עבור לתוכן

שאלה לגבי מיסים וכו'..

Featured Replies

פורסם

מה החוק לגבי מיסים אומר לגבי חיילים משוחררים, לא עברתי קורס משתחררים ולא הועילו בטובם ליידע אותי מה אני משלם ומה לא. (אני משוחרר כבר חצי שנה)

ממה שאני יודע מחברים זה שמס הכנסה לא משלמים לאיזה 1-3 שנים משהו כזה.

ביטוח לאומי אני יודע שמשלמים אבל מה הסכום? האם זה קבוע? משתנה ממשכורת למשכורת? לפי אחוזים מסויימים?

ביטוח בריאות איך זה עובד? ראיתי אצל חברים שלי שכבר משוחררים כמעט שנתיים וכמה שעדין לא התגייסו, וזה שונה.

הבנתי גם שזה לפי מס' שעות מסויים משלים X ש"ח ואם עוברים את מספר השעות שקבעו אז זה לפי אחוזים או משהו כזה..

כרגע אני משלם 105 ש"ח לביטוח לאומי, כשלא עבדתי זה 151 ש"ח (אם לא שלמתי על התקופה שלא עבדתי זה גובה גם בקנס מסויים?)

מס הכנסה 190 ש"ח (הורידו החודש הזה, אבל יחזירו לי חודש הבא)

ובריאות 208 ש"ח.

עבדתי 243 שעות החודש (אם מורידים חצי שעה הפסקה אז עבדתי 229 שעות.)

מישהו יכול לעזור?

פורסם

לא כזה היסטרי לחפש לבד

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_mas_hachnasa.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=3

אתה צריך לראות שאתה מדווח בתור חייל משוחרר. ההטבות תקפות לשנה ככל הידוע לי,ולא יותר.

בנוגע לביטוח בריאות אתה אמור לקבל הצעה של הקופות לשנה חינם/תשלום סמלי מאוד עבור הכרטיס המורחב שלהם (מושלם מהכללית ולא זוכר במכבי או מאוחדת)

לגבי ביטוח לאומי לפי הדעה שלי אתה אמור לשלם סכום מופחת בשנה הראשונה,אבל כאן אני לא בטוח כי לא השתחררתי מסדיר כך שאולי זה שונה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי את האתר הזה אבל הוא לא מפרט יותר כמו שרציתי לדעת..

ביטוח בריאות קיבלתי מושלם (כי אני בכללית) לשנה חינם, דיברתי עם הסניף שלי וזה מה שמגיע לי. אז למה עדין לוקחים לי ביטוח בריאות?

שוב לפי מה שהבנתי זה לפי שעות בלי קשר לתוכנית ביטוח בריאות שלך בקופת חולים.

פורסם

כן ראיתי את האתר הזה אבל הוא לא מפרט יותר כמו שרציתי לדעת..

ביטוח בריאות קיבלתי מושלם (כי אני בכללית) לשנה חינם, דיברתי עם הסניף שלי וזה מה שמגיע לי. אז למה עדין לוקחים לי ביטוח בריאות?

שוב לפי מה שהבנתי זה לפי שעות בלי קשר לתוכנית ביטוח בריאות שלך בקופת חולים.

אני לא מבין מה לא מפורט כאן. רשום לך כמה זיכוי אתה מקבל. גם באתר של רשות המיסים לא תקבל יותר טוב. רוצה עוד? לך תעמוד בתור לפקיד שומה במקום הקרוב לביתך.

הביטוח בריאות שאתה משלם במשכורת זה ביטוח חובה והוא 5% מהמשכורת לעניות דעתי. הוא לא קשור לכמה אתה משלם לקופ"ח שלך כי הוא גם לא קשור לקופ"ח שלך,זה תשלום שאתה משלם לממשלה.

פורסם
לנוחיותך, להלן טבלה המפרטת את סה"כ נקודות הזיכוי המגיעות לך עפ"י תקופת שירותך, במשך 36 החודשים הראשונים שלאחר חודש סיום שירותך בחובה, בציון תקרת ההכנסה החודשית והשנתית בשקלים שאינך חייב מס בגינן...

כלומר במשך 3 שנים יש לך הטבה במס הכנסה. אם אתה מקבל פחות ממשכורת מסוימת, אתה פטור בכל תשלום למס הכנסה. אם עברת את התקרה הזאת, אתה משלם מס הכנסה מופחת ע"פ נקודות הזיכוי המצויינות.

ביטוח הבריאות שאתה משלם לביטוח לאומי זה סל הבריאות הבסיסי שכל קופת חולים חייבת ע"פ חוק לספק. ע"פ חוק כל אזרח חייב להיות רשום בקופת חולים ולהיות מבוטח בסל הבסיסי. התשלומים הנוספים לקופת החולים שלך זה ביטוח נוסף, לא חובה, ע"מ לקבל כיסוי רחב יותר במחינת שירותים ו/או טיפולים.

http://www.btl.gov.il/insurance/health_insurance/Pages/default.aspx

פורסם
  • מחבר

מצאתי אתר שקצת עוזר.

http://www.insured.co.il/health-tax/

לפי מה שרשום מי שלא עובד משלם 86 ש"ח.

מי שעובד אבל המשכורת שלו לא עוברת את מחצית משכר הממוצע במשק משלם 3.1% מהמשכורת שלו ומי שעבר את השכר הממוצע משלם 4.8%

אך לא הבנתי איך אני בדיוק מוצא מה השכר הממוצע לחודש יולי 2010..

פורסם

כנס לפה

http://www.alljobs.co.il/ArticlePage.aspx?LinkWord=%E1%F8%E5%E8%E5_%F0%E8%E5

תכניס את כל הפרטים. זה יגיד לך כמה יורד לך בכל דבר.

בכל מקרה - בתור חייל משוחרר 4 חודשים שעובד אני יכול להגיד לך שבמס הכנסה אתה זוכה להטבה של עוד 2 נקודות (סה"כ 4.25) וזה אומר שעד סכום של 7,500 אלף לא יורד לך מס הכנסה בכלל. מס בריאות וביטוח לאומי אתה חייב לשלם ואין קשר לזה שיש לך כללית מושלם חינם לשנה, מס בריאות כל אחד חייב לשלם שהיית בצבא הצבא דאג לזה.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

פורסם

רק דבר קטן לגבי מס הכנסה, הוא מחושב לפי חישוב שנתי, ולא לפי חודש.

כלומר, אם הרווחת במשך חצי שנה 10K לחודש ושאר השנה (חצי שנה) לא עבדת בכלל,

הרי שהמשכורת שלך (בממוצע) הייתה 5K לחודש, ולכן לא צריך להוריד לך מס הכנסה.

אם מס הכנסה כן מוריד לך, ובסיכום שנתי לא היו אמורים להוריד לך, אתה יכול בסוף השנה

ללכת למס הכנסה עם כל התלושי משכורת שלך ולסדר את הנושא הזה ולקבל מהם חזרה כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים