עבור לתוכן

בעיה בדיסק F בו מותקן ה-WINDOWS VISTA

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי (149GB(160 GB במחשב. הדיסק מתחלק ל-3 חלקים. אחד מהחלקים הוא דיסק F בו מותקן ה-WINDOWS VISTA הכולל 32GB. החלטתי לא להתקין על הדיסק הזה שום דבר למעט תוכנות קטנות כמו ACROBAT READER ודרייברים לכרטיס מסך וכ'ו. ה-WINDOWS עובד דרך אגב מעולה, מהר וללא בעיות.

נשאר לי 3.5GB פנוי מתוך 32GB כאשר תיקיית ה-WINDOWS תופסת 17.2GB, תיקיית ה-USER תופסת 5.5 GB, תיקיית ה-PROGRAM FILES תופסת 2.2 GB. הכל ביחד 25GB, איפה כל השאר?

בעיות נוספות:

1)לפעמים כשאני נכנס לאינטרנט הדיסק מתחיל להתכווץ(לאבד מקום פנוי) עד נקודה מסויימת, אני לא יודע למה.

2)כאשר אני מנסה לפתוח למשל 90 קבצי RAR ולהוציא מהם את הקובץ ISO אז פשוט דיסק F מתחיל לאבד מקום כאילו אני מעביר את הקובץ לדיסק F בזמן שניסיתי להעביר אותו בכלל לדיסק E. כאשר התהליך של העברה מסתיים כל המקום האבוד בדיסק F חוזר בפתאומיות והכל בסדר. העניין הוא שכאשר הקובץ שוקל יותר מהמקום הפנוי בדיסק F אז אני מקבל הודעה שאין מספיק מקום על המחשב כדי להמשיך בתהליך העברה.

3)שמתי לב שבדיסק F יש כל מיני תיקיות כמו COMMON FILES ששוקלים 500MB. איזה תיקיות אני יכול למחוק בדיסק הזה כמו LOCAL FILES או משהו?

תודה,

דני

פורסם

כדי לראות בדיוק מה תופס כמה תיעזר בכלים כמו Tree Size למשל.

1) מה זה "נכנס לאינטרנט"? אם אתה מדבר על שימוש בדפדפן אז זה דיי ברור שכל ה caching יהיה באותה מחיצה של מערכת ההפעלה הנוכחית. פשוט תגדיר את זה איך שנוח לך.

2) אתה יכול להגדיר ב WinRAR איפה היא תחלץ את הקבצים ותשמור את הקבצים הזמניים.

3) עדיף שלא תיגע במה שאתה לא מבין. אם רוצה לראות מה ניתן לנקות תיעזר בCCleaner ותבדוק טוב טוב לגבי כל דבר.

אני אישית בכלל לא ממליץ בשום מקרה חוץ מריבוי מערכות הפעלה או מערכות קבצים להשתמש במחיצות ואם כבר הלכת על חלוקה כזאת תדע איך לעבוד איתה בצורה חכמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים