עבור לתוכן

בחירה בין 2 מעבדים, E6500 \ E7500

Featured Replies

פורסם

ש לי מפרט שבמקור נקנה לפני 3 שנים, ועבר כל פעם שדרוג קטן.

(אני לא מעוניין לקנות מחדש חדש)

C2D 6320

ASUS P5B

4GB DDr2

ATI HD4770

ספק 400HEC

זכרונות וכ.מסך נוספו לפני יותר משנה וחצי בערך, ואני לא צריך יותר למה שאני משתמש.

החלפתי ספק שנשרף לאחרונה, ודווקא המעבד הוא זה שקצת עוצר את המחשב.

(אני לא משחק משחקים כבדים, אבל גם שם הוא החוליה החלשה יותר בוא נגיד)

עכשיו בגלל הלוח-אם, אני מוגבל באפשריות שלי, ואני מתלבט בין שני מעבדים

Intel Pentium Dual Core - 2.93GHz 2MB cache E6500 1066Mhz - LGA775

Intel Core 2 Duo E7500 - 2.93 GHz - 3MB cache 1066 - LGA775

ההבדלים ביניהם זה 250+ ש"ח, האם ההבדלים בביצועים ביניהם שווים את ה-250? (לא מתכנן OC וכאלה)

שראיתי איזה השוואה ביניהם, ראיתי שהם פחות או יותר צמודים חוץ מהסעיף של

Benchmark PCMark2002 Memory score

ששם יחסית היה הבדל ניכר לטובת ה-E7500.

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק? אם בגבוהה הרי שכרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק. אם בנמוכה אז המעבד הוא צוואר הבקבוק ולמען האמת, אף אחד מהמעבדים שציינת לא יהווה שיפור משמעותי מדי בהשוואה למעבד הקיים שלך.

ראה השוואה (למרות שבהשוואה מדובר ב-Core 2 Duo E6550 שתדר השעון שלו גבוה מזה שלך בכ-400Mhz). דווקא OC למעבד שלך היה יכול להניב לך תוספת ביצועים מסוימת.

פורסם
  • מחבר

אני יגיד לך מה.

בעיקרון מבחינת משחקים אני משתמש במחשב בעיקר לPES (משחק כדורגל) - מחבר את זה לטלווזיה (וכן על רזולוציות גבוהות).

לקראת שנה הבאה, גם המשחק שאמור לצאת מבחינת כל המפרט זה צריך להיות בסדר, להוציא את המעבד שכבר השנה היה קצת מתחת לדרישות המומלצות.

אני יודע ששני המעבדים שציינתי במקרה הטוב ייתנו שיפור של 20 אחוז בוא נגיד. אבל בשביל השנה הקרובה זה יספיק לי.

אני לא מבין גדול ב-OC וכאלה, ואני יודע שגם ככה אם אני ירצה לעשות משהו משמעותי עם המעבד אני יצטרך לקנות קירור טוב שגם זה כבר הוצאה, ובאופן כללי מעדיף לא להתעסק אם זה.

לשאלתי בתכלס, אם ההבדלים במקום שאני קונה בין ה-C2D 7500 ל-DUAL CORE6500 הם 250 ש"ח, האם שווה להוסיף אותם?

(וניקח בחשבון את הכל, גם את זה שזה בכל שדרוג למחשב לא הכי חדש)

פורסם

1. לדעתי השדרוג לא משתלם כי לא ייתן לך הרבה, אפילו לא 20%, בטח כשמדובר ברזולוציות גבוהות.

2. אם בכל זאת תחליט לשדרג, אז ה-Pentium Dual Core E6500 משתלם יותר. ההפרש בביצועים לדעתי לא מצדיק את ההפרש במחיר. תראה את ההשוואה הזאת ביניהם, וכאן עוד מדובר על רזולוציה בינונית בה המעבד הוא צוואר בקבוק, כך שברזולוציה גבוהה גם ההפרשים הקטנים האלה כנראה יהיו קטנים אפילו עוד יותר.

לדעתי תתייעץ גם בפורום כרטיסי מסך. אולי אם תמכור את הכרטיס הנוכחי שלך ובתוספת התקציב שאתה מייעד למעבד תוכל לקנות כרטיס מסך מתאים שיניב לך תוצאות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובות ...!

2 שאלות על ההבדלים בין המעבדים,

מה בעצם ההבדל בין Core 2 Dou ל- DUAL CORE ?

דבר נוסף זה העניין של ה-L2 cache,

איפה מורגש ההבדל בעבודה אם בכלל ?

פורסם

ההבדלים בחלק מהמקרים הוא פשוט מיתוג (סדרת ה-Core 2 Duo היא לכאורה ה"יוקרתית" יותר), כלומר שני מעבדים זהים (או כמעט זהים כשבדרך כלל ההפרש הוא תדר) שפשוט ממותגים לפלחי שוק שונים. במקרה של שני המעבדים ביניהם אתה מתלבט יש גם הבדלים קטנים בארכיטקטורה (בערך, לא לגמרי מדויק).

ההבדל ב-Cache מדרגה שנייה יבוא לידי ביטוי ביישומים תובעניים.

בכל אופן, כל זה באופן כללי. באופן מעשי עדיף שתתעלם מכל הנתונים הטכניים וממיתוג הסדרה, כי כל זה ממש לא משנה למשתמש הקצה כי נתונים "יבשים" לא מעידים בהכרח על התאמה כזאת או אחרת לשימוש מסוים. לשם כך עדיף להתמקד ולבדוק מבחני ביצועים בפועל שמייצגים את השימושים שלך (לא מבחני ביצועים סינתטיים שאין להם חשיבות).

כמו שאתה יכול לראות משתי ההשוואות אליהן קישרתי בהודעות הקודמות, ההבדל בין שלושת המעבדים (הנוכחי שלך והשניים שאתה שוקל לקנות) כמעט ולא קיימים במשחקים, ואת ההבדלים הקיימים ניתן לשייך להפרשים בתדר, עליהם ניתן לפצות לרוב ב-OC.

וכמו שכבר אמרתי, ברזולוציות גבוהות צוואר הבקבוק הוא כרטיס המסך ולכן למעבד יש חשיבות קטנה יותר ואני באמת לא חושב ששדרוג המעבד יתרום לך במיוחד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.. עזרת לי :xyxthumbs:

פורסם

רק רציתי להעיר שההבדל במחיר בין ה-E6500 ל-E7500 הוא לא 250 שקלים ובטח שלא עם ה"+" ליד הסכום אלא יותר לכיוון של 100-150 שקלים.

all else being equal לא יהיה הבדל ביצועים ששווה מאה שקלים בין E7000 ל-E6000 מהסיבה הפשוטה שההבדל בין שתי הסדרות הוא מגה-בייט בודד של L2 cache (ל-E7000 יש 3MB ול-E6000 יש 2MB). וכמובן שאני מתכוון ל-Wolfdale כשאני רושם "E6000", כלומר זה לא כולל את המעבד שיש לך שהוא בעל ליבה ישנה ותהליך יצור פחות טוב.

בפועל all else being equal גם לא יהיה הבדל ביצועים בין E6000 ל-E8000. אציין של-E8000 יש 6MB של L2 cache אך זה לא ההבדל היחיד כי המעבדים בסדרת E8000 עובדים בבאס של 1333MHz לעומת 1066MHz ב-E6000 וב-E7000. אבל זה עדיין לא משנה..

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=908

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=945

פורסם
  • מחבר

מהמקום שאני רוכש ממנו המחיר של ה-E7500 לא ירד או השתנה, כלומר גם גרסת ה-TRAY שלו עולה כ-570 ש"ח.

וה-6500 סביבות 320 ש"ח.

אני מודע לכך שניתן למצוא בכל מיני חנויות אחרות את ה7500 במחיר זול יותר, אך כמו שכולנו יודעים, לפעמים אמינות שווה יותר, המעבד עם המערכת עובר בדיקות עומס. (בטח שמדובר במפרט יחסית ישן, ולא בא לי להיכנס לפלונטר של בעיות)

באופן כללי הלוח שלי ספציפית (P5B) זה לוח שעבד בגרסת בטא בלבד עם מעבדים שהם 1333, לכן אני מוגבל מבחינת מגוון המעבדים.

בסופו של דבר חיזקת את הטענה שה-E7500 לא שווה את המחיר (בטח שלא בחנות שאני קונה ממנה)

בכל אופן, החלטתי לקחת בסוף את המעבד Dual Core E6600 (שמחירו ירד, וזהה כמעט לחלוטין ל-6500)

סתם השוואה מהאתר של אינטל

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=42807,42805,29754,

עוד הבדל שראיתי מלבד ה-wolfdale שציינת, רשום שה-6600 עובד כ-Smart Cache מה זה בדיוק ?

פורסם

זה לא שהלוח שלך לא תומך בסדרות המעבדים החדשות. פשוט ידרש לכך עדכון BIOS שאחריו הלוח כן יתמוך במעבדים חדשים יותר, כולל סדרות המעבדים שעובדים ב-FSB של 1333. לחילופין, אתה יכול גם לשדרג ללא שום עדכון BIOS לאיזה Q6600 (למרות שגם הוא לא יוביל להבדלים מהותיים מדי במשחקים על רזולוציה נמוכה ובטח לא בגבוהה. הכל גם תלוי משחק. האם המשחק עדיין מנצל יותר תדר גבוה או צמד ליבות או יותר).

אבל הנקודה היא לגמרי אחרת. אתה מחפש לשדרג מעבד בשביל לשחק על רזולוציות גבוהות ושם דווקא הכרטיס מסך הוא צוואר הבקבוק.

פורסם
  • מחבר

אני מבין מה אתה אומר לגבי הכרטיס מסך, אני יודע איזה משחקים בסדר גודל אני הולך לשחק, ואני מקווה שזה יסחוב. (מקסימום ברזולוציה נמוכה יותר)

לגבי הלוח-אם צריך לזכור שבכל זאת מדובר בלוח שהוא כבר מעל 3 שנים בשימוש, לנסות לשים עליו כל מיני מעבדים שגם ככה הם לא אידאל עבורו,

המרחק משם לבעיות נוספות שיכולות לצוץ הוא גדול. (ובסופו של דבר הוצאות כספיות נוספות)

ה-Q6600 יקר מידי, במפרט הזה מלכתחילה חיפשתי להשקיע את המינימום. (מה גם כמו שאמרת שגם הוא לא יראה שיפור מאוד ניכר)

פורסם

בסדר גמור, שיהיה בהצלחה ותתחדש.

פורסם

תעדכן אם לאחר החלפת המעבד נפתחה לך האפשרות לבחור רזולוציה גבוהה יותר (עם אותה הגדרת איכות)

לדעתי במקרה שלך יש קשר ישיר לכ.המסך בלבד.

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור, שיהיה בהצלחה ותתחדש.

תודה.... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים