עבור לתוכן

כרטיס רשת "נרדם" בלוח gigabyte x58a udr3 revision 2

Featured Replies

פורסם

הרכבתי מחשב לפני כחודשיים עם לוח אם gigabyte x58a udr3 revision 2 ומערכת הפעלה חלונות 7.

לפני חודש כרטיס הרשת on board של REALTEK לא זוהה. גם בביוס הכרטיס לא נראה. מערכת ההפעלה מנסה לחפש את הכרטיס ובדרך אני חוטף מסכים כחולים.

פרקתי את לוח האם מהמארז ושלחתי למעבדה. הם החזירו לי אותו תוך יום בטענה שהכל תקין.

הרכבתי את הלוח אם בבית ואכן הכרטיס רשת זוהה מיידית.

לפני שבועיים שוב אותו סיפור. הפעם חפרתי קצת באינטרנט והתברר שהבעיה לא בלוח אם אלא בכרטיס רשת עצמו - בזמן שחלונות 7 עובר למצב SLEEP גם הכרטיס רשת עובר למצב "שינה". הבעיה מתחילה בכך שהוא לא מצליח "להתעורר". חפרתי קצת ברשת ומצאתי פתרון : הדרך להעיר אותו במקרה כזה היא לנתק את המחשב מהחשמל ולנתק סלוט אחד של זכרון ram. עשיתי את כל הצעדים וזה עבד (מאותה הסיבה במעבדה לא מצאו כלום..).

כדי למנוע את הבעיה ניטרלתי את מצב SLEEP וליתר בטחון בתגית POWER MANAGMENT של הכרטיס הסרתי את ה V תחת "כבה התקן זה במצב SLEEP".

אתמול אחרי כיבוי והדלקה של המחשב שוב פעם הכרטיס נעלם..

קצת מגוחך כל כמה ימים לפתוח את המחשב ולנתק כרטיס זכרון.

אני אשמח לפתרון.

חשבתי אפילו לקנות כרטיס רשת STANDALONE , אבל מי מבטיח לי שזה לא יקרה גם לו..

פורסם

הייתי מציע לך לעדכן ביוס ללוח, זה בדיוק מסוג הבעיות שביוסים באים לתקן.

פורסם
  • מחבר

זה היה הדבר הראשון שבדקתי. לוח האם חדש מדי -אין עדיין גרסת ביוס חדשה. ישנה גרסת בטא עם תיקונים לדברים אחרים..

פורסם

הייתי מציע שלושה דברים (לא לפי סדר חשיבות כלשהו):

1. לוודא שמותקן אצלך מנהל ההתקן העדכני ביותר לבקר הרשת. לפי איך שתארת את הבעיה לא חושב שזה ישנה הרבה, אבל שווה לנסות. בנוסף תעביר ב-Windows את מדיניות צריכת האנרגיה למרבית ולא מאוזנת.

2. לשלוח דוא"ל ל-Gigabyte עם תיאור הבעיה. לוקח להם קצת זמן לענות אבל בסוף הם עונים. לא יודע להגיד לך מה הסיכוי, אבל הם עשויים לשלוח לך עדכון BIOS שלא מופיע עדיין באתר שלהם, או הנחיות אחרות לטיפול בבעיה (או להגיד שאין מה לעשות).

3. אני לא רואה סיבה בגללה הבעיה צפויה לחזור גם עם כרטיס רשת ייעודי.

אם זה קורה שוב. נסה את השלבים הבאים:

1. כבה את המחשב ונתק מהחשמל.

2. כשהמחשב מנותק מהחשמל, לחץ על כפתור ההפעלה/כיבוי במשך חצי דקה.

3. המתן 5-10 דקות נוספות.

4. חבר את המחשב לחשמל והפעל אותו שוב.

עוד אפשרות היא לבדוק עם ספק כוח אחר אם יש אפשרות. אני ממש לא חושד שספק הכוח הוא מקור הבעיה כאן, אבל דברים מוזרים מזה כבר קרו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים