עבור לתוכן

מתלבט בין כמה לוחות עם סוקט 775

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין הלוחות אלו:

מה ההבדל בניהם

ומה הכי כדאי יותר

2 עם G43 ו- 1 עם GF 9300 730i

והאם כדאי להשקיע בלוח זה P5G43T-M PRO בגלל הזכרונות - DDR3

ASUS P5N7A-VM

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4629

ASUS P5QL-EM

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4522

ASUS P5G43T-M PRO

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5939

פורסם

הכי פשוט יהיה אם תפרט מהן הדרישות שלך מלוח האם (סוג וכמות חיבורים) אם מתוכנן OC, אם יש צורך בכרטיס מסך מובנה או שבעקרון אין חובה כי אתה משתמש בייעודי.

כמו כן, האם זה לוח למערכת חדשה או שאתה משדרג/מחליף לוח קיים (כלומר האם כבר קיימים אצלך מודולי זיכרון)?

אגב, איפה ראית ש-P5G43T-M PRO משתמש בזיכרון DDR3?

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב.

שדרוג

למעבד E8400 C2D

לזכרונות 800/1066

לגרפיקה/ ולעריכת מאמרים ודו"חות בכלי OFFICE / למשחקים - ולסרטים - HDMI/DV / ולא מתכנן כרגע OC

***ראה בלינק השלישי מופיע שמשתמש DDR3

כרגע יש לוח P5B-VM-DO

מעבד D-805

זכרונות 667 2X1024

פורסם

לא בטוח שהבנתי משהו אז יש לי שאלה.

ה-E8400 כבר אצלך או שאתה מתכוון לקנות אותו?

פורסם
  • מחבר

שלום

מתכוון לקנות.

המעבד שיש הוא אינטל i805 D

פורסם

אם כך אני חושב שאתה פונה לכיוון הלא נכון.

פלטפורמת 775 היא מיושנת ואני לא רואה טעם ממשי לקנות כזאת (עם מעט הסתייגויות כזה נוגע לגרפיקה) כשיש לך את סדרת מעבדי ה-Athlon IIx3/4 ואת מעבדי סדרת ה-Core i3 של Intel.

כדאי שיהיה ניתן להתייחס בצורה עניינית יותר הוסף בבקשה את הנתונים הבאים:

1. מה התקציב (רק עבור הרכיבים הללו כמובן)?

2. כשאתה אומר גרפיקה, למה בדיוק אתה מתכוון. תחביב/פרנסה? תאר את הפעולות והתוכנות העיקריות בהן אתה עושה שימוש כי לזה כן יכולה להיות השפעה.

3. יש לך כבר כרטיס מסך (אם כן איזה?) או שהתכוונת לקנות גם כרטיס מסך חדש?

פורסם
  • מחבר

אם כך אני חושב שאתה פונה לכיוון הלא נכון.

פלטפורמת 775 היא מיושנת ואני לא רואה טעם ממשי לקנות כזאת (עם מעט הסתייגויות כזה נוגע לגרפיקה) כשיש לך את סדרת מעבדי ה-Athlon IIx3/4 ואת מעבדי סדרת ה-Core i3 של Intel.

כדאי שיהיה ניתן להתייחס בצורה עניינית יותר הוסף בבקשה את הנתונים הבאים:

1. מה התקציב (רק עבור הרכיבים הללו כמובן)?

2. כשאתה אומר גרפיקה, למה בדיוק אתה מתכוון. תחביב/פרנסה? תאר את הפעולות והתוכנות העיקריות בהן אתה עושה שימוש כי לזה כן יכולה להיות השפעה.

3. יש לך כבר כרטיס מסך (אם כן איזה?) או שהתכוונת לקנות גם כרטיס מסך חדש?

פלטפורמה מיושנת? תמיד תהיה מיושנת - כשיוצאת פלטפורמה חדשה (על כל פין או פסיק), לעניות דעתי התוכנות רצות על פי סוגי מערכות הפעלה או על הכמות הזכרון - ולא לפי "תושבת" כזאת או "שבב" כזה.

1. התקציב לשילוש (לוח-מעבד-זכרון) לערך 2000 ש"ח

2. גרפיקה לשימוש פנימי, לפעמים יש דרישה למצגות לאירועים.

3. אין כ.מסך חיצוני - אין צורך.

לעניות דעתי אני חושב הלוח ASUS P5G43T-M PRO יותר ריאלי עבור שדרוג הזכרון - כן, או אני טועה.

תודה וברכה.

פורסם

תוכנות רצות על בסיס חומרה, זה הבסיס. מערכת הפעלה היא רק רכיב מקשר. זיכרון RAM הוא רק חלק מהמערכת ולא מדד לביצועים או איכות, המעבד חשוב גם הוא (בגדול ובלי להיכנס יותר מדי לפרטים, התושבת קובעת את סוג המעבד שניתן להרכיב במערכת) ובסופו של דבר הכל תלוי שימוש. התאמת המערכת לשימוש צריכה להתחשב במספר היבטים, חלקם חומרתיים וחלקם תקציביים.

נכון, מערכות מחשב מתיישנות, אבל זה לא אומר שכדאי לקנות מערכת שהיא כבר מיושנת. לקנות היום מערכת בתושבת 775 שהיא מיושנת (לא מתיישנת אלא פשוט מיושנת) ועל אחת כמה וכמה כאשר ניתן לקנות פלטפורמת AMD שמציעה יותר באותו סדר גודל של מחיר, זה פשוט לא משתלם.

קנה מערכת מבוססת Athlon IIx3/4 (המשולש ליבה הוא המעבד המשתלם ביותר כיום מבחינת יחס עלות-תמורה), לוח אם GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 או את GA-MA78LMT-US2H אם חשובה לך תמיכה בעד 16GB של זיכרון ויציאת HDMI (שניהם מכילים כרטיס מסך מובנה שמצוין לצרכייך) ו-2GB או 4GB של זיכרון DDR3 ותקבל את המערכת המשתלמת ביותר לצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

מוזר!

אתה לא עונה לי על הנושא שבכותרת שבדיון, אתה מנסה למכור את Athlon IIx3/4 לכל.

לא שאלתי לאיזה כיוון פלטפורמות חדשות רוצה להתקדם.

בכל אופן

תודה התשובות.

שלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים