עבור לתוכן

אם סמים, אולי נתלים?

Featured Replies

• תגובות 72
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כי אתה מודד את זה בשיטות שיכליות שונות מהם

השיטה שלהם היא :" מה שמשרת את המטרות שלנו זה נכון וזה האמת וזה "מוסרי" "

סמים הם אמצעי שליטה אחר מהדעות של החמאס על היחיד , החמאס איננו רוצה בתחרות על התודעה של האנשים ולכן הם גוזרים גזר דין מוות על הסוחרים שעושים ל"סמים" של החמאס " תחרות" .

הרי שניהם ( גם הסמים וגם החמאס ) שוטפים את המוח של האנשים ולכן התחרות .

הפחדה של ההמון היא כלי מצויין לשליטה ולכן החמאס איננו נרתע מירי על אזרחים מפני שהם ( החמאס ) מרוויחים עבדים צייתנים יותר .

יש שיטות רבות לשליטה על ההמון ( בין היתר פיתוי / הסחת דעת /הסתה ועוד ) הפחדה היא אחת הותיקות והיעילות ביחס לעלות תועלת , אומנם מעט פרימיטיבית ( השיטות החדשות עוסקות יותר ברצונות ובמניפולציות של אפשרויות בחירה מאשר מהימנעות ) אבל זולה לתפעול .

פורסם

פרספקטיבה מעולה וניתוח מצויין לזה שמעליי.

אני רק חולק על הקטע של השליטה המוחית בעזרת הסמים. בסך הכל החמאס מנסה ליצור מונופול על רווחי הסמים,כמו שהוא מנסה ליצור מונופול על מנהרות ההברחה למשל. החמאס מנסה להציג את המעשה כ"טיהור עזה מסמים" אבל הוא דווקא מעוניין שיהיו סמים כך שהאזרחים יפנו לסמים קשים בתסכולם במקום למרוד.

חוץ מזה עוד אנקדוטה,למה לעזאזל הם לא מחרימים את הסמים ל"אויב הציוני"? כי כמובן שזה מממן הרבה כסף לפעילויות טרור. שמישהו בממשלה יבין את זה ויעודד לגיליזציה. פשוט מגוחך שכל הכסף הזה הולך לטרור במקום לחקלאים למשל.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין לגרור את זה לדיון לגיליזציה, הרי כבר יש אחד. לא ארחיב מעבר לכך שאציין שאני לא רואה שום סיבה לסמוך על הישראלי הממוצע שלא יהיה מסטול 90% מהזמן שלו, אם זה יהיה חוקי.

דוד, אתה צודק ועכשיו אני רק לא מבין איך לא הבנתי את זה קודם :P

פורסם

רק תחשבו איזה כיף היה יכול להיות לעמוד להיות המדורה הזאת :cool2:

פורסם

אני לא מעוניין לגרור את זה לדיון לגיליזציה, הרי כבר יש אחד. לא ארחיב מעבר לכך שאציין שאני לא רואה שום סיבה לסמוך על הישראלי הממוצע שלא יהיה מסטול 90% מהזמן שלו, אם זה יהיה חוקי.

דוד, אתה צודק ועכשיו אני רק לא מבין איך לא הבנתי את זה קודם :P

למה הישראלי הממוצע לא שיכור 90 אחוז מהזמן שלו? יכול להיות שאתה צודק אבל תיבחן את האופציה האחרת גם כן,ולא הייתה כוונה להסיט את הנושא אלא לתת עוד פרספקטיבה

פורסם
  • מחבר

אתה צוחק עלי? כל סופ"ש הנוער דופק ראש. ההתמכרות של הנוער לסיגריות ולנרגילה הפכה את העישון לפעילות קבוצתית חברתית. כשהוא לא מעשן, הוא שותה. כשהוא שותה, הוא עושה שטויות. אחוז תאונות הדרכים שנגרמו בגלל נהג שיכור גבוה דיו גם ככה. בחיפה כל שבת אני שומע על אנשים שאני מכיר שביצעו פשע כזה או אחר (החל מפריצה למועדון ספורט כדי לשחק ביליארד, כלומר לא כדי לגנוב משהו, דרך גרימת נזק לרכוש הציבור בעיקר בפארקים וגנים, ועד גניבה של קטנועים). אתמול שחזרתי הביתה מבילוי ראיתי על הריצפה בתחנת אוטובוס ב-3 בלילה שלושה ילדים שלומדים איתי בתיכון. אחד מהם בכלל לא זיהיתי, הוא היה כ"כ שפוך עם קיא על החולצה. והם עושים את זה כל סופ"ש (ובחופש הגדול גם באמצע השבוע מן הסתם). בשכונה שלי לא יהיה שבת שאתה לא תמצא מראה של רכב שוכבת על המדרכה לצד בקבוקים רוסיים ושאריות פחם ועטיפות טבק. פעם בשנה לפחות עולה באש חורשה ליד הבית שלי בגלל שאיזה שתוי חשב שלהצית קטנוע זה מגניב או בגלל שאנשים לא ניזהרו עם הנרגילות שלהם, או זרקו סיגריה בוערת לתוך השיחים.

כל זה רק בהפשעת האלכוהול. אני ממש לא רוצה לדעת איך תיראה חיפה כשהנוער יחליט להחליף את האלכוהול בסמים.

פורסם

זה בהחלט יקרה ואכן זה יראה רע .

פורסם

אתה צוחק עלי? כל סופ"ש הנוער דופק ראש. ההתמכרות של הנוער לסיגריות ולנרגילה הפכה את העישון לפעילות קבוצתית חברתית. כשהוא לא מעשן, הוא שותה. כשהוא שותה, הוא עושה שטויות. אחוז תאונות הדרכים שנגרמו בגלל נהג שיכור גבוה דיו גם ככה. בחיפה כל שבת אני שומע על אנשים שאני מכיר שביצעו פשע כזה או אחר (החל מפריצה למועדון ספורט כדי לשחק ביליארד, כלומר לא כדי לגנוב משהו, דרך גרימת נזק לרכוש הציבור בעיקר בפארקים וגנים, ועד גניבה של קטנועים). אתמול שחזרתי הביתה מבילוי ראיתי על הריצפה בתחנת אוטובוס ב-3 בלילה שלושה ילדים שלומדים איתי בתיכון. אחד מהם בכלל לא זיהיתי, הוא היה כ"כ שפוך עם קיא על החולצה. והם עושים את זה כל סופ"ש (ובחופש הגדול גם באמצע השבוע מן הסתם). בשכונה שלי לא יהיה שבת שאתה לא תמצא מראה של רכב שוכבת על המדרכה לצד בקבוקים רוסיים ושאריות פחם ועטיפות טבק. פעם בשנה לפחות עולה באש חורשה ליד הבית שלי בגלל שאיזה שתוי חשב שלהצית קטנוע זה מגניב או בגלל שאנשים לא ניזהרו עם הנרגילות שלהם, או זרקו סיגריה בוערת לתוך השיחים.

כל זה רק בהפשעת האלכוהול. אני ממש לא רוצה לדעת איך תיראה חיפה כשהנוער יחליט להחליף את האלכוהול בסמים.

מה אתה בכלל משווה מריחואנה לאלכוהול, מריחואנה הרבה פחות מזיקה. אם הנוער יהיה על מריחואנה במקום אלכוהול תאמין לי שהמצב יהיה הרבה יותר טוב. (לא שאני תומך בנוער כולו של סטלנים, ואני לא חושב שהם צריכים להחשף לזה בגילאים האלה, אבל זה המצב ואם כבר הם שותים אלכוהול עדיף להם לעשן מריחואנה במקום)

פורסם

חוץ מזה עוד אנקדוטה,למה לעזאזל הם לא מחרימים את הסמים ל"אויב הציוני"? כי כמובן שזה מממן הרבה כסף לפעילויות טרור. שמישהו בממשלה יבין את זה ויעודד לגיליזציה. פשוט מגוחך שכל הכסף הזה הולך לטרור במקום לחקלאים למשל.

מה אתה בכלל משווה מריחואנה לאלכוהול, אם הנוער יהיה על מריחואנה במקום אלכוהול(לא שאני תומך בנוער כולו של סטלנים, אבל אם כבר הם שותים אלכוהול עדיף להם לעשן מריחואנה במקום) תאמין לי שהמצב יהיה הרבה יותר טוב.

מעניין...מישהו זורק את המילה "סמים" וכבר אתם חושבים אסוציאטיבית על מריחואנה.

בכתבה מצוין בפירוש שבנוסף החמאס שורף קוקאין. אהה אולי גם זה בסה"כ צמח תמים?

פורסם
  • מחבר

@ XTPE:

Are you fucking around?

מריחואנה מעוררת חשיבה "יצירתית" והומור מוגבר. אם אחרי כמה שוטים הם חושבים שלגנוב למישהו טוסטוס, לשחק פריזבי עם טסות של מוכניות, או לנפץ מראות של רכבים זה קורע מצחוק (או לשפוך truck-load של חומרי בניין על הכביש, קרה כבר בחיפה) מה לדעתך יקרה אחרי 3-4 ג'וינטים?

אגב, מי אמר שהם יעשנו רק מריחואנה? אם הסמים חוקיים, למה שלא יסניפו קוקאין? וקריסטל מת'?

פורסם

ההדבל העיקרי בין סמים לאלכוהול, הוא שלסמים קלים אין אפטראפקט - ואין בעיה לעשון כל יום כל היום. לאלכוהל יש את ההאנגאובר שמונע ממך לשתות בוקר ועד ערב.. חוץ מזה הרבה יותר קשה להסתיר את העובדה שאתה שיכור מאשר שאתה מסטול...

ולמרות כל זאת הלב אומר לגליזציה עכשיו! :hat:

פורסם

אני דיברתי על סמים קלים, והתייחסתי במפורשות לתגובה שלך ולא על נושא הכתבה. (באמת שהחמאס יכולים לקפוץ לי, הם לא מעניינים אותי)

לא בעד קוק, לא בעד הרואין וחבריו. אבל מריחואנה זה משהו אחר לגמרי. התייחסתי לנושא של לגיליזציה בישראל.

יואב, אני אצא מתוך נקודת הנחה שאף פעם לא לקחת שאכטה, ככה שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אני מאוד מעדיף שהנוער בסופ"ש יעשן ג'וינט או שניים, מאשר שיזרק על איזה בקבוק וודקה עם "משקאות אנרגיה" כמו XL ובלו.

פורסם
  • מחבר

לא, מעולם לא עישנתי סמים.

אבל עדיין לא ענית לי על השאלה - אם אלכוהול, שאינו חוקי ושיש לו אפטראפקט, גורם לנוער להתנהג כמו שהוא מתנהג (ראה דוגמא ספציפית למעלה), איך תיראה המדינה עם סמים חוקיים? אם הנוער מכור לסיגריות ונרגילה, והוא נוער פושע ונכשל בלימודים, מה יקרה לו כשהוא יחליט להחליף את הסיגריה בג'וינט? ילדים היום מעשנים את "הסיגרה של הבוקר" לפני בצפר. לסיגריה אין השפעה למהלך היום. מה יקרה כשהסיגריה תהפוך לג'וינט? אתה יכול לדמיין לעצמך שיעור כשחצי כיתה מסטולה?

בכלל, אם מסיגריות ואלכוהול הנוער לפעמים "נופל" מדרגה ומעשן סמים קלים, אז נפילת המדרגה כשהסמים הקלים חוקיים תהיה נפילה אל סמים קשים. אתה לא רוצה את זה, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים