עבור לתוכן

מה עדיף? 2 סטיקים של זכרונות 2000 MHZ או 3 1600 MHZ?

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין הדגמים:

Corsair 6GB 3x2GB 1600MHZ CL8

-

Kingston DDR3 2x2GB 4GB HyperX 2000MHZ CL8

אני מבין שיש כאן את עניין ה TRIPPLE CHANNEL... מכאן ההתלבטות...

וגם מבחינת תאימות לא ממש מצאתי התאמה 100%: Gigabyte GA-X58A-UD7.

תודה לכל העוזרים...

פורסם

אם זה הלוח שלך, עדיף במידת מה, אך בהחלט לא הכרחי, לקנות שלושה מודלי זיכרון כדי לנצל את עניין ה-Triple Channel (לא שזה תורם לך לביצועים באופן מעשי).

אני לא רואה טעם ברכישת זיכרון בתדר שעון של 2000, גם זיכרון 1600 יספיק לך אפילו לצורכי OC מסוימים.

מהם בכלל השימושים במערכת והאם מתוכנן OC?

פורסם
  • מחבר

התכנון הוא OC ב I920\930, עוד לא הוחלט, ל 3.5 - 4 GHZ...

ו מוזר לי לשמוע שאתה לא רואה טעם, הלוא צוואר הבקבוק בתקשורת בין הרכיבים, בין היתר, היא מהירות הגישה האיטית של הזכרון..?

פורסם

ה-RAM הוא ממש לא צוואר הבקבוק של המערכת בפועל. בבסיס, ה-Core i7-920 עובד עם זיכרון DDR3 בתדר 800/1066 (Bclock של 133 ומכפלה 8 ), ותדר מעבד של 2.66 (Bclock של 133 ומכפלה של 20). כאשר אתה מעלה את ה-Bclock לתדר של נניח 200 (עם מכפלה של 20 נותן לך 4000Mhz) התדר של הזיכרון עולה ל-1600Mhz (ואולי בכלל ישתלם לך יותר להוריד את המכפלה, להוריד את התדר ולהדק את התזמונים). כמובן שזה יותר מורכב ויש עוד גורמים להתחשב בהם אבל זאת הסיבה שאמרתי שאני לא רואה טעם בזיכרון בתדר 2000 מכיוון שהוא יקר יותר ואני לא רואה את התועלת שהוא נותן. זיכרון 1600 לא אמור להגביל אותך ב-OC ובכלל, תעבור על הסטיקי שבראש הפורום לפרטים נוספים, הפרשי התדר של זיכרון ה-RAM אינם מורגשים בפועל (אולי, בהפרשים משמעותיים, ניתן לקבל ניקוד מעט יותר גבוה ב-Benchmark סינתטי).

אין שום מניעה כמובן לקנות זיכרון של 2000 הוא לא יהרוס, פשוט כנראה גם לא יוסיף. החלטה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים