בתדר השעון) כמעבד משתלם מאוד. שוב שילוב יפה מאוד בין תדר שעון מכובד וריבוי ליבות. נכון להיום אין הבדלים ביניהם בכל הנוגע למשחקים ברזולוציות נמוכות-בינוניות (ובטח לא בגבוהות שם כרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק) ולכן כיום ה-Athlon IIx3 440 הוא היותר משתלם לאור הפרש המחירים.

ביצעתי חיפוש קצר ל-Benchmarks עבור SC2 (זה היחיד שמצאתי כרגע) ברזולוציה בה אתה מתכנן לשחק. אמנם הוא לא מושלם כי לא מציג את המעבדים עליהם אנו מדברים, אבל שים לב שברזולוציה שלך ההבדלים ב-FPS הממוצע בין המעבדים הם די קטנים. לדוגמה ה-Athlon IIx2 250 מציג FPS כמעט זהה ל-Phenom IIx4 965BE שעולה פי 3 ממנו בערך. סדרת ה-Athlon IIx3/4 תיפול כנראה איפה שהוא באמצע ביניהם ולכן אני חושב שהבחירה באחד מהם תהיה האידיאלית.

אמנם קצת קשה לראות מזווית התמונה, אבל עושה רושם שגובה גוף הקירור הזה לא גבוה בהרבה מגובה חריץ ה-PCI-Ex16. אני לא יודע איך בנוי הכרטיס שלך אז קשה לי להגיד אם יכנס או לא.

בקשר ללוח אם, אין צורך להשקיע במיוחד כדי שהלוח ילווה אותך 3 שנים ואפילו יותר. כשבוחרים לוח צריך לוודא שיש בו את כל החיבורים שאתה צריך ואם מצאת את הלוח המתאים קנה אותו. ה-GA-MA78LMT-US2H הוא לוח אם משתלם מאוד. מכיל את כל החיבורים שצריך משתמש ממוצע, בעל 4 חריצי זיכרון (אם תרצה להוסיף בעתיד), איכות בנייה טובה ומכיל שבב גראפי מובנה שמותאם לצורכי HTPC כך שאם בעתיד תייעד את הפלטפורמה לשימוש כזה לא תצטרך לקנות כרטיס מסך ייעודי ובנוסף יהיה לך גיבוי למקרה שהכרטיס הגראפי הייעודי שלך יתקלקל, חלילה.

עריכה: בזמן שכתבתי נוספו תגובות. נעם.., מבחני הביצועים אליהם קישרת הם ברזולוציה של 1920x1200 שם כרטיס המסך הוא לגמרי צוואר הבקבוק ולכן לא בדיוק מייצגים נכונה את הסיטואציה שלך. אבל כן, גם לאור ההשוואה ברזולוציה של 1680x1050 (למרות שאני מודה שלא היה לי כוח עכשיו לחפש עוד מבחני השוואות כדי לקבל ממוצע סטטיסטי) אני עדיין חושב שה-Athlon IIx3/4 יהיו המעבדים המשתלמים ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

אז הוחלט,

אני מזמין:

AMD Athlon II X3 440 3000Mhz Box 390.00 ₪ 1 3

Gigabyte GA-MA78LMT-US2H AMD 760G + SB710 AM3 350.00 ₪ 1 3

G.Skill DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ CL9 480.00 ₪ 1 3

מנעה מחשבים.

לגבי השדרוגים - זה כרגע רק אופציה. אני פשוט אוהב לשדרג וכש AMD יפסיקו למכור מעבדי AM3 אני אסתכל על המעבד החזק ביותר ואשווה אותו למה שיש לי ואראה אם זה שווה את הכסף.

הדבר היחיד שאני קצת מודאג זה הכרטיס מסך והלוח אם, כבר היה לי סרט עם זה כששדרגתי את הכרטיס מסך והייתי צריך להתחיל לחפש chipset heatsink אצל כל מיני טכנאיים שכונתיים עם לוחות אם ישנים.

אני מניח שאם תהיה בעיה אני אצטרך לפתוח נושא חדש לגבי שפצור הלוח :P

לסיום -תודה רבה רבה על העזרה.

גם מהירה מאוד, גם מפורטת , והכי חשוב מותאמת אישית :yelclap:

בברכה,

נעם

פורסם

בעניין הכרטיס מסך והלוח, אני מסכים עם טענתו של vic07 שיצרני לוחות וכרטיסים מודעים לכך.. אולם לפעמים אנחנו כן רואים בעיות כאלו ולא שזה נחוץ אבל הניסיון שלך מוכיח זאת.

לכן יהיה הכי פשוט אם תמדוד את כרטיס המסך ותבדוק תמונות של הלוח שהומלץ לך עליו וכך תוכל לדעת מראש אם תהיה התאמה. נכון שהתמונות של הלוחות הם לרוב מלמעלה כך שקשה להתייחס לאספקט הגובה של רכיבים שונים בלוח, אבל אם תמצא ביקורות של לוחות אז תוכל לראות תמונות נוספות שבעזרתן תעריך טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

בעקבות חוסר זמינות בנועהמחשבים אני מזמין את הלוח אם מSKYPC (זה החנות היחידה שמצאתי שהוא במלאי)

מכיוון שאין לSKYPC את המעבדים שהומלצו לי כאן במלאי יש לי 2 אופציות

1) Phenom II X2 555 ב478 שקל

2) Athlon II X4 635 ב523 שקל

התוספת מחיר זניחה, השאלה מה עדיף.

לפני מה שאני רואה הפינום עדיף ל STARCRAFT2 בגלל המהירות שעון הטיפה יותר גבוהה, אבל לכמעט כל שאר השימושים האת'לון עדיף בגלל הריבוי ליבות.

ההבדלים נראים יחסית זניחים לכל כיוון.

אם תוכלו לתת לי עצה מהירה - אני רוצה לאסוף את המוצר היום ולהתקין את המחשב החדש.

בתודה מראש, נעם

הורדתי אופציה של לקנות את ה440 Athlon x3 בחנות אחרת - אני מעדיף לקנות את כל המוצרים באותה חנות למקרה של תקלות עתידיות

פורסם

לדעתי ה-Athlon IIx4 משתלם יותר ולכן אני אישית הייתי בוחר בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים